Skocz do zawartości

Czy to koniec publicznych proxy?

Anmato

Rekomendowane odpowiedzi

i od wczoraj za pomocą tych proxy prywatnych zostało sprawdzone spokojnie kilka tysięcy fraz

Mi tylko dzisiaj niedziałające proxy z proxymarket sprawdziły już ponad 10k fraz. Ale chodzi o to, że soft albo źle oznacza dobre proxy jako niedziałające (co raczej mało prawdopodobne jest, bo tak samo źle musiałyby być oznaczane w PM), albo druga opcja - wykonuje zapytania w taki sposób, że te proxy po prostu padają. I przy dużej rotacji proxy w PM da się coś tam jeszcze sprawdzić, ale szybko są banowane. Musieli przykręcić śrubę na tym konkretnym zapytaniu które idzie ze stat4seo (jak widać idzie chyba tego dużo, że 3 firmy prosiakowe załatwiło).

Gdzie kupiłeś proxy jeżeli można wiedzieć ?

Instant

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja sprawdzałem na buyproxies  (ref link) , bez refa : buyproxies.org ( w mojej ocenie obecnie najlepszy dostawca proxy prywatnych), pod  Google.

Harwestuje z inurl: i przez przeglądarkę i przez getpost więc nie można powiedzieć, że proxy pod Google nie działają. Caprcha czasami wyskakuje więc ją wysyłam na OCR ( na cały harwest nie więcej jak 0,5 usd wydatków na captcha). Ale nie porównaj zapytania do Google inurl:  i "tabletki na odchudzanie"

Blake - proxy z instantproxies nie są najlepsze do testowania, ja wczoraj kupiłem u nich pakiet 10 proxy i kilka z nich było od razu zbanowanych. Sprawdzane ręcznie w FF. Inni znowu piszą, że im w Stat4Seo działają - dla mnie wniosek jest taki, że oni chyba te proxy sprzedają wielu osobom jednocześnie, bo raz działają dobrze, a innym razem po kilku minutach dostają bany.

Mam nadzieję, że @Makauer się na mnie nie obrazi że go zacytuję, ale również sam wczoraj mi pisał podczas rozmowy dotyczącej Instantproxies.com:
te proxy to badziew szkoda na nie czasu, jeżeli chodzi o wykorzystanie pod google

Mogę Ci podesłać 50 proxy prywatnych z innego sklepu i sprawdź jak Ci działają w Stat4Seo czy w innych narzędziach. U mnie, w Stat4Seo, działają bez najmniejszych problemów. 

logo-stat4seo-blue-small.png

Mam nadzieję, że @Makauer się na mnie nie obrazi że go zacytuję,
Za szybko się chopak  poddał i sam nie wie co gada ech ten Marek ;)

Proxy publiczne i te z PorxyMarketu nadal nadają się do havestowania, a co więcej sprawdzania pozycji, co pokazuje poniższy screen dla powiedzmy 100 keywords do sprawdzenia.... Przy 1000 było by to samo tylko trochę dłużej, ale najbardziej czas wydłuża się przy Kiku ostatnich.

GHarvester30proxy4.jpg

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@stat4seo, a masz możliwośc zrobienia takiego "testu" żeby na 10 minut wyłączyć wszystkim licencje żeby pozycje się nie sprawdzały? Wtedy będzie można sobaczyć co się dzieje na liczniku z PM.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Ludzie normalnie korzystają ze Stat4Seo

10 minut nikogo nie zbawi a byłoby pewne czy to w tym tkwi przyczyna czy w publicznych proxy.

PS. Podeślij mi te 50 działających proxy. Wrzucę tylko je i zobaczymy co się będzie działo.

Chociaż... nie ma to sensu, bo robiłem ten sam test co Konik, na własnych proxy i rezultat identyczny. Kumpel mi wczoraj pisał też o 50 proxy które kupił prywatne i też padły po paru minutach.

Łukasz, jak uświadomisz sobie, że to Twój soft zabija te proxy ( oczywiście Google musiało coś zmienić) to może znajdziesz rozwiązane. Pogadaj z dostawcami publicznych proxy z innych krajów poza PL. Oni zadnych zmian nie widzą, czemu? Bo prawdopodobnie ich proxy nie działają w stat4seo.

Paczka czystych dedykowanych proxy wrzucona do stat4seo świeci się na czerwono a Ty mówisz że to nie są prywatne proxy a współdzielone. Skoda gadać. Z moje strony koniec dyskusji.

Albo... niech PM dla testu na chwilę wyłączy wszystkie pakiety żeby ludzie ich nie mielili, wtedy też będzie można to samo sprawdzić.

@Blake - to chcesz te proxy czy nie ? Mogę Ci je podesłać w każdej chwili. Najlepiej daj mia na PM do Siebie GG/Skype/Hangouts bo te proxy mogę dać tylko na "trochę" bo daje je po kolei klientom do sprawdzania pozycji. Sporo osób kupiło proxy w instantproxies i narzekają, nie tylko Ty lub twój kumpel. 

logo-stat4seo-blue-small.png

Nie chce ;) Napisałem wyżej, że nie były to jedyne proxy... Miałem setkę czyściutkich, swieżych, prywatnych, których google wcześniej nie widziało i poleciały w 3 minuty, sprawdziły... 300 fraz. Te same proxy targają serpy na inurl tak, że procki się palą ;) Tak sytuacja...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności