Skocz do zawartości

Czy to koniec publicznych proxy?

Anmato

Rekomendowane odpowiedzi

dla mnie wniosek jest taki, że oni chyba te proxy sprzedają wielu osobom jednocześnie

Dla jasności ...

Mój test to losowa setka z 256 IP z OVH (własny serwer squid - autoryzacja hasło + IP)

W logach VPS/squid nikogo innego też nie widzę ;) . Te proxy które pokazałem (100% OK) to te same, które chwilę wcześniej czerwieniły się w Stat4Seo.

Może ta informacja Tobie w czymś pomoże :)

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Blake to może na odwrót - może Ty mi podeślesz swoje proxy w takim razie, takie które działają w innych programach lub ręcznie, a w Stat4Seo są blokowane ?

Albo podaj mi na PM kontakt do siebie tak jak pisałem i mimo wszystko Ci te proxy podeślę.  

logo-stat4seo-blue-small.png

W bazie serwisu Proxy Market obecnie jest 9 czynnych proxy." ?
A to dlatego, że obecnie ... a zresztą, ten szczegół musi wyjaśnić sam Marek.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Od wtorku lub środy wiadomo, że to problem Stat4Seo, kiedy pierwsze posty @MaxPana i @Blake'a wyśmiewały temat, my już zastanawialiśmy się co się dzieje, wczoraj wszyscy dołączyli do dyskusji bo wszyscy dostali. Duża liczba osób ma problem, bo po prostu wiele osób używa Stat4Seo i powstało wrażenie, że siekło branżę a wcale nie. Zagranicą nie ma też tego problemu bo nie ma tam Stat4Seo.

Tak jak pisaliśmy od dawna i jak podsumował @MaxPan, temat zamknięty.

Chodzi tutaj bardziej o honor i renomę Łukasza niż o fakt przyznania się do błędu. Dajmy mu furtkę, każdy wie, że to bardzo dobry soft (jeszcze jest).

@whiner: może jakieś problemy z konfiguracją ? z naszych testów wynika, że te z buyproxies działają dobrze - aczkolwiek są drogie - można znaleźć tańsze :) Na przyszłość - jak masz tego rodzaju problem, napisz do nas - sprawdzimy co dokładnie się dzieję. U wielu osób problemem są zablokowane porty lub kiepska konfiguracja prowadząca do szybkiego blokowania proxy. 

logo-stat4seo-blue-small.png

Przyzwoitość wymaga ode mnie odszczekania ...

Testowaliśmy z autorem stat4seo na wszystkie sposoby te moje prywatne proxy i wszystko działa w 100% poprawnie.

Nadal nie rozumiem, dlaczego te proxy zaznaczone jako złe poprawnie harvestowały, ale dla działania panelu u mnie nie ma to akurat znaczenia.

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Szybkie odpytania proxy umożliwiają duża ilość zapytań, jeśli są odstępy  czasu dłuższe to proxy szybko pada. Zrobiłem test 2 monitoringi na 2 rożnych serwerach 1 VPS gdzie było 200 zapytan na 1 crona z ustawionym flock na cronie oraz drugim gdzie było ustawione tylko 20 zapytan na crona. Dodane tylko prywatne proxy, ilośc sprawdzonych fraz na czystych proxy w przypadku ustawienia 200 zapytań była przerażająca duża w porównaniu do tych 20. W sumie prosty test na SB by zobrazować problem, https://snag.gy/PKkFu.jpg542 proste zapytania do Googla na 1IP przeszło bez problemu dochodzi do 2k, przy przerwaniu i ponownym zapytaniu takie proxy juz jest spalone https://snag.gy/umHvt.jpg odrazu pada, dlatego dobry jeśli autor nie wykorzysta na maxa proxy w sofcie to możecie zapomnieć o dobrych proxy bo je wykończy sam soft ! 

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Przyznam, że od początku nie brałem pod uwagi, iż to może być przyczyna wywołana jakimś programem. I chociaż nie można tego ostatecznie wykluczyć, to jednak głównej przyczyny szukałbym w zmianach dokonanych przez google. Przekłada się to zapewne na większą destrukcyjność pewnych zapytań, jak również możliwość łatwiejszej identyfikacji automatycznie wysyłanych odpytań. I to nie jest problem wyłącznie S4S.

Jednocześnie nie wydaje mi się, aby cały problem miał swoje źródło w Stat4Seo. Program to jedno, ale jego konfiguracja i sposób użytkowania to drugie. Wielu zapewne uważało, iż przy ciągłej podmianie banowanych proxy, będzie w stanie obrabiać niebotyczne ilości fraz i to w dodatku z prędkością światła. A wystarczyła kolejna zmiana guglacza np. zaostrzenie restrykcji wobec sposobu i ilości odpytań,  baczniejsze zwrócenie uwagi na jakiś parametr czy coś innego, aby nie tylko jakieś oprogramowanie, ale i jego użytkownicy przyczynili się do wybicia proxy.

Wszystko ma swoje granice przerobowe, a jak jeszcze do tego guglacz przykręca śrubę, to tak to wygląda. Podejrzewam, że Łukasz jako autor S4S, czy Marek twórca Web-Tools potrafią ow iele lepiej wykorzystywać zasoby swojego oprogramowani i proxy w nim wykorzystywanych niż większość osób.

Przywrócenie usługi do stanu poprzedniego jest w tym momencie niemożliwe, bo nawet jak dorzuci się w jednym momencie kilkaset działających pod gogole proxy, to ze względu na zaległe do wykonania zadania z takich programów jak S4S, Web-tools i inne, ubijają je dosłownie w kilkadziesiąt minut.

Dlatego też niezbędne jest zluzowanie tych zadań, w czym z cała pewnością pomoże przejście na prywatne, które zaczęły być już wydawane naszym użytkownikom. I oczywiście nie będzie to lekiem na całe zło, bo takie prywatne, też niestety nie ma nieograniczonych możliwości i wykorzystywać je należy z głową (kończą się czasy kiedy przy minimalnym nakładzie finansowym w godzinkę przelatuje się tony fraz). Pozwoli jednak odpocząć publicznym i być może przywrócić płynność w świadczeniu tych usług. Oczywiście już nie dla tak szerokiego grona osób jak miało to w ostatnich latach.

spacer.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności