Skocz do zawartości

[Pytanie] Google Harvester online

okazwłoka

Harvester online  

22 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile maksymalnie zapłaciłbyś za 1000 odpytań (na footprinty z parametrami typu inurl, intitle) w harvesterze online?

• Nie jestem zainteresowany
      14
    • 1-2 zł
      7
    • 2-4 zł
      0
    • 4-6 zł
      1
    • 6-8 zł
      0
    • 8-10 zł
      0
  2. 2. Czy byłbyś zainteresowany harvesterem online wykupionym na określony czas limitowanym jedynie przez ilość odpytań na minutę?

• Tak
      6
    • Nie
      6

Rekomendowane odpowiedzi

Oka takie rozwiązanie jakie ma Mariusz, ja i jeszcze parę użytkowników z PIO kosztuje jednorazowo 300 USD( po pól-roku 60 USD za kolejne pól roku za dostęp do aktualizacji ) pakiet ciągle działających proxy pod Google( dostarcza ekipa) ok 2000 szt to 40 USD miesięcznie, root VPS z linux 40 zł brutto + jednorazowo 100 zl za instalacje . Plus taki że wszytko ma się na własnym serwerze, harwester harwestuje nonstop również inur, intex inne.

Dla tego Mariusz dobrze mówi, targetuj w osoby co robią to okazyjnie, lub mają mniejsze budżety.

Sam widzisz po indekserze nikt dobrych miejscówek tam nie pokazuje, indeksują śmiecie które nie są żadną tajemnicą. Z fotosami będzie podobnie.

Pomysł jest OK jeśli prawidłowo wybierzesz grupę docelową i do niej skierujesz ofertę cenową którą zaakceptują.

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Oka, ja myślę że projekt dla osób co zaczynają swoją przygodę z harvestem, więc na pewno wśród takich osób byłoby zainteresowanie jakbyś zamieścił jakieś gotowe footprinty pod dany skrypt. Wbrew pozorom nie każdy potrafi robić dobre footprinty szczególnie wśród początkujących.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

@Finan - takie coś to w sumie freshscraper ma - po zalogowaniu user pobiera listy.

Będę musiał dobrze nad tym pomyśleć nim cokolwiek wypuszczę. Na razie skutecznie sprowadziliście mnie na ziemię z tym pomysłem :D

ma - po zalogowaniu user pobiera listy.

Jeden kupował dostęp później wykładał na host i ściągali wszyscy co chcieli.

Na razie skutecznie sprowadziliście mnie na ziemię z tym pomysłem 

Pomysł nie jest zły i można zarobić tylko po prostu zmontuj ofertę którą zaakceptuje Twój target.

Najdziwniejsze jest to, że v6 wychodzi już od kiedy sięgam pamięcią a co chwile nowe projekty i pomysły się pojawiają, taka sytuacja...

HqqHKrx.png

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@blake - wiesz jak to jest, nie lubię nudy :D A tak poważnie okres zarabiania na dodawarkach dawno minął, gdybym skupił się tylko na donlinkage to musiałbym glebę gryźć. Takie czasy.

PS. v6 już będzie dostępny w poniedziałek przed północą :D

@MaxPan - nie porzycam pomysłu, po prostu na razie będę musiał nad tym mocniej pomyśleć.

PS2. Pomysłów na usługi/softy jeszcze mi nie brakuje :) Jedynie ten czas...

to musiałbym glebę gryźć. Takie czasy.

Czasy jak czasy, ale za 49 PLN to głównie gimbaza na lody dorabia. Już Ci chyba przy indekserze wyliczyłem, że w tej cenie co bierzesz to albo nie indeksujesz albo do tego dopłacasz...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

W tym momencie indeksowanie.i4a.pl to główne źródło dochodu, więc nie jest aż tak źle. Ale nie róbmy offtopu.

Cenę musisz zestawić z tym ile jestem wstanie odpytać kupując powiedzmy 25 proxy + jakiś soft. Za $40 mam proxy czyli ok. 160zł / miesięcznie.

Przez miesiąc czasu licząc nawet 100 odpytań dziennie / proxy. Co uważam, za bardzo zaniżoną wartość - ale liczę już bez reaktywowaniu proxy przez przepisanie captchy - bo jak ktoś ma pojecie to jest wstanie DUŻO więcej wyciągnąć z 1 proxy dziennie.

100 odpytań * 25 proxy * 30 dni = 75000 odpytań.

Czyli 75 razy po 1000 odpytań.

W mojej opinii 2zł / 1000 odpytań dla 75 razy - daje kwotę 150zł / miesięcznie.

I ta kwota 2zł / 1000 odpytań jest wg. mnie dla 'leniwych' okazjonalnie harvestujących akceptowalna. Wyższa cena powoduje, ze raczej każdy pójdzie w zwykłe rozwiązania typu scrapebox + proxy.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Przyszła wiadomość z proxymarketu że to już prawdopodobnie koniec publicznych proxy pod Googla. Prywatne proxy będą miały teraz wzięcie, ci którzy harvestowali publicznymi będą musieli się przestawić, chyba że sytuacja się zmieni...

Zależy w jaki sposób (pewnie po częstotliwości zapytań) Googiel wycina IP i na jaki czas. Gorzej jeśli skanuje ip po portach i oznacza proxy publiczne :D

Wszystko zależy od tej "publiki" proxy ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności