Skocz do zawartości

Jak to jest z tymi linkami

bojownik

Rekomendowane odpowiedzi

A czy twoim zdaniem uciekanie mocy powoduje znaczące obniżenie pozycji strony z linkami? I jaki to ma związek z treścią fraz (anchorów w linkach)?

Sam chciałbym to wiedzieć... ile mocy ucieka i w jakim stosunku oraz jaki to ma wpływ na pozycje strony, stąd ten temay :D

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Co prawda nadal nie wiem co rozumiesz pod pojęciem moc, ale zdania na temat tego, czy linki wychodzace obniżają pozycję strony są podzielone. Może poczytaj jakiś opis PageRank i jego wpływu na pozycję.

Myślenie nie boli, nawet w wakacje.

Zapraszamy na studia podyplomowe pt. Nowoczesne sieci i usługi telekomunikacyjne

Zwiekszenie ilosci linków wychodzących może powodować osłabienie kazdego z tych linków (będą one słabsze) ale nie "pozycji strony" !

Nie wiem jaka jest koorelacja linków zewnętrzynych (wychodzących) z linkami wewnętrznymi ale domyslam się, że skoro jest sporo linków wychodzących to również osłabione zostaną linki wewnętrzne, a to już może sie przyczynić do "pozycji strony".

Byćmoże jestem w błędzie i źle zinterpretowałem treść niektórch tematów na tym forum, oraz wysnułem błędne wnioski. Jeśli sie myle prosze o poprawe.

Jednak temat nadal aktualny, pomimo tej różnicy.

Hm, zastanawiające jest to, że gdy linkuje się ze strony o wysokim wskaźniku PR do stron pozycjonowanych na mało popularne słowa wten, w wyniku wyszukiwania na frazy strony pozycjonowanej pokazuje się również strona pozycjonująca... Przykład można zauważyć na własnych stronach, do których dodaliśmy link w sygnaturce na forum PiO :) Gdy wpiszemy frazy na które pozycjonujemy naszą stronkę w G, pokaże się również strona PiO skierowana do miejsca gdzie został umieszczony link. To chyba dowodzi, że linki wychodzące nie muszą wcale szkodzić stronie. Wręcz przeciwnie - mogą ją spopularyzować :) Takie jest moje zdanie - nie koniecznie prawdziwe ;) Oczywiście im więcej linków tym mniejsza wartość przekazywana stronom pozycjonowanym... dobra nic już nie będe pisał bo się rozgadałem niepotrzebnie - i tak bzdury gadam :blush:

Hm, zastanawiające jest to, że gdy linkuje się ze strony o wysokim wskaźniku PR do stron pozycjonowanych na mało popularne słowa wten, w wyniku wyszukiwania na frazy strony pozycjonowanej pokazuje się również strona pozycjonująca...

Dla mnie osobiscie nie ma tu nic do zasatanawiania :)

Dzieje sie tak rowniez gdy linkujemy na slabe frazy z katalogow. Wówczas mozna zobaczc w wynkiach wyszukiwania katalogi z ktorych linkowalismy. Przy swierzej stronie taki wynik z katalogu moze byc nawet wyzej niz Twoja strona.

To chyba dowodzi, że linki wychodzące nie muszą wcale szkodzić stronie. Wręcz przeciwnie - mogą ją spopularyzować

:blush: W jaki sposób? umieść link na swojej stronie na fraze np "żeglarstwo", a twoj serwis jest o "bieliźnie" :) czy chciałbys sie pojawic w wynikach wyszukiwania dotyczacych "żeglarstwa"? (chyba nie ta grupa klientów) - to oczywiscie banalny przykład. Ja tu nie widze zadnej promocji poprzez linkowanie do innych stron.

Pozdrawiam

Oh, tak! Pamiętam moją pierwszą stronę którą zaczynałem pozycjonować :blush: WSTYD! Narobiłem takiego spamu w wynikach że jej! Proszę zobaczcie w Google pod frazą "polacy w hull", "hull polacy", "polska hull" itp. Nawalone katalogami - WSTYD dla mnie :)

bojownik:

Czytaj na stronach za granicą. Na tym forum generalnie ludzie nie chca się dzielić wiedzą i z tego co zauważyłem to ich pozycjonowanie "opisów gg" i innch tego typu stron, polega głównie na katalogach. :blush:

https://www.seocompany.ca/pagerank/page-rank-explained.html

https://seochat.com

i inne...

Pozdrawiam.

..... troche te katalogi polecą w dół :blush:

Zrób 20 stron na interesujący Cię temat. Z 10 zrób linki na drugą dziesiątke a w drugiej umieść link do głównej strony jaką pozycjonujesz. Na pierwszą dziesiątke dodaj po 100 linków w katalogach używając jak najmniej słów jakie pozycjonujsz w opisach !!

W 1-2 miesiące zrobisz "kurtynę powietrzą" z minimum 10 stron między sensownymi stronami a katalogami. Do tego w X TOP będziesz miał minimum 11 stron a jak dobrze pomyślisz to 21.

p.s.

W stopce można mieć max 3 linki.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Czytaj na stronach za granicą. Na tym forum generalnie ludzie nie chca się dzielić wiedzą...

Też to zauwazylem, i troche mi z tego powodu przykro. Z drugiej strony nie dziwie sie, doswiadczenie duzo kosztuje a oni sami niejednokrotnie uczyli sie na swoich błędach... oddać tą wiedze za darmo to... ta wiedza jest bezcenna :)

Jednak ja jestem troche innym typem człowieka i lubie sie dzielic swoim doświadczeniem... różni są ludzie.

alpine dzieki za linki, nieomieszkam poczytać w najbliższym czasie :placze:

@lokotheboy

Moim zdaniem na stronę główną ma niewielki wpływ (jeśli nie zerowy)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności