Skocz do zawartości

Linuxpl - SSD czy ktoś już testował

stania.info

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli prawie nic nie daje :D bo jakby dawało to by już każdy co oferuje takie usługi chwalił się ładowaniem strony na WP, czy joomli, 

Pewnie wiesz p tym, że nie tylko od serwera zależy szybkość ładowania strony. ;)

Jak to ssd nic nie daje? Daje świadomość samego posiadania a to już dużo. :)

Tak naprawdę dla zwykłego użytkownika zmiany nieodczuwalne. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Tak naprawdę dla zwykłego użytkownika zmiany nieodczuwalne. 

Mając na uwadze hosting współdzielony i setki lub tysiace WP na nim hostowanych  nawet WP z cache przez co liczba operacji I/0 jest wysoka  zastosowanie dysków SSD może być jak najbardziej odczuwalna przez zwykłego (jednostkowego) użytkownika hostingu.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Czyli test prawdę Ci powie ;) Najlepiej przetestować rozwiązanie na konkretnej stronie/stronach. Jeśli chodzi o obsługę tego serwera- czas reakcji na pytanie czy prośbę mogę ich polecić.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

zastosowanie dysków SSD może być jak najbardziej odczuwalna przez zwykłego (jednostkowego) użytkownika hostingu.

Jak zauważysz w mojej wypowiedzi nie użyłem partykuły przypuszczającej.  Moja wypowiedź jest na podstawie doświadczenia a nie przypuszczeń.

Zastosowanie dysków SSD może być odczuwalne dla użytkownika tak samo ja jutro może być koniec świata.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności