Skocz do zawartości

Jak wypozycjonować - Szybkie wskazówki dla Początkujących

Ja-Rosti

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem tutaj nowy, ale w SEO siedzę już pewien okres czasu z tego co zdążyłem się zorientować na forum są stare metody pozycjonowania stron. Streszcze wam najważniejsze aspekty jakie powinniście wziąć podczas pozycjonowania waszej strony w Google.

Keyword Research:

Najważniejszy punkt podczas pozycjonowania twojejj strony... A wiele ludzi po prostu omija to licząc na to,że google się zlituje i wbije nas na Top 1

Podczas wyszukiwania kluczy do naszej strony warto sprawdzić jakie linki wsteczne posiadają strony w Top 1. Do tego celu będzie nam potrzebne 

https://moz.com/researchtools/ose

Po wpisaniu adresu wyszuka nam wszystkie linki wsteczne jakie strona posiada (możemy umieścić na tych samych stronach swoje).

Powinieneś również sprawdzić jak strony są zoptymalizowane pod dany klucz. Powiedzmy, że chcesz wypozycjonować "wiadomości" jak widzimy tego słowa kluczowego nie wypozycjonujemy, gdyż strony, które są w top 1 są to strony autoryzowane Domain Authority 84 /100 Page Authority 75 /100 - Nie liczyłbym na wypozycjonowanie swojej strony na top 1.

Aby wyszukać słowa kluczowego warto wejść 

https://www.keywordrevealer.com/

zarejestrować się i sprawdzić jak duża jest nasza konkurencja ( Słowo kluczowe poniżej 30 jest łatwe do wypozycjonowania, od 30 - 40 jest średnio a powyżej, musiałbyś wydać mnóstwo pieniędzy i czasu, aby się wybić )

Najczęstsze błędy:
- Podejmujesz się pozycjonowania słowa kluczowego, który ma wysoką konkurencję,

- pozycjonujesz kw które ma małą liczbę wyszukiwań,

- używasz tzn. "Spam linków" do pozycjonowania twojej strony,

- ała optymalizacja strony,

Bądź mądry i zaoszczędź swój czas, Wyszukaj odpowiednie słowa kluczowe, zoptymalizuj stronę pod nie!

Znalazłem dobre słowo kluczowe co dalej?

Z każdym łatwym kluczem do pozycjonowania robię następujące rzeczy:

- Buduję web 2.0 razy 10 (przy małej konkurencji) - Zostawiam je na pewien okres czasu,
- Po tygodniu dodaję artykuł na każdą stronę z linkiem do mojej strony (Nie używajcie artykułów z innych stron, napisz swój unikalny! )

Jeżeli link jest na poziomie łatwy do pozycjonowania to powinno starczyć, natomiast jeżeli wybrałeś powyżej 30:
-Social Bookmarks (nie mam pojęcia jakie są w Polsce, ale jeżeli chcesz ang. To pisz na priv ),
-komentarze na blogu,

-pisanie artykułów na innych stronach, w zamian umieszczenie linku do naszej strony (najpierw sprawdź PA i DA),
-stwórz Profil na Portalach społecznościowych,

Jeśli kiedyś używałeś GSA to on może to za ciebie zrobić.

Podczas paru tygodni powinieneś dodawać linki wsteczne do twojej strony web 2.0 ( Pisanie artykułów dla innych użytkowników)

Ile artykułów musisz napisać? Ja dodaje 500 do każdej strony web 2.0 ( Trochę zajmuje od 30- 90 dni,ale warto)

To powinno wystarczyć dla słowa, który jest łatwy do pozycjonowania, natomiast jeżeli wybrałeś trudniejsze:

Metoda 301 (skrócone linki)

Gdy skrócisz link powiedzmy w bit.ly do naszej strony, udostępniasz go na naszych Portalach społecznościowych, dodajesz swój skrócony link w profilach np. Amazon, Twitter.( Profile link - oznacza stronę, która zezwala na umieszczenie linku Do - Fallow w profilu ) Do tych profili warto jest dodać 1000 linków wstecznych (GSA ci w tym pomoże)

Jeżeli zrobiłeś wszystko co napisałem, twoje strony web 2.0 powinny mieć dużo punktów PA, DA, TF, CF, itp.

Jeśli nadal nie możesz wypozycjonować swojej strony pod dany KW, spróbuj jeszcze kupić, lub zrobić swój własny Prywatny Blog,Publiczny Blog (Jeżeli nigdy o tym nie słyszałeś to nie długo umieszczę, kolejny post z opisaniem czym to jest)

Mam nadzieję,że wszystko jest zrozumiałe, jeżeli tak nie jest to dajcie znać a wytłumaczę Pozdrawiam!

Świetna robota. Wiadomo, że zapewne nie wszystkim to podpasuje. Ale dla początkujących świetny poradnik na czasie.

Zastanawia mnie jedno. Piszesz, że na każde słowo kluczowe robisz 10 zaplecz i do każdego dodajesz 500 artów. Te 500 artów robisz na to konkretne słowo kluczowe? Bo trudno pisać tyle razy o tym samym, a rozumiem, że mieszarka miesza tylko na 10 zaplecz a nie na 500 artów.

Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PL
Jeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU

Interesujące porady. Postaram się skorzystać. Ale części nie rozumiem ... Np. jak sprawdzić czy wstawiany link nie będzie "spam linkiem", co to jest GSA, co to PA, DA, TF, CF i jak to zbadać? Domyślam się, że DA i PA to Domain Authority i Page Authority ...

Redaguję witrynę www.kredyty-lokaty-konta.pl. Porady i oferty bankowe, ranking kredytów gotówkowych, lokaty bankowe, kredyty mieszkaniowe, karty kredytowe i inne usługi, ranking kredytów hipotecznych. Wiadomości gospodarcze, finansowe, aktualne dane o inflacji 2022.

PA, DA, TF, CF

DA  to Domain Authority

PA to Page Authority

te dwa sprawdzasz w Moz

TF to Trust Flow

CF to Citation Flow

te możesz sprawdzić w majestic

jak sprawdzić czy wstawiany link nie będzie "spam linkiem"

przetestować czy rankuje

Wszystko super tylko cena takiego procesu to :

500 artów x 10 zaplecz - zakladam, że obojętnie czy art kupujesz czy piszesz to i tak coś kosztuje (czas to $ ) -

500 x 10 x powiedzmy 5 pln =  25 tys pln

Za takie pieniądze to lepiej zlecić  linki typu SR (Sponsored Review)

Chyba, że autor miał na myśli 500 tekstów do mieszarki co daje 2500zł licząc po 5zł. Ale to w dalszym ciągu sporo jak na jedną frazę.

Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PL
Jeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU

Świetna robota. Wiadomo, że zapewne nie wszystkim to podpasuje. Ale dla początkujących świetny poradnik na czasie.

Zastanawia mnie jedno. Piszesz, że na każde słowo kluczowe robisz 10 zaplecz i do każdego dodajesz 500 artów. Te 500 artów robisz na to konkretne słowo kluczowe? Bo trudno pisać tyle razy o tym samym, a rozumiem, że mieszarka miesza tylko na 10 zaplecz a nie na 500 artów.

Nie,nie nie :) Artykuły powinny być tematyczno podobne ważne,aby link był Do Fallow do twojego Web 2.0

@up

tematyczność nie ma znaczenia, testowałeś z tematycznymi oraz nie tematycznymi tekstami i widziałeś różnice?

Do Fallow

raczej dofollow

Ile artykułów musisz napisać? Ja dodaje 500 do każdej strony web 2.0

Jeśli już miałbym inwestować w 10x500 artykułów to rozsądniej byłoby jeszcze zainwestować w te 10 własnych domen a nie stawiać na darmówkach..

@ja-rosti , czyli jak moja stona jest o rowerach a top10 ma bardzo wysokie wskaźniki, to powinienem się pozycjonować na hasło "czterokołowe różowe rowerki w bieszczadach"  bo to jest łatwe ?

no to teraz będę wiedział, nikt mnie przez 3 lata niewypozycjonował, bo miałem źle dobrane frazy...

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności