Skocz do zawartości

Sandbox i filtry na słowa kluczowe

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

Wróciły title do linków - wrócił dmoz na zasłużoną pozycje

Cóż mogę powiedzieć. Do tej pory oprócz funkcji link: która jak wiemy nie wyświetla wszystkich linków opierałem się wyłącznie na tym co ma widoczny wpływ na ranking a co nie. W testach wyszukiwanie po słowach, frazach znajdujących się wyłącznie w title <a href nie wpływało ani na linkowaną stronę ani na tą na której znajdował się link a tu taka niespodzianka... :)

Skoro tak się stało to być może należałoby przeprowadzić próby obalenia mitu podwójnego linku?

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

• Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Oczywiście to tylko głupia odpowiedź na naiwny post Intrudera. Life is brutal a wysoka pozycja w tapetach, dzwonkach, smsach i logach moim zdaniem jest zbyt cenna żeby Cię inni linkowali dla testów

nie wiem dlaczego uwazasz moja propozycje za "naiwna", widze ze nie zrozumiales o co chodzi w moim tescie, który bym chcial przeprowadzic...

Domena jest nowiutka i jestem ciekaw jak to wszystko na nią wpłynie.

tak wplynie, ze po zakonczeniu testu ludzie posciagali by linki i tak jakby poszla w góre (albo nie) tak samo by poleciala z powrotem w dol po nastepnym update :)

nie wazne czy tapety, czy smsy czy tez cokolwiek innego, chcialbym sprawdzic czy zakladanie filtrów ma zwiazek z zawartoscia strony do której link prowadzi czy tez nie, wystarczy 10 / 20 linków na miesiac, gora 2 i wszystko bedzie wiadomo a mysle ze dla wyjasnienia tej zagadki znalazloby sie pare chetnych osób, kwestia doboru slowa kluczowego bylaby by juz czysta formalnoscia

ja uwazam ze gadanie w kolko o sandboxie, czy istnieje czy nie wnosi nic nowego -------> trzeba robic testy a mysle ze ten moj moglby cos dac :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

widze ze nie zrozumiales o co chodzi w moim tescie

Pewnie tak było, sorka jeśli coś źle zrozumiałem.

ja uwazam ze gadanie w kolko o sandboxie

Może się mylę, ale slowa sandbox chyba najczęściej używasz Ty :)

trzeba robic testy

No robimy, robimy i o nich dyskutujemy - poruszyłem na forum słowo "hosting" i zajmowaną pozycję. To również nowiutki adres w indexie (dopiero 7 dni) i zajęta ok 33 pozycja na ponad 1.600.000 dok. Linki pochodzą z ponad 70-ciu serwisów więc wybacz ale moim zdaniem to wystarcza do analiz :)

Ilość linków bezproblemowo wystarczyła do objęcia 1 pozycji dla funkcji allinanchor:hosting (ale to tylko 8,550 dok.)

A teraz dla zabawy zmienię sobie wszędzie anchor na inny :)

a czemu na mniej niż 500 tys a nie na więcej ?

Oczywście pomyłka :) znak wiekszości miał być w drugą stronę :)

W testach wyszukiwanie po słowach, frazach znajdujących się wyłącznie w title <a href nie wpływało ani na linkowaną stronę ani na tą na której znajdował się link a tu taka niespodzianka...

Jednak seoguy zwraca na to uwagę...:

Special attention should be given to: anchor text, Reference_tags, "title" attribute and "target_"... more on this later.

Live Free or Die

Pewnie tak było, sorka jeśli coś źle zrozumiałem.

spoko :) peace 8)

Może się mylę, ale slowa sandbox chyba najczęściej używasz Ty Wink

naprawde - juz pre razy sie na tym bardzo przejechalem i boje sie sandboxa jak dentysty :)

ok, to ja cos przygotuje - zamieszcze w dziale ogloszenia, dzisiaj to przemysle i przygotuje,

Versis super - ja tez zalatwie z 6-8 linków - bedzie dobrze :)

Jednak seoguy zwraca na to uwagę...:

I to by mogło wiele wytłumaczyć... jednak jak wspomniałem do tej pory w warunkach testowych opierałem wyłącznie na tym co ma widoczny wpływ na obecność w rankingu a co nie.

Ja już sam nie wiem jak to jest z tym sandbox'em, jeśli on na prawdę nie istnieje to jak wytłumaczyć to, że moja nowa strona (w sumie to podstrona) www.nokia.qlsms.pl , która szybko zdobyła dużą ilość linków (ponad 6k zaindexowanych przez G., głównie są to linki ze stron o dużej ilości podstron) nie znajduje się w pierwszej 300-tce wyników, a strony, które mają bardzo mało zaindexowanych linków (nawet 3-5) owszem :roll:

Ja już sam nie wiem jak to jest z tym sandbox'em, jeśli on na prawdę nie istnieje to jak wytłumaczyć to, że moja nowa strona (w sumie to podstrona) www.nokia.qlsms.pl , która szybko zdobyła dużą ilość linków (ponad 6k zaindexowanych przez G., głównie są to linki ze stron o dużej ilości podstron) nie znajduje się w pierwszej 300-tce wyników, a strony, które mają bardzo mało zaindexowanych linków (nawet 3-5) owszem  :roll:
a anchor text w linkach byl zroznicowany?

Ja już sam nie wiem jak to jest z tym sandbox'em, jeśli on na prawdę nie istnieje to jak wytłumaczyć to, że moja nowa strona (w sumie to podstrona) www.nokia.qlsms.pl , która szybko zdobyła dużą ilość linków (ponad 6k zaindexowanych przez G., głównie są to linki ze stron o dużej ilości podstron) nie znajduje się w pierwszej 300-tce wyników, a strony, które mają bardzo mało zaindexowanych linków (nawet 3-5) owszem  :roll:
Nie, ale wątpie, żeby to miało znaczenie, bo np. strona https://dzwonki.emuzyka.pl wszystkie linki jakie ma to z anhorem "dzwonki" i utrzymuje się już długo na pierwszej pozycji pod tym słowem... :roll:

Nie, ale wątpie, żeby to miało znaczenie, bo np. strona https://dzwonki.emuzyka.pl wszystkie linki jakie ma to z anhorem "dzwonki" i utrzymuje się już długo na pierwszej pozycji pod tym słowem...

no tak ale wlasnie o to chodzi, najprawdopodobniej efekt filtrowania strony nastepuje jak strona jest nowa, jak masz strone w indeksie google 3-4 miesiace to juz mozesz walic z pod tego samego slowa kluczowego, musi byc jakas granica kiedy sie filtr dostaje a kiedy nie, ja sie ciagle zastanawiam czy nie dostaje sie tez wtedy gdy tresc strony i meta sa przesadzone :-k

No a ja się pobawiłem i udało mi się dostać filtra ;)

Słowo małopopularne (1.000.000 w światowym google, 40.700 w polskich wynikach) wszystkie linki identyczne lub prawie identyczne, strona spadła z 26 na 120-140 i nie ma zamiaru iść wyżej od jakiegoś tygodnia, allinanchor pokazuje strone na 14-stym miejscu w polskich wynikach.

Będe próbował teraz innych linków z innym anchor textem, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności