Skocz do zawartości

Zbanowana strona - złamanie praw autorskich

Ricci

Rekomendowane odpowiedzi

Mam umieszczone na stronie LINKI do konkretnych odcinków pewnego serialu dużej stacji telewizyjnej, na mojej stronie nie ma żadnych plików wideo a jedynie odnośniki do oficjalnej strony tej właśnie stacji gdzie można dany odcinek obejrzeć.

Które linki zapewne można obejrzeć po wysłaniu smsa na numer 9..... który włącza subskrypcję na otrzymywanie durnych smsów kosztujących 9zł+vat za 1 sms

I jeśli taki link łamie prawa autorskie to cała wyszukiwarka google traci według mnie sens bo wpisując załóżmy hasło "tvn player kuba wojewódzki" wyświetla się masa linków do podstron tvnplayer'u a wszystkie te odnośniki łamią prawa autorskie.

Do działu dowcipy poproszę :D

Które linki zapewne można obejrzeć po wysłaniu smsa na numer 9..... który włącza subskrypcję na otrzymywanie durnych smsów kosztujących 9zł+vat za 1 sms

Nic z tych rzeczy, linki prowadza bezpośrednio do oficjalnych stron, tak jak to podałem w przykładzie kilka postów wyżej...

A co do działu dowcipy to raczej nadaje się to....

regułamin

To, że WB zrobili fikołka i przypadkowo oskarżyli swój serwis, czy jedna z wyszukiwarek która zbanowała swój serwis ( gdzie są udziałowcami) nie ma nic wspólnego z tym, że dalej nie rozumiesz co to prawa autorskie, jak chronione. Same linki bezpośrednie do oficjalnych stron to oczywista oczywistość nic złego, odtwarzacz na Twoje stronie to co innego.

Na forum BM jest przykład prawomocnego wyroku za taki odtwarzacz ( prawda nie w Polsce, ale środowisko prawne w tej kwestii prawie identyczne).

Rozumiem o co chodzi z prawami autorskimi i to że umieszczenie odtwarzacza z danym filmem, programem czy serialem są nielegalne i co do tego nie ma żadnych wątpliwości. 

Ale cały czas chodzi mi o tylko i wyłącznie o same bezpośrednie linki do oficjalnych stron, linki takie jak podałem w przykładzie stronę wcześniej czyli np. 

<a href="https://player.pl/programy-online/kuba-wojewodzki-talk-show-odcinki,2497/odcinek-282,
paranienormalni-i-agnieszka-wiedlocha,S00E282,59319.html?atpl#play"
target="_blank" title="tvn player"><b>Paranienormalni u Kuby</b></a>

Na stronie oprócz takich linków nie ma więcej żadnych treści czy zdjęć czy nawet miniatur skopiowanych z oficjalnych stron czy nawet zrobionych ze stopklatek a mimo to ciągle otrzymuję powiadomienia z Google o usuwaniu kolejnych podstron z wyników wyszukiwania

Otrzymaliśmy powiadomienie zgodnie z ustawą Digital Millennium Copyright Act (DMCA), że niektóre materiały w Twojej witrynie przypuszczalnie naruszają prawa autorskie innych osób. 

Czyli wychodzi na to, że obecnie nawet takie linki bezpośrednie umieszczone na stronie nie są zgodne z ustawą DMCA

Albo faktycznie ja już nic nie rozumiem

regułamin

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności