Skocz do zawartości

Instalacja skacze do strony http://www.domena.pl/wp-admin/setup-config.php

heisenberg14

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
Mam taki problem. Wrzucilem pliki najnowszego WP PL do public_html na serwerze. Niestety po wejsciu na domene zamiast instalacji otwiera mi sie pusta strona z takim adresem:
www*mojadomena*.pl/wp-admin/setup-config.php

Próbowałem 3 razy uploadować pliki na nowo, raz spróbowałem na subdomenie, ale ta sama sytuacja.
Do tej pory nie miałem żadnych problemów z instalacją WordPressa, ale teraz mam inny hosting w Netstrefie, podejrzewam, że to wina serwera, konfiguracji, ale nie mam w sumie pomysłów. W ostateczności napiszę do obsługi serwera, bo nie wiem czy takie rzeczy leżą w ich kompetencjach, ale może ktoś z tutaj obecnych miał podobny problem i zna rozwiązanie?
Z góry dzięki za odpowiedź.

Jeśli używasz total commandera sprawdź czy Ci nie zmienia wielkości znaków w nazwach plików, u mnie przez to kiedyś nie działała instalacja. Możesz spróbować też zgrać kopie pliku .htaccess na dysk, a plik który jest na serwerze w ogóle wywalić i odpalić od nowa instalacje https://twojadomenadomena.pl/wp-admin/install.php

4lkfew.png

Zleć napisanie tekstów profesjonalnym copywriterom -> klik
Zlecenia na tworzenie stron www - złóż ofertę!

Witam

Mam taki problem. Wrzucilem pliki najnowszego WP PL do public_html na serwerze. Niestety po wejsciu na domene zamiast instalacji otwiera mi sie pusta strona z takim adresem:

www*mojadomena*.pl/wp-admin/setup-config.php

Jeśli edytowałeś plik wp-config w zwykłym notatniku, to może być problem. Spróbuj wyedytować ten plik w Notepad Plus czy jakimś innym. Ja miałem z instalacją problemy właśnie z tego powodu (najpierw że cookies nieaktywne, a potem blank screen. Edycja wp-config w Notepad Plus pomogła).

Nie edytowałem nic. Teraz dane do bazy dodaje się już podczas instalacji. Od początki wiedziałem, że coś z serwerem. Spróbowałem zainstalować Joomle i też był problem, ale Joomla wyświetliła mi komunikat, że mam wersję PHP 5.2.17 i że potrzebuje nowszej, żeby zainstalować nową Joomle. Potem sprawdziłem MySQla mam  w wersji 4.1.22, czyli też nie spełnia wymagań popularnych CMSów. Wordpress wymaga :

WordPress 3.2:

• PHP w wersji 5.2.4 lub nowszej
  • MySQL w wersji 5.0.15 lub nowszej

Chciałem "uaktualnić" wersję PHP, ale podobno moja wersja cPanelu (11.32.7) nie ma takiej opcji, ani możliwości. Moja firma hostingowa w każdym pakiecie pisze o tym, że ma Installatrona. Przy czym moja wersja cPanelu nie ma go wcale.

Właściciel strony opłaca hosting i domene od 2009 roku i od tamtego czasu nic nie zmieniał, więc nie zwracał uwagi na sytuację.

Nie jestem ekspertem dlatego zapytowywuje Was, czy takie aktualizacje PHP, MySQLa czy chociażby cPanelu są robione na wniosek klienta, czy z automatu aktualizuje się wszystkim klientom? Czy to wina właściciela strony-klienta czy mogę zacząć winić za te problemy firmę hostingową?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności