Skocz do zawartości

Ile proxy potrzebuję?

kapanihan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!
Chciałbym harvestować wyszukania google. Powiedzmy, że 10-20 razy tygodniowo, 1000 stron. Harvestować  będe w 1 sposób:

site:strona xxx

site strona: yyy

site:strona zzz

Czyli z 1 strony chcę pozyskać linki pod różne słowa kluczowe. Ile proxy powinienem kupic? Jak pisalem, bede harvestowac 10-20 razy tygodniowo.

Ja ściągam wyniki z Google przez proxy z częstotliwością ok jeden IP na minutę (pewnie można częściej, ale to jest bezpieczne). Czyli wszystko zależy jak szybko chcesz mieć te dane, moją metodą przy 100 proxy będziesz miał sciagniete dane w ok. 10 min, przy 50 proxy w 20 min itp.

Ale może lepiej niech wypowie się ktoś kto ściąga duże ilości danych z Google, ja to robie sporadycznie i maksymalnie kilkaset wyników na raz.

bede harvestowac 10-20 razy tygodniowo.
To nie ma znaczenia.

Ile proxy powinienem kupic?
Poczytaj trochę o proxy i operatorach zapytań i banach ... to jest złożony temat. Też zależy od tego czy są, to publiczne proxy, czy prywatne.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Kup sobie najpierw stały dostęp 50 proxy publicznych, jak Ci nie starczy dokup. Dokupuj aż będziesz zadowolony. Nie ma uniwersalnej odpowiedzi na Twoje pytanie, bo proxy może wytrzymać jedno, dziesięć, sto zapytań, a możesz nie zdążyć nawet raz go użyć.

A teraz sobie napisałem skrypt w imacrosie, który pobiera mi adresy url wyszukań w googlu. Ustawiłem sobie, żeby na stronie pokazywało 100 a nie 10 wyuszukań i ogarnięcie 100 wyszukań i zapisanie mi do pliku zajmuje jakieś 2 sekundy.

Jaka będzie zaleta kupna proxy w takim razie zamiast scrapowania w taki sposob?

• 3 lata później...

@okazwłoka witam, czy moglbys napisac gdzie mozna kupic ,,dobre,, publiczne proxy? Jakis link? Proxy pod twoj donlink czy inny soft do pozycjonowania i harwestu.

Usługi budowlane, okna sprzedaż: okna , usługi geodezyjne: geodeta , budowa i projektowanie domu: architekt. Portale budowlane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności