Skocz do zawartości

Jak to jest z tymi linkami

bojownik

Rekomendowane odpowiedzi

Czytaj na stronach za granicą.

W szczególności blogi pseudopozycjonerów i cichociemnych pracowników Google,

już widzę coraz nowsze teorie jakże chętnie dzielących się wiedzą Amerykanów :)

"... America ! fu*k Yeah ! ... "

serce.gifKocham Cię | Życie po Ślubie | Psychopatologia

Popełniłeś tylko jeden błąd ... jaki ? ... RAMBO !

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
w wyniku wyszukiwania na frazy strony pozycjonowanej pokazuje się również strona pozycjonująca...
To normalne gdyż strona linkująca w anchorze zawiera pozycjonowaną frazę i połącz to teraz z tym -> https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=22357 i już masz gotową odpowiedź.
Na tym forum generalnie ludzie nie chca się dzielić wiedzą
Przyganiał kocioł garnkowi... 13 postów - no to się chłopie nadzieliłeś wiedzą...

Wiecie co, dziwne jest to że tacy ludzie jak np alpine mogą takie bzdety gadać! Leniuchy kompletne! Rada na przyszłość: Pierwsze co zrób to włącz dział "Dla początkujących" następnie naciśnij taki przycisk jak >> po czym czytaj tematy jak lecą od tyłu. Dużo to tu tego jest - a jak dużo jest, to i dużo można brać. Ja też dostałem kilka ochrzan od moderatorów i wyszło mi to na dobre bo zacząłem na poważnie traktować to forum. Tylko proszę nie gadaj więcej alpine, że tu nic nie ma! :angry:

Fakt smietnik sie zrobil a pytanie na ktore probowalem uzyskac odpowiedz nadal pozostalo bez odpowiedzi, lub też odpowiedzi są bez związku (a proba uzyskania odpowiedzi przez szukajke zakończyła sie fiaskiem).

@marioccp

Jedyne co z niego wynika to zamieszanie i wprowadzanie w blad!

Kto kogo wprowadza w błąd? Wypowiedz się... rozwiń myśl... wyprowadź nas z błędu.

Przeczytaj sobie od poczatku caly watek zobaczysz czemu.

Rozumiem rozmawiac o kontrowersyjnych tematach tylko trzeba miec jakies konkrety, dowody, testy...

a nie zucac sie ze splawikiem na sandacze.

Wg. moich doswiadczen wymiana linkami to podstawa i daje najwiekszego kopa!

PZDR

@marioccp

Ja nie neguje tego, że linki nic nie dają. Próbuje tylko logicznie zrozumieć na jakiej zasadzie to działa. moze niektórym wystarczy odpowiedź w stylu "rób tak bo to działa", jednak miałem nadzieje, że dzięki temu tematowi ktoś bardziej doświadczony rozwinie to zagadnienie. Nie wyprowadzam też żadnych tez czy przemyśleń. Nie wmawiam nikomu, że mam racje. Owszem napisałem ze IMO na logike to nie powinno działać. Jednak działa, ja to wiem, ty to wiesz. Tu nie chodzi o to, że kogoś krytykuje. Poprostu staram sie to zrozumieć od wewnątrz, bycmoże to pozwoli mi lepiej wykorzystać potencjał jaki siedzi w linkowaniu. Ktoś może powiedzieć "żadna filozofia - to działa". Ale tu nie o to chodzi. Co w tym złego ze chce poznać to lepiej, dogłębniej?

Piszesz ze ktoś, kogoś wprowadza w błąd - napisz kto to taki (może ja?) i powiedz dlaczego? Wyprowadź nas z błędu?

Ci co wiedza wiecej nie powiedza a Ci co nie wiedza mieszaja.

Ameryki nie odkryjesz, pozycja strony zalezna jest od ok 100 czynnikow wiec magicznego sposobu tez nie znajdziesz.

Jezeli cos pozycjonujesz sam widzisz jak to dziala.

Linki wychodzace nie oslabiaja pozycji strony, na ktorej sa te linki. Oslabiaja moc linka wychodzacego i mozesz dostawac mniejszy PR.

Jezeli masz jakies sprzeczne doswiadczenia byc moze wynikaja one z przypadku i filozofii goglusa.

Czytam, czytam... gdybym wiedział to bym nie pytał. A odpowiedź w stylu "bo inni tak robią" mi nie wystarcza.

bojownik, a moze po prostu kup jednostronne linki, wtedy cenna Moc wlasnych pozostanie nietknieta

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

Linki wychodzace nie oslabiaja pozycji strony, na ktorej sa te linki. Oslabiaja moc linka wychodzacego i mozesz dostawac mniejszy PR.

No widzisz a ja zawsze myslałem ze im wyższy PR tym wyższa pozycja, czyli:

- przykladasz linka (link przychodzący) do pozycjjonowanej strony - podnosi sie PR + pozycja

i analogicznie:

- umieszczas linka wychodzącego na stronie, zmniejsza sie PR - pozycja

widać twkiłem w błędzie lub coś źle zinterpretowałem... musze to jeszcze raz przemysleć.

@agtile masz racje, ale ja sie akurat zastanawiam nad zagadnieniem wmiany linkami (również z zaplecza) :angry:

No widzisz a ja zawsze myslałem ze im wyższy PR tym wyższa pozycja, czyli:

dokladnie jak pisze marioccp,

tez myslalem ze wysoki pR to wyzsza pozycja, ale jak mi mi strona spadla z PR4 na 2 ( teraz nawet PR1) a jednoczesnie w SERP z nr3 na nr1 podskoczyla to zrozumialem na wlasnym przykladzie i przestalem ( na moment) martwic sie PR. Inna sprawa ze dla odwiedzajacych z zamontowanym toolbarem na pewno ( niestety) lepiej prezentuje sie strona z PR4 niz PR1 ..

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

[blabla bla ] ...już widzę coraz nowsze teorie jakże chętnie dzielących się wiedzą Amerykanów :)

"... America ! fu*k Yeah ! ... "

Kompletnie nie wiem co chcesz przez to powiedzieć.

Na tym forum generalnie ludzie nie chca się dzielić wiedzą
Przyganiał kocioł garnkowi... 13 postów - no to się chłopie nadzieliłeś wiedzą...

Tak, zawsze mógłbym napisać "użyj funkcji "Szukaj"" i nabić sobie posta. Nie podoba mi się ta forma odpowiedzi, bo każdy wie jaki śmietnik się zrobił na tym forum i co się dzieje w wyszukiwarce. Moim zdaniem powinnismy trzymać zasady :

Powtórzony post - Ignoruj, nie czytaj, bądź odpowiadaj sensownie na zadane pytanie... przynajmniej w tym dziale. Jesli nie, to po prostu wklepac autoreply "GO > SEARCH", w kazdym topicu tego forum ..... na to samo wyjdzie.

Nie wspomne o przypadkach osób, które próbują odpowiadać na posty, nie mając o temacie pojęcia dopisując do odpowiedzi "chyba".

Zief, to sobie popisałem.

Nie dając sie najeść trolom, nie będę rozwijał żadnego z słów, które użyłem. EOT

Witam

Tak myśle i myśle (pewnie powiecie, że myslenie nie jest moją mocną stroną :D ) i... wnioski jakie nasuwają mi się są następujące:

1. Przyłożenie linka do storny pozycjonowanej powoduje wzrost PR + pozycja

2. Link wychodzący ze ztrony osłabia wartość linków wychodzących (moc)

i w końcu 3 - dla osób które uważają ze link wychodzący nie osłabia pozycji:

3. Sytuacja powinna mieć miejsce przy dobrym linkowaniu wewnętrznym strony. Otórz wg pkt. 2 osłabia się również moc linków wewnętrznych (jeśli jest dużo linków wychodzących) a to już może doprowadzić do osłabienia pozycji (chyba, że linki wewnętrzne mają sie nijak do linków wychodzących).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności