Skocz do zawartości

Specyficzna modyfikacja Qlweb

J@sió

Rekomendowane odpowiedzi

Próbowałem ostatnio w dość specyficzny sposób zmienić Qlweba, ale moja umiejętność php jest za mała, żeby sobie z tym poradzić. Prosiłbym więc o pomoc dobrych ludzi.

Chcę mianowicie na podstronie wyświetlającej szczegóły wpisu zrobić takiego IFa, że jeśli url=www.mojadomena.com, to szczegóły wyświetlają się w specyficzny sposób, a w pozostałych przypadkach jest normalnie. Zrobienie odpowiedniego IFa byłoby banałem, ale niestety w pliku szczegoly.tpl.php nie ma zmiennej jako takiej, tylko jest {url}, które to jest zdefiniowane w innym pliku, a tamta definicja odwołuje się jeszcze do czegoś innego. Czy ktoś wie, co z tym fantem zrobić?

Dla ułatwienia wszystkim życia wprowadźmy prostą zasadę: nie pytamy po co, kto nie ma ochoty nie odpowiada, nie daje głupich komentarzy.

zamki polskie, pałace i dwory obronne

No ale właśnie nie da się zrobić IFa, bo url nie jest zmienną, tylko jest napisany w nawiasach, o tak: {url}. Podczas generowania strony parser php (czy jak to się tam zwie) zamienia wszystkie wystąpienia {url} na zmienne, a te na adres.

zamki polskie, pałace i dwory obronne

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności