Skocz do zawartości

Domeny, subdomeny i wiele pytań.

Trojzab

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam kilka pytań. 

Jaka jest różnica między domeną a subdomeną. Chodzi mi o to czy subdomena przenosi moc na domene i odwrotnie. Doczytałem że teraz są traktowane jako dwie oddzielne strony. To jezeli tak jest to nie lepiej sobie milon subdomenek postawić zamiast dokupować nowe domeny? Czy jednak przejmuje się ktoś dywersyfikacją IP i innych?

Tak samo jeżeli subdomena coś złapie to czy bedzie miało to wplyw na całą domene czy tylko subdomene.  A jak łapie to czy obrywa się np. takim wordpress.com i reszcie? A może wielkich to nie dotyczy?

ban za multikonto

No to, że są traktowane jako oddzielne strony to nie znaczy, że moc jest taka sama jak oddzielnych domen. To zupełnie inne sprawy. Google nie jest głupie i później bierze to pod uwagę, że ktoś ma np. 100 linków ze 100 subdomen jednej domeny i to jest dużo mniej warte niż 100 linków z różnych domen.

Natomiast subdomeny to są oddzielne strony i możesz każdą mieć "tak mocną", że będzie w topie na trudne frazy. Natomiast nie oznacza to, że one sumarycznie przekażą taką samą moc jak różne domeny.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności