Skocz do zawartości

Access denied w search console

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,
Parę tyg temu zmieniłem serwer na vps. I od tamtej pory pojawiły mi się błędy w search console takie jak na screenie. Czy robot musi mieć dostęp do tych katalogów ? Jeśli tak to co zrobić żeby miał dostęp, czy to kwestia chmod ? Jak brak takiego dostępu odnosi się do samego seo  ?
Dzieki za odpowiedzi

Oj nie mozna chyba edytować postu, wiec tu dodaje obrazek bo zapomnialem04239280802054920916.png

No własnie tylko że jak podaje się ścieżkę bezposrednio do obrazka np. wp-content/uploads/2015/12/obrazek.png to normalnie wyswietla

403 jest bo odwołuje się bezpośrednio do /folder/ a masz wyłączone indeksowanie.

Wyświetlanie zdjęć z tych folderów jest możłiwe bo to nie jest blokada na całą zawartość.

Gdzieś musisz mieć linki do tych folderów, poszukaj i usuń je. Może jakiś problem w skórce...

A tak poza tym to się tymi 403 nie przejmuj, gorzej jakby miał blokadę na treści.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności