Skocz do zawartości

Coś a'la przekierowanie

Ariegi854

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Przeczytałem kiedyś w książce, ktoś mi powiedział, jakoś usłyszałem, gdzieś się natknąłem... że można zrobić takie a'la przekierowanie.

Mianowicie. Mam stronę x na której jest artykuł. Chcę, żeby ten artykuł był na stronie y. Pojawia się problem zwany double content. Wpisuję cośtam na stronie x - że ten tekst pochodzi ze strony y i google traktuje artykuł na x nie jako double content, tylko jako nic, a oryginałem jest artykuł na y.

Przepraszam jeśli napisałem to chaotycznie. Kompletnie nie pamiętam jak się ten mechanizm nazywa, żeby go wygooglować. Nie wiem też czy sobie tego nie wymyśliłem. Ale jeśli faktycznie jest coś takiego to proszę powiedzcie jak tego używać i ze swojego doświadczenia, czy to działa jak należy?

P.S. Mam swoje powody, żeby nie robić 301 z x na y.

rel="canonical"

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności