Skocz do zawartości

Czy ludzie od adwords to mendy?:)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chciałem sobie pokombinować z przekierowaniem ruchu.

Znalazłem sobie niszę na którą nikt się nie reklamuję a widziałem w niej duży potencjał.

Reklama przeszła, jakość 6/7 ale nadal zielono.

Kampania oczywiście nie rusza. Słaby wynik jakości albo stawki. Proponowane stawki max absurdalnie duże, przecież nikt się nie reklamuje.

Czekam dzień... nie ruszyło.

W końcu ustawiłem sobie kilkafraz spełniających żądanie, żeby sprawdzić czy w ogóle ruszy. Czekam Dzień ale nie ruszyło.

Zostawiłem.

Dziś ruszyło ale tylko dlatego, że pojawiła się konkurencja było komu się licytować i nieźle mnie wygoliło.

Czy oni nie puszczają tanio reklam?

Po pierwsze to forum nie służy do obrażania ludzi.

Po drugie doczytaj jak ustanawiana jest stawka CPC, to może rozwieje Twoje wątpliwości, dlaczego jednak Twoja niszowa branża tyle kosztuje.

Poczytaj o historycznym wyniku jakości i historycznych stawkach CPC. To, że nikt w danym momencie się nie reklamuje, nie oznacza, że kiedyś tego nie robił. Dlatego stawki CPC mogą być wyższe niż Ci się wydaje, ponieważ system bierze pod uwagę również historyczne dane.

Dodatkowo jeśli Twoje wyniki jakości to 6-7 to popracowałbym nad kampanią. Może używasz złych dopasowań, bądź masz źle przygotowaną strukturę kampanii.

Dzielisz frazy na grupy reklam?

To jest forum SEO więc stosunek do tej korporacji jest jak najbardziej wskazany :D  Znane mi są praktyki Googla, wesoło nie jest i nigdy nie było. Nie miałem na myśli, ludzi na codzień pracujących z adwords tylko tych kształtujących ich politykę czyt. Googlarzy.

Jeżeli poczułeś się urażony mea culpa. 

Jeżeli pracujesz w Google to nie radziłbym mnie zaczepiać, bo mam sporo żali.

Bardzo dziękuję za informację. Nigdzie nie doczytałem, że system opiera się na historzycznych stawkach. 

Nie zmienia to jednak faktu, że jeżeli nikt się nie licytuję teraz to powinni puścić to co jest. - czyli MNIE :)

Nie jest to ruch typowo produktowo-usługowy i nie jest to typowy "fryzjer Kraków". Interesuję mnie tylko kilkanaście niszowych fraz. MIałem dobre CTR dlatego mnie wygoliło. 

a może wystarczy poczytać emaniułela ... ittechnology.us

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@arturrajber, łatwe frazy (nie niszowe) można w adwordsach puszczać już od 0,02 zł ale trzeba trochę się nakombinować aby przeszło... najważniejszym czynnikiem przynajmniej w moim przypadku było "doświadczenie strony docelowej" powyżej przeciętnej - wcześniej nie puszczało stawek poniżej 0,25-0,30zł

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

• 3 miesiące temu...

@Justyna1980, Google działa na swoją korzyść, tak jak każda korporacja.

W ostatnich miesiacach, az zbyt bardzo ;/ juz nie wspomne jak poszybowaly stawki za kliki do wartosci ustawionej przez Ciebie (a konkurencji mniej)... i co gorsza czestotliwosci wiekszych stawek ;/

np. na 100klikow juz rzadko kiedy google potrafi zejsc ze stawki powyzej 35-60% ;/

jesli ustawie 2zl przy wypasie jakosci reklamy itd. z tego potrafi minimum dla bardzo wielu slow kluczowych zejsc czesto na od 1,74zl - 19,4zl hehe dla pocieszenia zdarza sie max 10 ponizej 1,5zl :P ... Adwardsy zaczynaja stawac sie coraz bardziej dobrem Luksusowym na rynku PL... a nalezy dodac tez czesto szkodzenie SEM-itow, ktorzy winduja ceny bez opamietania ;/ czesciej bez wiedzy... jak i pseudo-semitow... i tak konkurencja daje max 1,5zl, a przychodzi taki EXPERT z kasa lub klientem ze sporym budzetem i cel 1,2- miejsce majac w D...ie ile max daje konkurencja ;/ tylko przypalimy na zas 2,5zl, a co tam :D i sie kreci robota...

Ceny w zł zaczynaja szybko scigac walute $, € (a w wielu juz branzach dorownala), co wrozy srednio na przyszlosc dla PL firm no, ale nie dziwie sie Googlowi jak spojrzec na ceny rodzimych marek za swoje uslugi e marketingowe pod innymi postaciami - Patriotyzm pelna geba jak strzelil przy stawkach jak w OIRO ;/. Na dodatek ze inni nas doja/wykanczaja to sami siebie jeszcze wykanczami to jest wlasnie PL mentalnosc, Polska. Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności