Skocz do zawartości

Niebiosa.pl

Mstar

Rekomendowane odpowiedzi

Niebiosa.pl (www.niebiosa.pl) Chmurki.pl (www.chmurki.pl).

Troszę czasu nam na to zeszło, zbudowaliśmy jeszcze drugą platformę, która będzie wsparciem naszych Niebios.

Niebiosa.pl są unikatową i oryginalną formą reklama, dopasowana cenowo do naszych (polskich) warunków. Stworzyliśmy nowy nośnik reklamowy "Chmurki reklamowe".

Bardzo dużo maili do nas przyszło, wskazówek i opinii, z większości coś wyciągneliśmy, dlatego dziękuję za wszystkie wypowiedzi i w postach i na PW i na @. Dużo osób nam radziło, aby przygotwać stronę w kilku wersjach językowych i przygotowaliśmy naszą stronę w 5 językach, jednak chcemy, żeby była to tylko "nasza" (Polska) platforma reklamowa, dlatego jak było, tak jest po Polsku.

Mam nadzieję, że Pan Sir Nimek chce się poczuć Aniołkiem i w "nowej" odsłonie Niebios, się też nim poczuje B)

www.niebiosa.pl (www.chmurki.pl)

Pozdrawiam,

MS

wow jaka jest Wasza grupa targetowa?

1. Zanim sie zorientowalem o czym wogole jest strona troche czasu minelo. Gdyby nie mapa strony nigdy bym sam nie doszedl co do czego.

2. Hmm dlugo juz dzialacie? Dla mnie to troche wszystko za dziecinnie brzmi i za bajkowo.

404.tf

Ok, dziękuję za wypowiedź, postaram się zaraz coś zmienić.

Naszą grupą docelową są Polacy posiadające strony www (to tak w dużym skrócie).

Dostałem na PW, że za dłuuuuuuugie teksty - zaraz postaram się skrócić.

"Zwolniłem" naszego PROcopywritera :/ napisałem na głównej txt od siebie, bo PRO super marketingowe teksty oceniliście do D***... zaraz napiszę coś na stronę "o nas" i dla odmiany do tego co tam było (jeszcze jest), napiszę coś o nas :) mam nadzieję, że teraz uda nam się przekazać po co to robimy...

hehe na obraze nie wpadlem ale jakby sie nad tym zastanowic to mozliwa jest taka interpretacja.

ja bym zmienil koncepcje na mniej bajkowo/religijna.

docelowa grupa targetowa chce dostac informacje krotko i zwiezle. mnie osobiscie nie obchodza chmurki bajorka itp. tylko skutecznosc Waszej reklamy. Daj wiecej statystyk i informacji o systemie zeby kazdy zobaczyl czy mu sie oplaca.

404.tf

Bo ogólnie było tak, że pomysł narodził się w moje główce, jak sobie siedziałem w parku z Forbes i czytałem o Aniołach Biznesu, dlatego jeszcze nie wiem jak to pogodzić (zmienić), ale się zastanawiam nad tym. Może opiszę instytucję Aniołów Biznesu... żeby ludzie wiedzili, dlaczego "Aniołowie"

TOP też już nowy, cel teraz na samej górze... i prace ciągle trawją... na dzisiaj byłem umówiony z Wyborczą, ale od rana znowu maile, więc walczymy...

Jak ktoś, coś zauważy jeszcze to pisać, z góry za wszystko dziękuje.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem sens strony, bo naprawdę ciężko zrozumieć o co chodzi przy pierwszym wejściu popracujcie nad tym, to ma być coś w stylu milliondollarhomepage.com? Czyli kolejna kopia tego pomysłu tylko o tyle ambitniejsza, że zrezygnowalaliście z ideai pikseli :D Nie odbierzcie tego źle, ale takie było moje pierwsze skojarzenie.

-- Tuning - miniaturowych aut czyli Manga Cars ;)

-- sfah - a to moje...

-- skate punk - melodic punk, fast punk i deskorolka.

Te stockowe zdjęcia psują efekt. Poza tym chyba rozmijacie się z prawdą - piszecie o unikatowej reklamie a przecież idea wyciągania pieniędzy za nic (no, za reklamę na nikomu nieznanej stronie) jest bardzo stara...

Ja ponowię jeszcze raz prośbę - widać, że kto tam u was zna xhtml, zatrudnijcie jakiegos grafika i zacznijcie po prostu zarabiać na stronach, na tym wbrew pozorom da się robić kasę.

Wykonanie pomysłu mi się podoba (design, skrypt i te sprawy) ;)

Co do samego pomysłu, to muszę przyznać, że jest on nieco 'chybiony' - owszem, raz udała się stronka milliondollarhomepage.com, właściciel wzbogacił się dzięki swojemu pomysłowi, ale jego naśladowcy - raczej nie bardzo :P Porównanie do milliondollarhomepage.com pojawiło się stąd, że takie przyszło mi skojarzenie - po prostu sprzedajecie reklamę (może w troszkę innym "opakowaniu"), ale samo działanie jest niemalże identyczne. Aby urozmaicić ten pomysł, można np. umieścić chmurki z reklamą na innych (Waszych?) stronach - reklamodawcy zauważą, że Wasza reklama jest wtedy skuteczniejsza i ma większe odbicie do konkretnej (poszukiwanej przez nich) grupy targetowej. Możecie też pozyskać współpracowników (wydawców), którzy wyświetlaliby Wasze chmurki na własnych stronach - ale wtedy kreowałoby się to bardziej w stronę np. systemu reklamy kontekstowej ;)

Moim zdaniem sam pomysł jest z lekka goły - przydałoby się jego lepsze urozmaicenie, a efekty na pewno się pojawią :)

btw - sorry, mój post może wydawać się pisany niezbyt po polsku, ale trochę zmęczony jestem i dlatego takie efekty wychodza :P

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności