Skocz do zawartości

Studium przypadku

OceanFire

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,
Trzy lata temu kupiłem domenę z historią po przechwyceniu. Jak sprawdzałem w historii linków nie za wiele było jakiś śmieciowych odnośników, no i strona posiadała  fajny PR więc kupiłem ją pod bloga. Od tamtego czasu na domenie regularnie piszę wydaje mi się, że wartościowe teksty i "naturalnie" linkuje z powiązanych stron i blogów. Przez te trzy lata domena nie weszła mi do top 100 praktycznie na żadną frazę ( mimo małej konkurencji ), mimo to indeksuje się dość szybko.

W google dla webmasterów zgłaszałem kilka razy te linki, które budziły we mnie pewne zastrzeżenia ale strona nigdy nie wskoczyła nawet na mało oblegane frazy.
Co prawda teraz na domenie mam seopilota ale nawet w  czasach gdy go nie było nie wiele się zmieniało.

Zobaczycie fachowym okiem co może być tego przyczyną ?

https://doyoulovemoney.com/

Niektórzy mówią, że dobry programista django jest na wagę złota. Zapraszam Cię na mój blog prawiący o informatyce.
Najlepsze suchary w sieci.

I teraz ma ktoś "studiować przypadek" za "bóg zapłać"? :D

Chyba nieodpowiedni dział wybrałeś!

Ale poczekaj, zaraz zbiegną się specjaliści z 3 etapu rozwoju to wszystko będziesz wiedział. Przy okazji z 5 ofert na pozycjonowanie załapiesz, więc PW przeczyść.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

To jak blake taki nieprzychylny, to ja Ci odpowiem, za darmo.

I bez zaglądania na stronę, nie ma potrzeby :)

piszę wydaje mi się, że wartościowe teksty i "naturalnie" linkuje

zgłaszałem kilka razy te linki, które budziły we mnie pewne zastrzeżenia

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

blake tu nie chodzi o to, żebyś mi robił odrazu analizę, bo wiadomo ile coś takiego kosztuje. Chodzi mi jedynie o wskazówki gdzie powinienem zajrzeć i co zrobić by to zbadać ...

Niektórzy mówią, że dobry programista django jest na wagę złota. Zapraszam Cię na mój blog prawiący o informatyce.

i co zrobić by to zbadać ...

Ok, to powiem gratis.

Po pierwsze to usuń nienaturalne linki z tej strony (wszystkie)

Po drugie... nie wiem jak to powiedzieć... ale jak widzę wchodząc na stronę "zarabianie w Internecie" to kojarzy mi się to z pryszczatym, przygarbionym 15-latkiem, który zbiera na lody na surfbarach... i PRAWDOPODOBNIE google tak samo to widzi... taka sytuacja.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

"naturalnie" linkuje z powiązanych stron i blogów.

:)

Naturalnie to by było wtedy jakby ktoś wszedł na twoją stronę, uznał ją za wartościową i linka umieścił u siebie na stronie. Także wszystkie zdobyte przez ciebie linki są nienaturalne. 

Acha, a ten PR to po co ci? Zamierzasz stronę do statlinka dodać? Chociaż i tam zapowiadają, że nie będą go brali po uwagę.

"naturalnie" linkuje z powiązanych stron i blogów.

:)

Naturalnie to by było wtedy jakby ktoś wszedł na twoją stronę, uznał ją za wartościową i linka umieścił u siebie na stronie. Także wszystkie zdobyte przez ciebie linki są nienaturalne. 

Acha, a ten PR to po co ci? Zamierzasz stronę do statlinka dodać? Chociaż i tam zapowiadają, że nie będą go brali po uwagę.

Działam w taki sposób, że to ja wchodzę na czyjeś blogi i wysyłam strone do oceny tych ludzi, a Ci często do mnie linkują z własnej woli - więc jest to naturalne.

Oczywiście usunąłem wszystkie linki, które były z śmieciowych miejscówek, a tematyka jak tematyka ....

Zacznij na nowej czystej domenie, bo nazwa też jakiegoś szału nie robi żeby do niej się przywiązywać, ale na początku zapoznaj się z podstawowymi zasadami optymalizacji strony bo to u ciebie leży. Parę porad na początek:

• zainstaluj yoast by seo,
  • popraw tytuły,
  • nie indeksuj archiwum wpisów, autorów itp.
  • nie indeksuj stronicowania
  • nie indeksuj tagów jak nie wiesz jak to prawidłowo zrobić

Do linków nie zaglądałem, ale domyślam się jakich anochorów używasz więc polecam narzędzie planera słów kluczowych do sprawdzenia ilości wyszukiwań frazy

Tyle w temacie.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

No przecież na milion procent masz powiadomienie od google...

podepnij na www lub bez www

z drugiej strony

Nie ma linków na brand i nie ma linków DF

To nie mogło wejść w topy :) Oczywiście możesz poczekać jeszcze z 10 lat aż ludzie sami do tego zaczną sami linkować :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności