Skocz do zawartości

Pozycjonowanie aukcji na allegro

trabt

Rekomendowane odpowiedzi

Ja zwykle stosuje jeden dziennie, czasem dwa. Nie przywiązywałem wagi do IP (czasem biorę z domu, czasem z biura, czasem telefonem). Na pewno trzeba podawać różne dane  i wybierać sposób nie do zweryfikowania (płatność za pobraniem itd).

Sprzedaję namioty.. dużo namiotów :king:

Polecam najpierw testować zamiast pleść bzdury.. allegro to nie google, w du**e za przeproszeniem mają słowa kluczowe w treści aukcji i jakąkolwiek jej optymalizację. Wyszukaj sobie "namiot 6x12" (najpopularniejszy rozmiar), albo "namiot magazynowy" i obczaj top10 z samych obrazków i to w 90% bez jakichkolwiek altów, a konkurencja to kilkanaście różnych firm.

Pozycjonowanie aukcji w google jak najbardziej się opłaca, ponieważ prowadzi klienta BEZPOŚREDNIO DO ZAUFANEJ STRONY SPRZEDAŻOWEJ. Więc nawet nie " nie jest to pomysł bez sensu", ale "jest to pomysł świetny".

KrisTent przestań pokazywać "pierdoły" tylko na swoim przykładzie.

Tak się składa że dużo w tym siedzę i odpowiednie słowa kluczowe w treści to podstawa.

Tak samo jak ilość zakupionych przedmiotów. Jak myślisz dlaczego pojawiają się aukcje z 1000 przedmiotów: sprzedanych może z 400 i w pewnym momencie jest grafika że brak towaru ale aukcja nadal istnieje?

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

@krzysiuus bardzo dobrze niech KrisTent pokazuje na konkretnym przykładzie swoje spostrzeżenia. Na tym właśnie polega merytoryczna dyskusja, bo nie musisz się z tym zgadzać i pokazując swoje przykłady temu zaprzeczasz lub potwierdzasz. I coś z tego wynika. Pisanie ogólnikami nic nie wnosi.

Brawo KrisTent! Nawet jeśli częśc wniosków wyciągnął innych niż krzysiuus!

Rozumiem, że ktoś chce niedługo zarabiać na "optymalizacji aukcji allegro" i robi sobie pod to grunt, no ale niestety tak to nie działa. Dopóki nie udowodnisz swojej racji, w których aukcja z samych obrazów zostaje zdyskwalifikowana na rzecz Twoich super zoptymalizowanych aukcji (przecież piszesz że w tym siedzisz, więc pochwal się proszę jak to dyskwalifikujesz konkurencję optymalizacją), to Twoje opowieści można włożyć między "Gumisiów" i "Smerfy". Ja podałem konkretne hasła, które każdy może sobie sprawdzić i wyciągnąć wnioski na poparcie moich argumentów. Ty tylko zaprzeczasz, bez żadnych konkretów.

pisząc merytoryczne posty psujesz robotę wielu osobom

W sensie Xenna Ekstra szykuje szkolenia za unijną kasę??

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Ja nie mam 300 aukcji, ale 30 w dziale smartwatch. Jak pisałem wcześniej użycie tagów Hx i nasycenie słowami kluczowymi ma znaczenie ( szczególnie gdy się zaczyna sprzedaż) nie jest to najważniejszy czynnik, bo tu najsilniejszym chyba jest ilość sprzedanych produktów i ilość wejść.

Robiłem na to testy, tak samo jak na zdjęcie miniaturek i tytuły aukcji.

Nie mam być może tak bogatego doświadczenia jak KrisTent, jednak na mniejsza skalę, na sam początek moim zdaniem ma znaczenie.

p.s. nie szykuję gruntu pod szkolenia :)

Tylko, że na allegro h1 = title. Sprawdziłem kod i wygląd pierwszych 15 promowanych aukcji, jakie wyświetliło mi allegro pod znakiem "smartwatch":

- żadna nie miała h2

- nasycenie słów kluczowych do tekstu było podobne, ilość wystąpień była podobna

#top1 było z sklepu sony (strefa marek rządzi)

#top2 677 sprzedanych (plus ogrom wyświetleń, mega długa aukcja musi być)

#top3 wyświetlenia ponad 5tys, czyli aukcja znacznie dłuższa niż top4 (trochę ponad 2 tys), pomimo mniejszej sprzedaży długość aukcji jest ważniejsza

Więc dalej róbcie "pitupitu widzimisię" na temat optymalizacji.

A ty dalej rób audyt aukcji "na oko".
Optymalizacja aukcji to nie tylko znaczniki - napisz do allegro wyślą ci listę ich "rad" a w nich m.in właśnie jednym z punktów jest:

"wrzucamy teksty w paragrafy, nagłówki w tagi H2-H6"

Nikt skutecznej metody Ci nie zdradzi.
Dobra firma pozycjonerska zdradza na forum co zrobiła że dana strona www jest na 1 miejscu?

Mój ostatni post w temacie gdyż wyczuwam ból...*, bo inni są wyżej ode mnie.

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

@krzysiuus proszę nie zbaczaj i nie zrywaj rozpoczętego już tematu. Kilka postów wyżej wyraźnie napisałem:

Dopóki nie udowodnisz swojej racji, w których aukcja z samych obrazów zostaje zdyskwalifikowana na rzecz Twoich super zoptymalizowanych aukcji (przecież piszesz że w tym siedzisz, więc pochwal się proszę jak to dyskwalifikujesz konkurencję optymalizacją), to Twoje opowieści można włożyć między "Gumisiów" i "Smerfy"

Jak widać do tej pory, nie potrafisz jakkolwiek potwierdzić swoich wróżb, mówiących że optymalizacja ma wpływ na pozycję promowanych ofert na allegro.

Leć już naganiać jeleni na optymalizację szablonów allegro :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności