Skocz do zawartości

Pozycjonowanie czy ma to jakiś sens ?

TommekG

Rekomendowane odpowiedzi

Pracuję w firmie, która zajmuje się sprzedażą maszyn rolniczych ostatnio strona nam spadła w wynikach a to dlatego że nie była od 2013 aktualizowana nic się z nią nie robiło. Mam teraz kilka pytań

1. Czy warto dodawać ogłoszenia na olx w treści dodając słowa kluczowe i adres strony ?

2. Wydzwaniają do mnie z Panoramy firm przedstawiciele  i czy jest sens utrzymywania tam ogłoszenia. W swoim czasie pozycjonowaliśmy u nich swoją stronę.

Odpowiadając na pytanie z tytułu można jednoznacznie stwierdzić, że pozycjonowanie nie ma najmniejszego sensu.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

1. warto, jednak w większości portali ogłoszeniowych aktywnego linka nie dodasz, ale są też takie gdzie dodasz link oraz mapkę, a jeśli odpowiednio skonstruujesz treść i tytuł na województwo - będziesz mieć wejścia z Google.

2. jak napisał @Finan, szkoda hajsu.

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Duże prawdopodobieństwo, że duplikujecie treści ze strony w ogłoszeniach. A przy waszej (z całym szacunkiem) (nie)wiedzy, można by poprawić stronę samą w sobie, by te pozycje były lepsze. Jeśli będziesz potrzebował pomocy napisz do mnie. 

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

Pracuję w firmie, która zajmuje się sprzedażą maszyn rolniczych ostatnio strona nam spadła w wynikach a to dlatego że nie była od 2013 aktualizowana nic się z nią nie robiło.
To szefostwo musi zadać sobie fundamentalne pytanie, czy internet ma być źródłem klientów na maszyny.

Jeśli TAK, to strona ofertowa i jej promocja jest bardzo ważna i na pewno nie można do tego podchodzić "na kolanie" = tak jak to właśnie robisz ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Duże prawdopodobieństwo, że duplikujecie treści ze strony w ogłoszeniach. A przy waszej (z całym szacunkiem) (nie)wiedzy, można by poprawić stronę samą w sobie, by te pozycje były lepsze. Jeśli będziesz potrzebował pomocy napisz do mnie. 

Napisałem do ciebie na gg

No właśnie o AdWords myślimy

Mam pytanie jeszcze czy jest sens dodania taki słów kluczowy 

dealer  na województwo podlaskie: Augustów, Suwałki, Białystok, Bielsk Podlaski, Choroszcz, Ciechanowiec, Czarna Białostocka, Dąbrowa Białostocka, Drohiczyn, Grajewo, Hajnówka, Jedwabne, Kleszczele, Knyszyn, Kolno, Siemiatycze, Lipsk, Łapy, Mońki, Rajgród, Sejny, Siemiatycze, Sokółka, Stawiski, Suchowola, Supraśl, Suraż, Szczuczyn, Tykocin, Wasilków, Wysokie Mazowieckie, Zabłudów, Zambrów.

taka wyliczanka 

No właśnie o AdWords myślimy

Mam pytanie jeszcze czy jest sens dodania taki słów kluczowy 

dealer  na województwo podlaskie: Augustów, Suwałki, Białystok, Bielsk Podlaski, Choroszcz, Ciechanowiec, Czarna Białostocka, Dąbrowa Białostocka, Drohiczyn, Grajewo, Hajnówka, Jedwabne, Kleszczele, Knyszyn, Kolno, Siemiatycze, Lipsk, Łapy, Mońki, Rajgród, Sejny, Siemiatycze, Sokółka, Stawiski, Suchowola, Supraśl, Suraż, Szczuczyn, Tykocin, Wasilków, Wysokie Mazowieckie, Zabłudów, Zambrów.

taka wyliczanka 

Na stronie tego nie dodawaj.

VPS już od 130 zł netto (rocznie) - Kliknij tutaj

Słowa kluczowe, o których mówisz, nie mają żadnego wpływu i są przez boty Google pomijane.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Leci samolot,wchodzi konduktor i mówi że tu nie wolno pływać. A on dalej drzewo rąbie.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności