Skocz do zawartości

Strona główna wyleciała z indeksu

chorazy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
moja strona dziś wyleciała z Google niemal na wszystkie frazy. Ściślej rzecz ujmując - wyleciała tylko strona główna, która była wypozycjonowana praktycznie na wszystkie frazy, na których mi zależało... Podstrony w indeksie dalej siedzą, ale nie zbierają praktycznie żadnego ruchu (i nie zbierały go też wcześniej). Ręcznej kary w Google Search Console nie ma. Co może być przyczyną? Była jakaś aktualizacja algorytmu? Nie miałem wcześniej takiej sytuacji, że strona główna wyleciała z indeksu, a reszta dalej tam siedziała. Jak już, to wylatywały mi czasami podstrony albo od razu cały serwis dostawał bana...

Ale to nie jest tak, że filtry algorytmiczne wychodzą okresowo przy okazji takich aktualizacji jak Panda czy Pingwin? Dlatego też zapytałem, czy zauważyliście jakieś zmiany w algorytmie.

Działania był standardowe - linki z profili, z forów, katalogów. Ale nie jakieś masowe ilości, wszystko z umiarem, po trochu i w miarę regularnie. Anchory też zróżnicowanie. Krótko mówiąc - nic na wiwat. Zresztą inne moje stronki linkowane były w zasadzie w identyczny sposób i na nich wszystko gra jak trzeba.

Może to porada informatyka typu "wyłącz i włącz komputer", ale może o tym nie pomyślałeś - sprawdź czy jakimś cudem gdzieś się nie zaplątało noindex w meta. Jeśli strona postawiona na WP, to jedno nieopatrzne, przypadkowe kliknięcie i nie trudno sobie coś takiego ustawić :)

Hm, rzeczywiście... Było noindex :/ Nie mam pojecia skad się tam wzięło. Nie przypominam sobie, żebym w ciągu ostatnich kilku dni był tak pijany, żeby tego nie pamietać... W każdym razie dzięki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności