Skocz do zawartości

Czy to koniec publicznych proxy?

Anmato

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli jednak google wykończyło prosiaki. O ile wczoraj jeszcze sprawdziło jakieś 90% fraz to dzisiaj, przy 9 działających proxy w PM nie dobije do 60%. Prywatne, serwerowe - wszystko leci tak samo szybko.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Proxy działają . Wczoraj sprawdziłem i da się wysłać 1 mln zapytań dziennie .  Dziśiaj jest podobnie .

Zgadza się, z resztą to wyszło już wczoraj. Problemy proxy od polskich firm związane były z softami, które źle się z nimi obchodziły :P

Zmieniłem wczoraj apkę do monitoringu, a Ty @qwerty10000 z jakiej korzystasz?

Generalnie problem lezy gdzie indziej

Zrobiłem test pzred chwilą. Aktualnie w bazie Proxymarket pisze, że w całej bazie jest tylko 16 działających proxy ja mam kupione api 45.

Test harwestwoania przez soft przeglądarkowy z operatorem słowo intex: "słowo" test na ok 30 zapytaniach napisanych od czapy nie podłączałem słownika. Jak widać Google przyjmuje te proxy i wydaje info ( ilość po usunięciu duplikatów) jeśli proxy  wykorzystywać w przeglądarce. Obstawiam  problem leży w sposobie odpytywania Google może post get im nie pasuje a nie w samych proxy. 

2c25qvo7.png

Tak, ogólnie stat4seo zarzyna prosiaki przez nieodpowiednie zapytania (lub samo sprawdzania tych proxy). Nie jest to możliwe, żeby czyste prywatne proxy, które w każdym innym sofcie działają normalnie tutaj po 3 odpytaniach leżały. Druga opcja - niewłaściwe odznaczanie ich jako nie działające.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Tak, ogólnie stat4seo zarzyna prosiaki 

Łukaszowi to nie przetłumaczysz :D Tak jak z captcha. Kupiłem 100 prywatnych dałem ich w stat4seo ale muszę innym softem ich do życia przywracać przepisując captcha, bez sensu calkowicie. Młody od webminitora już dawno miał zrobić aplikacje serwerową dla monitorowania stron www (połączyć webminitor z softem do serpow) i monitorowania serpow, ale ciągnie strasznie z premierą. Chyba szybsze zlecę autorską. 

Niestety Stat4Seo zrobiło się elitarne ;) i ze wstydem donoszę, że setki moich prywatnych IP na squid też już nie dają czasem rady. W innych softach to co innego:

proxy_p.png

2016_03_04_115212.png

A może inurl: ? No problem !

2016_03_04_115616.png

Sprawdzone jeszcze w kilku innych bardzo wymagających odnośnie proxy softach, które nie nadają się żeby tu pokazać, ale uwierzcie na słowo.

Na Stat4Seo jestem za cieńki :)

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Jednym słowem trzeba szukać dziury w stat4seo, wprowadzić poprawkę i będzie śmigało jak zawsze. Jak widać to nie wina prosiaków tylko tego softu, który je zarzyna (bo 90% ludzi proxy publiczne kupuje pod stata a przy rotacji padają jak muchy). Czyli wprowadzenie prywatnych w proxymarket mija się z celem, bo to nic nie pomoże a będzie jeszcze gorzej.

Nie no, zawsze reakcja była szybka, tyle, że przez ostatnie dni szukają raczej nie tam gdzie trzeba, czyli w proxy a nie w sofcie. Przy okazji - jak to jeden soft może wyłożyć kilka biznesów... :)

:) jeden polski soft zajechał usługi proxy innych firm i tak zamazał obraz rzeczywistości, że ich dostarczyciele szukali kilometr od siebie a problem jest pod samym nochalem ;)  nieźle :)

chwała tym, którzy to znaleźli i pięknie wyłożyli

Przyjrzę się temu ponownie. Szkoda, że nikt nie zgłosił się do mnie z informacją, że "czyste prywatne proxy, które w każdym innym sofcie działają normalnie tutaj po 3 odpytaniach leżały". Praktycznie wszystkie osoby które ze mną się kontaktowały w sprawie problemów korzystały z: ProxyMarket, ProxyGen lub ProxyLive.

Nie jestem przekonany co do tej diagnozy bo (co może potwierdzić kilka osób którym swoje proxy przekazywałem na potrzeby sprawdzania pozycji) proxy prywatne, czy proxy serwerowe działają BEZ PROBLEMÓW.

Mam pakiet 50 proxy prywatnych, kupiony w jednej z firm i ten jeden pakiet używałem do sprawdzenia swoich fraz, później wrzucałem go kolejnym osobą do Stat4Seo i od wczoraj za pomocą tych proxy prywatnych zostało sprawdzone spokojnie kilka tysięcy fraz. Nie będę wymieniał komu te proxy "użyczałem" ale mogłyby te osoby się tu wypowiedzieć...

logo-stat4seo-blue-small.png

Szkoda, że nikt nie zgłosił się do mnie z informacją

Wyszło to jakieś 2h temu jak wydałem 150$ na testy 3 innych softów do sprawdzania pozycji i prywatne proxy.

Gdzie kupiłeś proxy jeżeli można wiedzieć ? Ja wczoraj kupiłem proxy prywatne w wielu różnych miejscach ich jakość jest naprawdę bardzo różna, w niektórych przypadkach proxy które dostawałem były blokowane praktycznie od razu, nawet gdy weryfikowałem je po prostu ręcznie w FF. 

logo-stat4seo-blue-small.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności