Skocz do zawartości

Adwords kierujący do strony niekanonicznej.

Pysio

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do osób korzystających z Adwords od strony reklamodawcy. Czy jeżeli mam reklamę, która kieruje mnie do strony niekanonicznej koszt kliknięcia będzie droższy.

Chce zrobić landingpage pod kilka listingów (np. sukienki czerwone, sukienki niebieksie. Same listingi będą miały część tekstu takiego samego. Nie chcąc kanibalizować słów ustawiłbym sobie cannonical na landing page (np. sukienki). Natomiast reklamy adwords kierujące pod konkretne listingi.

Czy taki zabieg podniesie mi koszt Adwordsa? Czy jednak lepsze dopasowanie tańszy adwords?

Pozdrawiam

Pysio

Domondo.pl nowy sklep z osłonami przeciwsłonecznymi

Czym strona docelowa lepiej dopasowana do zapytania użytkownika i treści reklam, tym lepszy wynik jakości, czyli niższe stawki za kliknięcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności