Skocz do zawartości

Nazwy plików graficznych jaka moc ?

123budujemy.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

pytanko o nazwy plików 

czy zdjęcie jpg  z title, alt'em i  nazwa-pliku.jpg

ma większą korzyść pod względem seo niż ten sam title i alt ale z nazwą pliku DSC00234.jpg

zgóry dziękuję za odpowiedź. Niestety cały mój blog to pliki  ze zdjęciami o nazwach jak np.  DSC05914.jpg  

jak by nazwa miała duże znaczenie to musiałbym zoptymalizować musiałbym całego bloga zmienić kilka tysięcy nazw plików i linki do nich we wpisach ?

pozdrawiam

Marcin

Blog budowlany 123budujemy.pl

Niestety cały mój blog to pliki ze zdjęciami o nazwach jak np. DSC05914.jpg

Więc, zmień nazwy  i sprawdź czy wpłynie to korzystnie na twój blog.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

@SzlafRock, Wolałbym poznać opinie bardziej doświadczonych zanim siądę i będę klepał nazwy dla kilku tysięcy zdjęć

Jak szukam w grafice google np 

"huśtawka arte aria"

https://www.google.pl/search?q=hu%C5%9Btawka+arte+aria&biw=1280&bih=911&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi9253ZtpLLAhXnQpoKHYjHCwQQ_AUIBigB#imgrc=kxvsN92htOQXaM%3A

Zdjęcia z mojej strony ładnie pojawiają się jako jedne z pierwszych. Każde zdjecie we wpisie ma unikalne title i alt, wieć co by polepszyło gdyby nazwa pliku była też słowem kluczowym ?

chyba że w innych wyszukiwarkach ?

Blog budowlany 123budujemy.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności