Skocz do zawartości

Sandbox i filtry na słowa kluczowe

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...

wracając do pozbywania się filtrów - usunąłem dwie strony z indexu googla

Z pierwszą https://szablony.stron.pl która znikła z wyników wyszukiwania miałem duże problemy aby pojawiła się ponownie. Teraz już jest i rzeczywiście zajmuje lepszą pozycję

drugą stronę https://hosting.webwweb.pl także skutecznie usunąłem, pojawiła się bez większych problemów z powrotem, ale wciąż zajmuje odległe pozycje.

Przydałby sie jeszcze kilka przypadków bo po moich testach na dwoje babka wróżyła i może w przypadku pierwszej był to zwykły fuks

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Jestem po małym tescie

Witryna A - domeny "stara" w internecie w obstawionej kategorii

Witryna B - domena młoda/fresh w internecie prosta kategoria

Domena A ok 40000 linków przed testem

Domena B ok 100 linków przed testem

Domena A dodanie 2000 linków z czego po 5-6 dniach zindexowane było "Msnowo" ok 800 linków

spadek z miejsca 8 na 91 i miejsce 91 od kilkunastu dni okupuje

Domena B

Dodanie z innych 3 witryn (niż w 1 przypadku) linków w ilości 2000

Po ok 5 dniach podobny efekt spadek z 4 na 15 pozycję zindexowane przez msn dodatkowe 700 linków

A teraz sobie popatrzę ile bedzie trwała kara 8)

Mam nadzieję że do emerytury zdaże napisać tutaj że strona wyszła z filtra 8)

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

kill bill napisz jeszcze czy domeny z których linkowałeś były na tym samym serwerku co domeny do których linkowałeś. Może pogłębimy wiedze na temat mechanizmu działania filtrów. W innym temacie opisywałem mój przypadek gdzie nie dostałem żadnego filtra - jak narazie :? - może, jak się dodaje dużo linków ze stron na tym samym serwerze zakładany jest filtr bo Google to uznaje za sztuczne linkowanie 8) Im więcej opiszemy tym większa szansa na odkrycie tego mechanizmu inni też może na coś wpadną itd.

Pozdrawiam

kill bill napisz jeszcze czy domeny z których linkowałeś były na tym samym serwerku co domeny do których linkowałeś. Może pogłębimy wiedze na temat mechanizmu działania filtrów. W innym temacie opisywałem mój przypadek gdzie nie dostałem żadnego filtra - jak narazie  :? - może, jak się dodaje dużo linków ze stron na tym samym serwerze zakładany jest filtr bo Google to uznaje za sztuczne linkowanie  8) Im więcej opiszemy tym większa szansa na odkrycie tego mechanizmu inni też może na coś wpadną itd.

Pozdrawiam

linki kupione zewnętrzne(z 3 domen) u siebie na serwerze nic nie linkuje za mało ma stron żeby było warto

poczekam z miesiąc 2 i zobaczę co się stanie napewno wyjdzie kiedyś w górę tylko kwestia czasu

Tu nic nie dzieje się szybko choć widziałem szybkie wzloty a potem upadki.

Na jedną domenę jeszcze dowalę ;) linki i zobaczę co się stanie a druga zostanie w spokoju

Ps 2 domena jest swieża ok 30 dni w necie więc podejżanie może wyglądać koptowanie linków do fresh site

pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Apropo tematu niechcianegi i nielubianego juz przez wszystkich SB.

Równo w sylwestra po pól roku czekania wydostalem sie z SB.

Ostatnio polecialem znowu w google na slowo "projektowanie stron"

na slowo "projektowanie" jestem 12-ty kopia google 9 styczen

na slowo "stron" jestem 28-smy kopia google 9 styczen

na slowo "internetowych" jestem 14-ty kopia google 9 styczen

na "projektowanie stron" - nie ma mnie wogóle

na "projektowanie stron internetowych" - jestem gdzies na 6-tej stronie wyników, kopia google z 31 grudnia ubieglego roku czyli ostatniej datey kiedy bylem w SB.

wniosek - tak jakby mnie cofnelo w czasie :shock:

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

wniosek - tak jakby mnie cofnelo w czasie

Pewnie ma to związek z cofnięciem opisywanym w tym wątku:

https://www.forum.optymalizacja.com/ftopic2909.html

Mój blog komputery.blogspot.com miał niedawno aktualną kopię, teraz ma z 7 stycznia.

I teraz nie wiem czy trafiłem do sandboxa na słowo "komputery" (wczoraj rano była już 8., wieczorem znikła w ogóle pod tym słowem), czy to wina tego "wstecznego update" (czy jak to inaczej nazwać?).

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Mój blog komputery.blogspot.com miał niedawno aktualną kopię, teraz ma z 7 stycznia.

I teraz nie wiem czy trafiłem do sandboxa na słowo "komputery" (wczoraj rano była już 8., wieczorem znikła w ogóle pod tym słowem), czy to wina tego "wstecznego update" (czy jak to inaczej nazwać?).

oj to mnie pocieszyles ;) czyli wyglada na to ze google po prostu peka w szwach i cofneli albo cos takiego...

caly czas na "projektowanie stron internetowych" jestem tak:

1. 7 strona 7 miejsce

2. 6 strona 7 miejsce

3. 5 strona 10 miejsce

i od nowa:

1. 6 strona 3 miejsce

........

i tak skacze równo - caly czas tak samo od 2 dni

Hmm.... Ja zrobiłem podobnie jak Kill Bill , tyle że nieśwadomie i mniej linków było.

Strona była w googlach od ponad roku , na słowo "stringi" pozycja 2.

I tu najwiekszy LoL , wlazłem na google i gdzieś tam poczytałem ze im więcej linków tym lepiej ;) Więc wpadłem na liste katalogów i heja zaczołem dodawać , w jeden dzień 30-40 linków , w sumie przez 3 dni dodałem około 100-120 linków w katalogach itp. 2 dni potem pozycja 98 .... Trwa to narazie miesiąc i mimo moich usilnych starań wielkie Gu sie dzieje.

Jakby jeszcze tego było mało w katalogu DMOZ i google raz strona sie pojawia raz znika... przynajmniej tak było do przedwczoraj , bo teraz wcale jej niema.

Aha jeszcze jedno - robot google juz tak często nie odwiedza strony.

Prezenty , upominki | Bielizna damska , męska | Darmowe linki

Nadchodzi nowy webwweb , DMOZ musi odejść !!!:)

Mam pytanko.

Wiem że mam jakis filtr: https://www.google.pl/search?q=allinanchor:...1&start=10&sa=N .

Czy to może być spowodowane tym ze slowo 'sms' oraz slowo 'dzwonki' mam powtórzone 3 razy? Czy jezeli bym mial po jednym slowie to bym był na tej pozycji co jest w linku powyżej?

Jeżeli nie wiesz czemu mój post jest taki, a nie inny to zajrzyj tutaj

Czy cały ten filtr nie jest przez to że dajemy linki na jakieś "słowo" gdzie konkurencji jest sporo i jest mocna, ale dajemy też linki na "słowo +słowo" gdzie nie ma takiej konkurencji i strony są słabe. Pierwszy przypadek pozycja wysoka, drugi niestety filtr i pozycja niska. Na "słowo +słowo" mamy w tym przypadku sporo więcej linków niż inni i dostajemy za to po głowie (wedle zasady nie wychylaj się) od google.(?)

Czy ktoś sie z tym spotkał w praktyce?

Pozdrawiam.

• 3 miesiące temu...
przez to że dajemy linki na jakieś "słowo" gdzie konkurencji jest sporo i jest mocna, ale dajemy też linki na "słowo +słowo" gdzie nie ma takiej konkurencji

on sie objawia w przenajrozmaitszych postaciach - czasami zupelnie bez powodu - algorytm jest tak zlozony ze nie w sposób ustalic dokladnych okolicznosci

a nie wydaje wam sie ze takie cos jak duzo linkow z tym samym slowem a prawie brak z jakims slowem bliskoznacznym nie moze byc zadnym kryterium usuwania strony z wynikow?

takie cos byloby bez sensu - nie ma czegos takiego, nie bylo i nie bedzie -

dlaczego ? nie z powodu usuwania konkurencji ale dlatego ze jezeli strona z zalozenia dostalaby same "naturalne" linki z pod jednego slowa np. "lista osrodków pomocy niepelnosprawnym w gorlicach" a zostalaby za to ukarana to google przestaloby byc dobra wyszukiwarka bo nie byloby w niej tak istotnej informacji - to byl tylko przyklad

Widzę że "służba archeo" pracuje, może Michał jakieś rangi nada :P;) Wiem doskonale o co chodzi, to było tylko gdybanie. Jednak parę stron widziałem z takim właśnie efektem, miały sporo linków więcej niz konkurencja i siedziały na te słowa (ze sporą ilością linków) w dole tabeli. Tak mi to jakoś wtedy przypasowało do faktów. Pokręcony jest ten filtr i wcale pewny nie jestem czy sobie googla jaj nie robi i stron nie losuje, raz, dwa trzy dziś filtr masz Ty. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności