Skocz do zawartości

Sandbox i filtry na słowa kluczowe

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Mozliwe, ze masz racje, jednakze Google jest mistrzem ignorancji.

Tzn. w przypadku tagu noindex, to mozesz byc pewien, ze tego nie ignoruje i wsumie w zadnym wypadku tego nie ignoruje.

Addurl - dodaje strone do kolejki, jednak mechanizm dzialania Google jest taki, ze do kazdej strony w indeksie musza prowadzic linki.

Zgalszanie spamu, jak sie przeczyta dokladnie ta strone, to jest napisane, ze Google zbiera informacje i wykorzystuje niektore z nich przy nastepnej aktualizacji algorytmu.

Co do pomyslu na pozbycie sie sandboxa, to brzmi to jak np.

1) uzywaj tylko niebieskiego koloru na stronie

2) napisz email do Google

3) zapros tworcow Google na kolacje

ale tak jak z podowjnymi linkami moze i to dziala. Jestem bardzo ciekawy jak testu pojda.

Jestem bardzo ciekawy jak testu pojda.

Też jestem ciekaw.

Tak się stało, że strona www.interset.pl na hasło "transport międzynarodowy" skacze między stronami 15-17 natomiast w zapytaniu "allinanchor:transport międzynarodowy" jest na stronie 1.

O ile jest to sandbox, to będzie trzeba coś z tym zrobić :)

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

No i coś się zaczyna dziać.

strona sztukiwalki info na słowo capoeira zaczyna rosnąć w wynikach.

Poniedziałek - 128

Wtorek - 111

Środa - 98 (pierwszy raz od ok 3 tyg. w pierwszej 100)

Oczywiście w polskich wynikach, moja jedyna ingerencja polegała na dodadaniu kilku linków z innym anchortextem.

Pewnie google też zaindeksowałĸo parę innych linków które były dodane wcześniej.

Zobaczymy jak się sprawa rozwinie, ale wydaje się że różnorodność linków jest kluczem :)

Filtry istnieja i moim zdaniem wiele.

Dotyczy to moim zdaniem glownie nowych domen do ktorych linki sa jednolite czyli takie ktore maja podobny anchor, linki prowadza z tych samych ip itd.

Domeny znane dlugo przez google sa traktowane z wiekszym "zaufaniem"

Co do fresh site bonus popieram teorie michala (wczesniej pisal o tym na forum) ze strona najpierw dostaje sie do indeksu i po wstepnej analizcie obliczana jest pozycja po jakims czasie G analizuje linki i co tam analizuje sobie i na wrzuca strone na wlasciwe jej miejsce.

W odczuciu uzytkownikow to jest fresh site bonus bo strona przez 2-4 tygodnie jest wysoko pozniej loduje na dalszych stronach wynikow.

Ja otrzymalem bana solidnego i nie wiem do konca jak z niego sie wygrzebac.

Check email deliverability tool Maildog

Co do fresh site bonus popieram teorie michala (wczesniej pisal o tym na forum) ze strona najpierw dostaje sie do indeksu i po wstepnej analizcie obliczana jest pozycja po jakims czasie G analizuje linki i co tam analizuje sobie i na wrzuca strone na wlasciwe jej miejsce.

zgadzam sie w 100% - sam bylem swiadkiem czegos takiego pare razy 8)

kraza tez tez teorie o filtrowaniu linków - chodzi o to, ze link ma pelna wartosc dopiero po jakims czasie a nie od razu - ale to tylko taka teoria nie zweryfikowana :)

filtry istnieja - nawet sam fakt ze linków kazdemu przybywa dopiero po update a nie od razu - cos sie z nimi musi w tym czasie dziac a napewno wiaze sie to z jakims algorytmem bo o ile latwiej byloby zrobic robota, który indeksuje, dodaje linki od razu i na podstawie nich od razu punktuje pozycje...

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Poniedziałek - 128

Wtorek - 111

No i ;)

Zatrzymała się na 72 i ani kroku dalej, a allinanchor pokazuje 4-5 pozycje.

deili napisał:

Poniedziałek - 128  

Wtorek - 111  

No i  

Zatrzymała się na 72 i ani kroku dalej, a allinanchor pokazuje 4-5 pozycje.

Czy jest jakaś różnorodność w linkach prowadzących na tą stronę, czy anachor tekst na wszystkich widnieje w postaci: Sztuki Walki - CAPOEIRA

W momencie gdy dostała filtra miała tylko takie linki.

Zaczyna powoli rosnąć w miarę jak pojawiają się nowe linki, z innym anchorem.

Wczoraj była juz nawet na 58 żeby dzisiaj znów spaść na 68.

Nie mam wątpliwości że jedynym sposobem na pozbycie się filtra to różnorodność linków oraz linkowanie innych stron niż główna.

Na razie ją chce zostawić z filtrem, przestałem dodawać jakie kolwiek linki tak więc zbyt szybko nie będzie rosła, chodzi mi o sprawdzenie czy w ogóle będzie rosła i czy brak pojawiania się linków z innym anchorem spowoduje jej ponowny spadek.

Wczoraj była juz nawet na 58 ...

Całkiem poważnie: ciekawe ile osób dochodzi do szóstej strony wyników wyszukiwania...

Według mnie już na trzeciej stronie można się czuć jak na trzydziestej trzeciej...

Daj spokuj Szy.

Przecież wiadomo że nie o to chodzi.

Jedyne do czego służy ta strona to do testów a w takim wypadku uważam że skok o dziesięć pozycji w tą lub tą może ma daje obraz na to jak reaguje G na różne bodźce.

A siostrzeniec się cieszy że w ogóle ma stronke :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności