Skocz do zawartości

Neteasy - problem

Grumpy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, odziedziczyłem jakiś stary hosting w neteasy (SEO medium) i postawiłem tam zaplecze. Nic specjalnego kilkanaście wordpresów jakieś standardowe pluginy generalnie wszystko dopiero robione. Od początku co chwila na wszystkich stronach pojawia się 504 więc zgłosiłem do supportu i w sumie odpowiedź trochę mnie zbiła z tropu...

Najpierw osoba z supportu napisała żebym nie siedział i nie odświeżał strony (to chyba był żart), potem, że mam wp bez cache, potem, że strony są obciążane przez boty i wyszukiwarki, na końcu, że nie wiem jak działa współdzielony serwer. Generalnie wszystko z ich strony jest ok, a moimi stronami jest kilkanaście połączeń na sekundę.

Biorąc pod uwagę, że korzystam z neteasy przy innych projektach i raczej nie miewam takich problemów zastanawiam się czy taka sytuacja spowodowana jest a) upchnięciem zbyt wielu klientów na jednym serwerze B) wirusem?? (ogólnie oprócz wymienionych robotów to na te strony nikt nie wchodzi) c) czymś innym (czym?)

Wiem, że najlepszym rozwiązaniem jest zmiana serwera ale w sumie to za to płace więc nie widzę powodu rezygnacji.

Pzdr!

Jaka cena taka jakość

Pierd*%$#ie jakich mało. Te najdroższe hostingi (> 300 zł / rok) zaliczają ostatnio milion razy więcej wtop, niż te znacznie tańsze (< 100 zł / rok). Wystarczy wejść na fanpejdże "drogich hostingów" i zobaczyć co się tam wyprawia. Wiecznie padająca poczta i www oraz - najlepsze hity jak dla mnie - oczekiwanie na odpowiedzi kilka dni czy wiszenie na infolinii (często dodatkowo płatnych!) po kilka godzin :D

A co do neteasy, to serio, masz jakiś problem z instalacją cache? Ja sobie obecnie nie wyobrażam zainstalowania WP bez wtyczki cachującej i wywalenia wp-cron.php.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

A co do neteasy, to serio, masz jakiś problem z instalacją cache?

W sumie to nic nie stoi na przeszkodzie oprócz tego, że ciężko mi cokolwiek zainstalować przy tak działających stronach, pozatym taka wtyczka to standard i zrobiłem dużo więcej żeby strony "odchudzić".

Do tej pory neteasy sobie chwaliłem, trafił się po prostu zajechany serwer, a obsługa zamiast coś z tym zrobić poucza ile razy mogę odświeżać stronę.

Grumpy: jest jedno "ale" - oba Twoje konta SEO (to "dobre" i "złe") znajdują się na tej samej fizycznej maszynie (a rozdzielone są IP) :)).
Tak więc może naprawdę cache pomoże (bo tak jak informował mój kolega w tickecie masz po kilkanaście zapytań do zawartości konta na sekundę).

W razie pytań zapraszam do dalszego kontaktu z nami, myślałem, że sprawa jest już wyjaśniona.

Patryk

Domeny, tani hosting, hosting SEO, hosting reseller, VPS root i managed na www.neteasy.pl

Program partnerski (20% prowizji) - www.neteasy.pl/pp.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności