Skocz do zawartości

kosmiczny spadek a update linków

weecioo

Rekomendowane odpowiedzi

smutna rzecz nastała :)

pozycjonowałem sobie stronę na keyword "praca" a więc dość oblegany.

strona majtała się w okolicach 70 miejsca (przed updatem PR była w pierwszej 30, no ale shit happens :) )

linkowałem bezpośrednio na podstronę- artserwis.pl/przetargi.php

dzięki zaprzyjaźnionemu forum linków na tą podstronę mam ok. 1000, fakt że z tego samego ip, oczywiscie dochodzą linki z innych ip ale w normalnej ilości, do tego linki z katalogów na domenę...

po ostatnim updacie linków strona poleciała w dół do +/- 150 pozycji...

śledzę forum, dodatkowo przeszukałem, pogrzebałem, ale jakoś nie potrafię wymyśleć jaki błąd popełniłem- czy ktoś ma pomysł osssochosssi? i czemu tak daleko poleciało? sandbox to to nie jest bo serwis jest w G od dwóch lat, allinanchor daje takie same wyniki.... :? :?:

Też tak obstawiam. Zbyt wiele naraz. 

Cóż :)

hmmm ale te linki pojawiły się przed updatem PR ostanim, z pół roku temu niedługo będzie.... taki długi czas reakcji? i to na dwie raty (pierwszy spadek we wrześniu, drugi teraz) ?

jiiii- to troche nie pasuje do idei googlebomb- sam "kretyn" tu z boczku, jesli to by byl faktycznie karniak, powinien zepchnąć stronę Andrew też gdzieś daleko- czy coś pomijam w rozumowaniu? :)

weecioo

Popatrz dokladnie na strukture swoich linkow. Upewnij sie, ze nie masz podwojnych linkow na stronach linkujacych, bo wtedy anchor z linkow sie nie liczy.

no właśnie tez nie. Tzn- przez jakiś czas (pierwsze 2-3 miesiace) byly na dwie rozne podstrony, potem (za Waszym podjuszczeniem ;)) zostawiłem jeden wlasnie na podstrone o ktorej mowimy.

Strona do której link zniknął (na keyword "konkursy"), spadła o kilkadziesiąt pozycji (czyli porównywalnie do pierwszego spadku po updacie PR), ale dała się wyciągnąć do góry,tyle ze fakt faktem konkurencja na "konkursy" jest duzo mniejsza. Ta na keyword "praca" nie zmieniła swojej pozycji po usunięciu drugiego linka.

i wlasnie dlatego jestem confused i prosze o rade ;) bo spadło to na mię jak grom z jasnego nieba :)

weecioo

To juz Ci mowie dlaczego. Linki z forum o ktorym pisales sa jak najbardziej z anchorem praca, ale nie maja atrybutu target="_blank", a ostatnio takie linki tez nie wplywaja na pozycje strony. Dodaj do tych linkow target i powinno Ci sie troche podniesc.

Slowo praca jest dosyc konkurencyjne i wydaje mi sie, ze same linki z for i wewnetrzne nie za bardzo pomoga. Postaraj sie zdobyc wiecej linkow zewnetrznych z anchorem praca i z target blank.

Jezeli potrzebujesz na szybko sporo linkow to polecam ich kupno; pogadaj z Piotrkiem. :)

mam ok. 1000

A wszystkie podstrony tego forum się zindeksowały? Weź też pod uwagę działania konkurencji. Jeśli ktoś ma lepsze metody pozycjonowania ktoś musi spaść w dół.

właśnie o konkurencji też myślałem dość intensywnie, >150 miejsce to przeciez dziki busz jest :) Poza tym, kilkadziesiąt miejsc przede mną są podstrony innych serwisów, które linków mają 200-300, i raczej nikt ich nie pozycjonował bo to jakieś rządowe artykuły.... chyba ze wychodzi różnica między linkami z róźnych ip i domen, a linkami z tego samego ip i z jednej domeny (innej jednak niż ta pozycjonowana). Czy różnica w wartości linków może być tak znaczna?

weecioo

To juz Ci mowie dlaczego. Linki z forum o ktorym pisales sa jak najbardziej z anchorem praca, ale nie maja atrybutu target="_blank", a ostatnio takie linki tez nie wplywaja na pozycje strony. Dodaj do tych linkow target i powinno Ci sie troche podniesc.

oooo dzięki wielkie :) zaraz zmienię i zobaczymy co się stanie ;)

To ze masz wiecej linkow nie musi

oznaczac ze bedziesz wyzej, czesem wystarczy jeden link.

Wazna jest ich jakosc.

Moze zmieniles cos w kodzie strony???

Albo zmieniles znaczaco jej tresc ???

Popracuj jeszcze nad kodem strony oraz trescia i zadbaj o to aby

gogiel wchodzil na Twoja strone jak najczesciej ....

Co do spadku z powodu konkurecji to mysle ze

raczej to nie jest powod... z powodu konkurencji sie spada

o kilka / kilkanascie pozycji a nie o 150...

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

P.S. skąd wogóle wziął się wyraz Sandbox? Na stronach google to https://adwords.google.com/select/Keywor...wordSandbox to przecież narzędzie do zarządzania słowami kluczowymi - w zasadzie są to sugestie słów kluczowych.

Jeśli wszystko zaczniecie nazywać Sandboxem to będzie tak jak ze spamem, co drugi post pojawi się ten wyraz. Tak naprawdę nie wiadomo czy coś takiego wogóle istnieje. Z tego co doczytałem to podobno jest on finałem tzw "fresh site bonus" czyli osiągania przez nowopowstałe (powstałe do 4 m-cy) serwisy wysokich pozycji dzięki linkowaniu a potem za karę w dół (na okres do 6 m-cy).... ale może coś źle zrozumiełem :)

Są oczywiście filtry tylko pytanie skąd się biorą, być może stąd że procent linków z innym anchorem (bliskoznacznym wg google) niż ten na którego się upieracie jest zbyt niski.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

zaraz zmienię i zobaczymy co się stanie

pamietaj, ze to moze nie stac sie zaraz. ;)

poczekam tydzień a potem napisze maila z awanturą do google ze przeciez ja płace za internet to dlaczego mi to nie działa ;)

ostatnio mi tak klient zadzwonił ze jest bardzo zły bo on przeciez zapłacił mi za swoją stronę a ona jest zle zrobiona bo jej nie widać w onecie :)

poczekam tydzień a potem napisze maila z awanturą do google ze przeciez ja płace za internet to dlaczego mi to nie działa

wiesz, tydzien to chyba troche za krotko, ale z takim argumentem jak Twoj to powinni sie ustosunkowac dosyc szybko. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności