Skocz do zawartości

Majestic - czy pokazuje wszystkie linki?

Dabcio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

tematem pozycjonowania w ogóle się zainteresowałem, jak druga wielka firma pozycjonująca nic nie zrobiła w kwestii mojej strony i musiałem zabrać się za to sam.

Mam darmowe konto na majestic (trafiłem tam zresztą z seostation) i sprawdzam dosyć często statystyki strony oraz przybywające linki. Mam pewną dosyć dużą wątpliwość: czy narzędzie to pokazuje wszystkie bądź znaczną większość linków jakie przybywają i prowadzą do mojej strony?

Dla przykładu: mam trochę linków w katalogach (takich jak onet, hoga czy wp) i nie są one w ogóle pokazywane w majestic. Pytanie czy w ogóle nie są zaindeksowane czy po prostu nie uwzględnia ich ten serwis?

czy site:link_do_wpisu pokaże mi czy dany wpis jest zaindeksowany?

Nie mam tego problemu np. z wpisami na forach, które majestic bardzo ładnie wyłapuje.

czy narzędzie to pokazuje wszystkie bądź znaczną większość linków jakie przybywają i prowadzą do mojej strony?

Nie,  bo :

1. MS to prywatna firma nie mające nic wspólnego z Google

2. Robot który zbiera informacje o linkach wszędzie nie trafia, a coraz więcej właścicieli stron, zapleczy, miejscówek blokuje tego robota.

Tak w skrócie

czy narzędzie to pokazuje wszystkie bądź znaczną większość linków jakie przybywają i prowadzą do mojej strony?

Nie, generalnie do analizy niezbedne jest majestic+ahrefs. Majestic pokazuje dane z większym 'lagiem' ale ma ciekawe funkcje 

czy site:link_do_wpisu pokaże mi czy dany wpis jest zaindeksowany?

lepiej inurl:link albo "link"

Edit: Max mnie uprzedził

88x31_en.png - semrush z trialem

Dzięki za szybkie odpowiedzi i wykorzystam dalej Waszą uprzejmość :).

Czy ahrefs również posiada jakąś darmową wersję dla pojedynczej strony, której jestem właścicielem (coś w stylu majestic).

Czy współczynnik TF na majestic to dosyć "subiektywny wskaźnik"? Ciekawe, że w ciągu jednego dnia spadł mi o 6 pkt, gdy odnotował tylko kilka linków z for.

A może nie pokazuje wszystkich linków które wyłapał?

Czy współczynnik TF na majestic to dosyć "subiektywny wskaźnik"? Ciekawe, że w ciągu jednego dnia spadł mi o 6 pkt, gdy odnotował tylko kilka linków z for.

TF majestic ma się nijak do pozycjonowania (zresztą jak każdy inny wskaźnik firm nie mających nic wspólnego z G).. można go bardzo łatwo "nabić" ale to w żadnym stopniu nie przekłada się na pozycje w Google

Czy ahrefs również posiada jakąś darmową wersję dla pojedynczej strony, której jestem właścicielem (coś w stylu majestic).

Jeśli masz jedną tylko stronę to strasznie drogo wychodzi subskrypcja majestic lub ahrefs. Jest na to sposób oczywiście. Group Buying, np. Fiverr. za 5$ możesz mieć dostęp na miesiąc do Majestica / Ahrefsa

Piękne i lśniące włosy sprawiają, że czujesz się młodo! Sprawdź na portalu KOBIECO.PL  jak poderwać chłopaka sprawdzonymi sposobami! Towarzystwo budownictwa społecznego TBS to krok ku lepszej przyszłości... Czy długi to także jeden z Twoich problemów? sprawdź jak szybko wyjść ze spirali zadłużenia!

Jeśli masz jedną tylko stronę to strasznie drogo wychodzi subskrypcja majestic lub ahrefs. Jest na to sposób oczywiście. Group Buying, np. Fiverr. za 5$ możesz mieć dostęp na miesiąc do Majestica / Ahrefsa

W przypadku majestic darmowe konto daje mi czasowy dostęp do wielu danych (na obecna chwilę wystarczająco dużo). Przez czasowy mam na myśli, że każdego dnia mogę swobodnie korzystać z portalu w przeglądaniu danych o mojej stronie.

Nie zapłacę za ahrefs kiluset złotych miesięcznie by móc z niego korzystać. Może faktycznie rozwiązaniem jest grupowy zakup

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności