Skocz do zawartości

słowa kluczowe kierują do strony głównej zamiast do podstron

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam taki problem, że mam witrynę z podstronami o dużej liczbie słów kluczowych, ale google zawsze kieruje do strony głównej na te słowa kluczowe. Strona jest dość dobrze wypozycjonowana, ale podstrony miałyby lepsze pozycje. Jak to zmienić? Czy np. osłabienie strony głównej w mapie witryny tagiem priority dałoby pożądany efekt?

Strona jest dość dobrze wypozycjonowana,

Gdyby tak było, to nie było by :

ale google zawsze kieruje do strony głównej na te słowa kluczowe

Jak to zmienić?

Optymalizując wewnętrznie witrynę (treści i linkowanie wewnętrzne) i optymalizując linkowanie z zewnątrz.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Witam,

To jest strona poświęcona żaluzjom i roletom. Na stronie głównej są tylko ogólne informacje, a na podstronach szersze opisy obfitujące w słowa kluczowe dla danego produktu (znacznie więcej niż na stronie głównej). Strona jest  na przerobionym szablonie typu bootstrap i podstrony zawierają naprawdę dużo informacji, a dodatkowo linkowane są artykułami z bloga i dużą ilością zewnętrznych linków. Na ważne frazy strona jest w pierwszej dziesiątce, a na niektóre (np. żaluzje aluminiowe kraków, żaluzje drewniane kraków, żaluzje kraków) nawet na pozycjach 1-5. Jest do dobry wynik, bo konkurencja jest dość duża. Ale wszystkie wyniki wyszukiwania na te słowa pokazują na stronę główną, zamiast na podstrony. Chciałbym to zmienić, aby osiągnąć jeszcze lepsze wyniki. Mam też kilka ważnych fraz, które są poza pierwszą dziesiątką mimo wzmożonego linkowania i naprawdę bogatej treści podstron.

Jeżeli rzeczywiście treści są zróżnicowane i adekwatne dla podstron o prawidłowym nasyceniu frazami , słowami kluczowymi, ich odmianami to przyczyna tkwić może w linkowaniu zewnętrznym.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności