Skocz do zawartości

LIVETIME DOMAIN Dożywotnia domena? Jakie rozszerzenie i gdzie kupić?

Deep

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Mam do Was następujące pytanie czy kojarzycie może jakieś rozszerzenie domeny które może być zarejestrowane dożywotnio? Nie mówię tutaj o systuacji wykupienia domeny na 10 lat ani automatycznego jej odnawiania.

Mam na myśli usługę w której raz płacąc rejestrator da mi gwarancję że domena pozostanie moja a następnie przeniesiona na moich spadkobierców jezeli się o to upomną. Bez żadnych chorych dziwnych patologicznych haczyków.

Znalazłem opcję LIVETIME HOSTING?

Gdzie znaleźć LIVE TIME DOMAIN?

A może to będzie dobry pomysł na biznes dla kogoś z Was?

Chciałbym coś przekazać potomnym a dzisiejszy internet nie daje takiej możliwości.

Strony pojawiają się i znikają. Stworzyłem sporo serwisów i ile z nich jeszcze żyje?

niewiele.......

Król psychostymulantów, Modafinil w sklepie online do kupienia bez recepty!

W najlepszym towarzystwie Bromantane!

Za 10 lat to nie wiadomo czy kraj będzie jeszcze istniał, a Ty byś chciał aby ktoś dał gwarancję, że firma będzie istnieć.

PS. Chętnie Ci dożywotnio* zarejestruję domenę - pl-ka w cenie 5000 zł + VAT :)

*Optymistycznie patrząc: dłużej jak 50 lat nie pociągnę ;)

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Strony pojawiają się i znikają. Stworzyłem sporo serwisów i ile z nich jeszcze żyje?

niewiele.......

Czy głównym powodem ich zniknięcia było nieprzedłużenie domeny? Czy może raczej było tak, że nie przedłużyłeś domeny/hostingu, bo serwis nie był warty nawet poświęcenia mu 50zł rocznie?

Raczej staraj się budować coś, co będzie miało realną wartość i wtedy napotkasz na całą masę problemów poważniejszych niż to, czy domena będzie przedłużona na rok czy 20 lat.

Zobacz też, jaki jest cykl życia większości Internetowych biznesów. Ile jest takich, które w niezmienionej formie przetrwały choćby 5 czy 10 lat?

Tak na marginesie: myślę, że z czasem zmienisz zdanie i stwierdzisz, że tak naprawdę nie chcesz "dożywotnich" rozwiązań nawet jeśli takie są dostępne. W realnym świecie pewna jest co najwyżej śmierć (przynajmniej na razie). Reszta jest mniej lub bardziej prawdopodobna, ale praktycznie nigdy nie jest to 100% pewności. A firmy są prowadzone przez ludzi i to oni zwykle są najsłabszym ogniwem. Ludzie mają wypadki losowe, zmienne motywacje i potrzeby, firmy plajtują i są przejmowane przez innych lub wypierane z rynku.

A z innej beczki: zobacz, jak wyglądał Internet 10, 20, 50 :ph34r: lat temu. Jesteś pewien, że za 50 lat Twoja (wykupiona za absurdalnie duże pieniądze) "wieczysta" domena będzie jakkolwiek użyteczna? Potrafisz przewidzieć, z jakich rozwiązań technologicznych będziemy wtedy korzystać? A co jeśli się okaże, że cały świat używa hologramów, a Ty przekazujesz wnukom przysłowiowy pakiet telewizji kablowej opłacony do 2110 roku? ;)

nie wiem na jakiej zasadzie działają domeny z zastrzeżonym znakiem, ale idąc tym tokiem myślenia możesz sobie zastrzec domene "jakastamnazwafirmy.pl" i teraz nikt tej domeny nie może kupić.
Wiem, że kiedyś chciałem kupić domeny typu skokkredyt.pl, skokpozyczka.pl itp ale rejestrator napisał czy mam prawa do tych domen, bo jeśli nie to mi ich nie może sprzedać z oczywistych racji :)

możesz sobie zastrzec domene "jakastamnazwafirmy.pl" i teraz nikt tej domeny nie może kupić.

prościej i dosadniej się nie da: g*wno prawda.

kiedyś chciałem kupić domeny typu skokkredyt.pl, skokpozyczka.pl itp ale rejestrator napisał czy mam prawa do tych domen, bo jeśli nie to mi ich nie może sprzedać z oczywistych racji

Dałeś się wy.. bez mydła ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności