Skocz do zawartości

Nietypowe pytanie - jak się nazywa zaplecze po angielsku? Jak je linkować?

konst-anty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

starałem się znaleźć to sam tak tutaj jak i na warrior forum w każdym razie nie mam jednoznacznej odpowiedzi.

Jak nazywa się zaplecze stron do pozycjonowania w języku angielskim? U nas mówi się, że to są zapleczówki i każdy wie o co kaman. A jak jest np. w UK? Czy ktoś wie?

Jedyne to znalazłem to sformuowania typu tier1, tier2 czyli rząd1, rząd2. Ale to niewiele mówi np. mi. Nie przedstawia w krótkich słowach czym jest zapleczówka. 

Pytanie 2, czy ktoś może polecić jakiś zautomatyzowany sposób do podlinkowania takiego zaplecza z miejsc anglojęzycznych?

Z góry dzięki za odpowiedź.

zaplecze stron do pozycjonowania w języku angielskim

najczęstsze sformułowanie to PBN (private blog network)

tier1, tier2

niekoniecznie związane z zapleczem, to po prostu piramidy linków

czy ktoś może polecić jakiś zautomatyzowany sposób do podlinkowania takiego zaplecza z miejsc anglojęzycznych?

zależy ile masz tego zaplecza, jeśli sporo to chyba najlepiej bedzie kupić porządny blast z niekoniecznie angielskich miejscówek

jeśli zaplecze nie takie duże i zależy Ci aby podlinkować je z angielskich miejsc, to przygotuj bazę en pod jakiś automat albo zleć

jakiś automat

do masowego podlinkowania zaplecza dość szybkie i nie tak drogie to np. GSA, Xseon lub K2Submitter, więcej przeczytasz o nich w dziale narzędzia

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności