Skocz do zawartości

Planeta-seo : Tabletki na odchudzanie - czyli jak wbić w topy domenę za pomocą linków nofollow, obrazków i przekierowań. Przypadek jednej domeny.

Newsbot

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli wiesz więcej, to napisz więcej i bardziej szczegółowo. Chętnie poczytam "mundrzejszych" ode mnie.

To ja się wypowiem może w kwestii, bo miałem tam domenę w top3 przez prawie rok, później spadała tak jak ta domena teraz (top10, ale pod koniec dziesiątki). Co mogę napisać... zarobki przy top 3 to kwota rzędu x a zarobki z tych pozycji, które zajmuje analizowana przez was domena to jakieś 95% mniej niż kwota x z moich pozycji w top3.

Po drugie, to, że ta domena była już zarejestrowana parę lat wcześniej MA znaczenie.

Po trzecie i najważniejsze! Wbijcie domenę zarejestrowaną DZISIAJ i bez żadnej historii na te frazy do top3 ;) Już to wcześniej pisałem, ale nie było chętnych do podjęcia rękawicy.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Artykuł liznął tylko wierzchołek góry lodowej

Dalsze lizanie na szkoleniu  :gazeta:

Niestety juz nie, cały CASE z tej domeny i robionej przez Blaka był na ostatnim szkoleniu i nie bedzie ponownie pokazywny, wiec kto był to wie co i jak od A do Z, kogo nie było to może popytać tych co buli :)

Marketing internetowy dla firm

Ciekawe czy shypo chciałbyś, żeby ktoś twoją stronę która jest na czołowych miejscach opisywał publicznie i pokazywał w jaki sposób zdobyłeś te pozycje? Tego typu wpisy na pewno właścicielowi tej strony nie pomogą.

A proszę Cie bardzo. Analizuj sobie moje strony. Każdy może to zrobić. Jak opiszesz jeszcze co i jak robię - chętnie poczytam.

blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny

Panowie nie ma co się spinać. Dla początkujących jest to jakiś tam obraz tego, co można z domenami robić. Planeta SEO zresztą i tak nigdy nie celowała w treści dla pozycjonerów, a klientów agencji (zobacz kliencie, my tutaj mamy taki fajny team, kolorowe prezentacje i właśnie napisaliśmy newsa o zdjęciu PR, więc może warto byłoby podpisać z nami umowę).

Bądź co bądź - treść, którą wrzucił sphyo ma i tak lepszy wsad od połowy tego, co pojawia się na polskich blogach, tj. od kolejnych 10 sposobów na kreatywne pozyskiwanie linków z forów, newsach o końcu PR, usilnej próbie połączenia linkbuildingu z UX, tworzeniu kolorowych landing page'ów i pierwszej instalacji WordPress. Domena z testu jest jawna, kto będzie chciał, to sobie sam pogrzebie w Googlu i wyciągnie co chce.

@marcin777: Komentarz Kuby a propos domeny wspomnianej w treści masz na blogu.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Co mogę napisać... zarobki przy top 3 to kwota rzędu x a zarobki z tych pozycji, które zajmuje analizowana przez was domena to jakieś 95% mniej niż kwota x z moich pozycji w top3.

A skąd możesz wiedzieć jakie tam są zarobki ?? Czyżby cip dało Ci taką informację czy jedynie spekulujesz?

edyta: mam na myśli wszystkie frazy z topa a nie tą jedną o której mowa.

A skąd możesz wiedzieć jakie tam są zarobki ??

miałem tam domenę w top3 przez prawie rok

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

blake miałeś rok top3 na tabletki na odchudzanie, okej, ale to wiesz jakie Ty osiągałeś zarobki, jednak tutaj tych fraz jest wiele więcej i jedynie można spekulować (chyba że ma ktoś informację od cip, bo inaczej się nie da dowiedzieć) ile zarabia ta domena ;) )

Można się domyśleć, że nie dawała/daje kokosów skoro autor strony pokazywał case study na szkoleniu u Xanna.

Jesli myślisz że SEO dziś wygląda inaczej aniżeli była robiona ta domena to gratuluje poziomu wiedzy i sugeruje zmienić branże

Marketing internetowy dla firm

sugeruje zmienić branże

Dzięki za radę, ale nie skorzystam.

Równie cenna rada jak ta:

Moją propozycją na czas kiedy mrozy nie odpuszczą  jest odejście od  Google i pomyślenie o pozyskaniu ruchu z całkowicie innych źródeł

źródło:
https://seoparty.net/zamrozone-wyniki-w-google/

miałem tam domenę w top3

a możesz zdradzić dlaczego ta domena w pewnym momencie totalnie poleciała? nawet teraz widzę że jest na bardzo odległych pozycjach i nie może już zarankować na żadną frazę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności