Skocz do zawartości

Sandbox i filtry na słowa kluczowe

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A słowo i adres strony podam jednak bardzo bym prosił o nie ingereowanie w losy testu :)

słowo to capoeira natomiast strona której tyczy to

https://sztukiwalki.info

Na szczęście właścicel strony nie ma pojęcia jatkie jego strona przechodzi tortuty :)

Na szczęście właścicel strony nie ma pojęcia jatkie jego strona przechodzi tortuty Wink

przeciez to twój znajomy. nie powiesz mu co i jak?

Dokładnie siostrzeniec, ale wolego nie wtajemniczać bo jeszcze się poduczy i mi konkurencje będzie robił :)

Mam jeszcze jedno spostrzeżenie dotyczący filtrów czy sanboxa.

Chyba dużo łatwiej jest wpaść do sandboxa na frazy dwuwyrazowe, może to nie o to chodzi że fraza jest dwuwyrazowa ale o to że polecenie allinanchor zwraca stosunkowo małą ilość wyników 300-6000, w sandboxie byłem na 5 fraz i wszystkie były dwuwyrazowe. Na pozostałe człony frazy sandbox nie istniał.

Może google algorytm ocenia w ten sposób że, skąd nagle tyle setek - tysięcy linków na frazę dla której ogólna liczba linków w Interncie jest tak niewielka. Może to niedokońca jest tak, ale coś w tym może być.

Może chodzi o to że łatwo jest wpaść na frazy typu "tanie smsy"

fraza tanie smsy nie zwraca dużo poleceniem allinanhor ale fraza sms zwraca bardzo dużo. Więc jeżeli pozycjonujemy na frazę tanie smsy to dostaniemy sandboxa.

...

Może google algorytm ocenia w ten sposób że, skąd nagle tyle setek - tysięcy linków na frazę dla której ogólna liczba linków w Interncie jest tak niewielka. Może to niedokońca jest tak, ale coś w tym może być.

Byłoby coś w tym gdyby o filtr nie można było zahaczyć także w przypadku skali 1:1 - ranking:allilnanchor.

Skoro sobie tak gdybamy to efekt filtru czy sandboxu może też być spowodowany tym że do update linków połączonych funkcja link: wskazuje 0. Kiedy następuje update w link: pojawiają nam się próbka linkujących stron - jeśli ta próbka jest mizerna spadamy.

Z innej beczki kiedy próbka link jest bogata w rozmaite strony może należy doszukiwać się odpowiedzi na spadek w wynikach funkcji related: dla stron które linkują.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Gość Anonymous
ak chcecie sledzic sandboxa to zapraszam do mnie. mam zdrowy okaz Wink.

fraza humor (www.qlsite.uq.pl), oczywiscie niedawno ruszylem

allinanchor:humor

humor

no to sie naczekasz. ja pod te same slowo jestem od czerwca. pod allinanchor: 4 pozycja bez - 29 choć dziś poleciałem gdzieś daleko, ale to chyba dlatego, że już się zbliża czas wyjścia. wprawdzie raz już to nastąpiło na 2 dni.

ja chyba też jestem przykładem zasandboxowania

fraza: Kraków

googlerankings.com pokazuje dla www.dominium.pl brak wyników

czy dorbze myślę, że mnie wrzucili do sandboxa? bo w kodzie strony sporo to słowo występuje

Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser

Chyba przypadkiem znalazłem sposob na SanBoxa.

Przez ostatnie kilka dni serwer na ktorym stoi moja strona nie dzialal (montują łącze). Google natychmiast to wychwycilo i wyrzucilo moj serwis calkowicie z bazy. Kiedy strona pojawila sie znow, Google od razu ja po linkach wylapalo, na nastepny dzien juz bylem i UWAGA z 42 strony wszedlem na 4! zupelnie jakby SanBox zniknal. Tak wiec sposobem na SandBoxa jest odlaczenie serwera od sieci :).

Tak wiec sposobem na SandBoxa jest odlaczenie serwera od sieci

Wydaje mi sie że nie musi to być aż tak radykalne posunięcie :) może wystarczy zdjąć linki bądź lepiej zastąpić anchor text innym bądź frazą w odmianie na jakiś czas.

Ew. na jakiś czas zastosować noindex bądź wypychać samo google przekierowaniem 301 na nieistniejący, nie działający serwer.

Taki sam przypadek miałem w sierpniu, pad serwera na około dwa tygodnie, następnie wyniki wyleciały z googla. Gdy strona pojawiła się znowu wskoczyła po około 48 godzinach na bardzo wysokie pozycje (1-3) Myślałem że to tak ma być ;) ,ale teraz widać że coś chyba w tym jest, jeżeli się to jeszcze u kogoś potwierdzi to by było extra :)

noindex jest chyba ignorowane przez Google

chyba nie masz racji https://www.google.com/remove.html#exclude_pages ;)

[quote=ROBOTS" CONTENT=NOINDEX' date=' NOFOLLOW">

If you want to allow other robots to index individual pages on your site, preventing only Google's robots from indexing the pages, use the following tag:

<META NAME="GOOGLEBOT" CONTENT="NOINDEX, NOFOLLOW">

More information on this standard meta tag element is available here:https://www.robotstxt.org/wc/exclusion.html#meta.[/quote]

Testujemy

pewnie ;)

P.S. Nie mam tylko jak wyłączyć serwera :) ale chyba wszystkie pozostałe techniki mogę przetrenować. Usunięcie serwisu z serwera, jeśli serwer pozostanie włączony nic nie da bo wpis co najwyżej (z braku treści) przekształci się w częściowo zindeksowany - coś takiego już widziałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności