Skocz do zawartości

Qlwebowe przemyślenia.

mf

Rekomendowane odpowiedzi

yavaho - to o czym piszesz jest w niewielu katalogach. W "ostatnio dodanych stronach" są zazwyczaj linki zewnętrzne. W mojej "odsłonie" zmieniłem to tak jak Ty napisałeś + dodatkowo odpowiedni link w szczegółach strony.

U mnie też i dodatkowe ostatnio dodane w każdej kategorii i wyraźny token.

Ale problem w tym, że tysiące qlwebów są instalowane bez kompletnie żadnych zmian, więc moży by wystosować do autora jakiś list otwarty, żeby wprowadził te poprawki co baaaaardzo ułatwiło by życie.

Ja bym chciał wyraźny token bo szary tekst na szarym tle przykryty szarymi kółkami źle się czyta trochę :blush:

Katalogi stron kdir i free web directory only english please!!! : system wymiany linków - Czyli zostań moim referralem w link vault

Pisałem w tej sprawie (tytuł anchorem) do autora jakiś tydzień czy dwa temu. Niestety nie dostałem odpowiedzi, więc tak jak koledzy, sam sobie przerobiłem ten fragment na stronie ze szczegółami.

Zauważyłem, że można dodać (w moich qlwebach) stronę na dwa sposoby - "z www" i "bez www". Na serwerze i tak przecież mam 301, więc nic nie tracę, a wpis można mieć dwa razy inny.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

U mnie też i dodatkowe ostatnio dodane w każdej kategorii

Jak to robiłesz?

Spróbowałem to na podstawe ostatnie.php ale w kategoriach ostatnie.php BEZ zmianach już daje mi puste strony (albo dokładnie pusty wynik inlude ('ostatnie.php'))

<?php

$ilosc_wpisow_o = 8; // ILosc wyswietlanych wpisow

$linki = '';
		$warunek = '';

$pyt = "SELECT * FROM  `" . $g_przedrostek . "podkategorie` WHERE   id_kat ='".$kat."'  ";
   $odp = $DB->query($pyt);
	if ($odp) {

while($wiersz = mysql_fetch_array ($odp)) {

$warunek .=	"id_pod ='".$wiersz['id_pod']."' OR ";

}
	}				
 			$warunek= substr($warunek,0,-3);		   

$pyt2 = "SELECT id FROM `" . $g_przedrostek . "powiazania` WHERE  $warunek  ORDER BY 'id' DESC LIMIT $ilosc_wpisow_o"; 
			$odp2 = $DB->query($pyt2);
			if ($odp2) {
				while($powiazania = mysql_fetch_array ($odp2)) {

$pyt3 = "SELECT * FROM `" . $g_przedrostek . "katalog` WHERE  id = '".$powiazania['id']."' LIMIT 1";
					$odp3 = $DB->query($pyt3);
					$kateg = mysql_fetch_array ($odp3);   				

//----------------------------jak chcesz zmienic styl wyswietlania wyswietlanie pisow to tutaj:
echo '
<h2 style="margin-top:0px"><a href="info-'.$kateg['id'].'.html"  target="_self">'.$kateg['tytul'].'</a></h2>
<p>'.$kateg['opis'].'</p>

';
				}
			}

?>

Może nie jest to najbardziej oryginalna metoda ale dziala, trzeba wkleic albo zainkludowac w srodek_k.php Nie dziala raczej bez htaccess ale latwo sobie przerobic.

Katalogi stron kdir i free web directory only english please!!! : system wymiany linków - Czyli zostań moim referralem w link vault

Dzięki bardzo, działa.

Tylko u mnie (mieszanka qlweb 2.6 i 2.7) też wyświetlą się wpisy, ktore czekają na moderacje :)

Wydaje mi się, że w originalnym ostatnie.php `ban` = 0 jest odpowiedzialne na filtrowanie

$pyt = "SELECT * FROM  `" . $g_przedrostek . "katalog` WHERE  `ban` = 0 ORDER BY `id` DESC LIMIT 0, $ilosc_wpisow_o";

Spróbowałem `ban` = 0 w róznych miejscach dopisać, ale mi nie gra :placze:

Proszę o pomoc

Zauważyłem, że można dodać (w moich qlwebach) stronę na dwa sposoby - "z www" i "bez www". Na serwerze i tak przecież mam 301, więc nic nie tracę, a wpis można mieć dwa razy inny.

Poczytaj uważnie jak działa 301. Owszem, przenosi linki, ale bez anchora.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności