Skocz do zawartości

To nie AdSense tylko, to ogólna klapa. Co robić?

Linkman

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W Adsense jestem jakieś 6 lat. Panowie nie wiem co robicie, i dlaczego tak macie, ale mam doświadczenia takie a nie inne.

Tąpnięcie zarobków zauważyłem tylko w segmencie o którym pisałem i to już daaaaaawno było - bo chyba ze 2 lata temu, w takich branżach jak bankowość, ubezpieczenia, meble, zdrowie itd. praktycznie nie zmieniło się nic.

Jestem w AdSense nieco dłużej niż Ty ale to nie ma znaczenia, bo wystarczająco długo jesteś.

Robię coraz lepiej, nic złego nie robię, liczba uu wzrasta, mam stronę finansową. Spadki są wielokrotne w porównaniu do okresu sprzed trzech, czterech lat. Spadki cały czas się pogłębiają. Jak jednak napisałem obiektywnie, dotyczy to nie tylko AdSense ale i innych form reklam, w tym linków tekstowych z PP.

Do Osób które tylko AdSense mają: AdSense nie sku...wił się bardziej niż inne formy reklamy, możliwe nawet że najmniej.

Nie robię w PP, tylko i wyłącznie same reklamy adsense i trochę adtaily. NIe jest to też moje główne źródło dochodu.

Zresztą potwierdzasz(?) to co ja napisałem: tąpnięcie już było parę lat temu (w okresie 2013/2014), nie zauważyłem żadnej gwałtownej zmiany w ostatnim pół roku, ten temat dla mnie to narzekanie na to co się stało dawno temu.

Chciałbym, żeby tak było niestety też potwierdzam słowa przedmówców. Do tego dochodzi kwestia adblocka, który zabiera wyświetlenia. Niby można zablokować userów z adblockiem, ale osobiście obawiam się o wzrost współczynnika odrzuceń (a jak wiadomo, jest to też czynnik rankingowy w G).

BTW. czy testował ktoś z Was "adexon"? Chwalą się w swoich reklamach, że dzięki nim zarobisz więcej niż w adsense, jestem ciekawy jak to wygląda faktycznie.

Tu miała być sygnatura...

INOMan, wygląda dziś (po zmianie miejsc) praktycznie na to, że te Twoje słowa "Wstawianie bannerów w tradycyjne miejsca czy też kopiowanie tego miejsca z innych serwisów nie jest najlepszym rozwiązaniem. Tego typu miejsca się opatrzyły i są instynktownie ignorowane." - są kluczem, dzięki.

Niestandardowo to chyba w stopkę. Ja zawsze upycham reklamy w topie i po lewej stronie od treści i pod sam koniec treści. Ewentualnie pod jakimś bocznym menu.

Linkman: możesz się podzielić z jakiego miejsca przestawiłeś reklamy na jakie?

66w2kexn.jpg

Tu miała być sygnatura...

Zbyt szybko pochwaliłem. Może po zmianie ktoś ze stałych czytelników kliknął zdziwiony kilka razy (zamieniłem baner na małą pionową jednostkę linków i oblałem tekstem zamiast nad wpisem - pod tytułem) a później jeszcze gorzej niż standardowo czyli nie mam się czym dzielić. Wróciłem do dawnych miejsc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności