Skocz do zawartości

Google AdSense a jportal

hooli

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przeszukałem forum, ale nie znalazłem nic, co by mi jakoś pomogło, a mam kilka pytań odnosnie AdSense a moją stronką w jportalu B)

Otóż, problem jest np. taki, ze wklejając kod reklamy google na stronie głownej, pod domena. www.nazwa_strony.pl reklamy wyswietlaja sie tylko charytatywne, jesli jednak wejdziemy na www.nazwa_strony.pl/index.php juz pojawia sie masa roznych reklam :yahoo: w czym tkwi problem? Jak to zmienic, aby pod www.nazwa_stronki.pl wyswietlaly sie reklamy tak jak na www.nazwa_stronki.pl/index.php ?

I dlaczego w jportalu, nie mozna umiescic wiecej niz 1 reklamy google na jednej stronie? jesli wrzuce np. 2 reklamy, jedną w prawej kolumnie, a druga na srodku, to któras napewno sie nie wyswietli?

Prosze o pomoc :)

Ad1. Było (dawno podajrze z 5 miesięcy temu)

Ta nawet więcej 11.11.05

1) To że pokazuje ci całe zestawy reklam swiadczy o tym że U-"Bot" nie zapisał jeszcze informacji o tej stronie - dotyczy : www.mojnazwa.pl/index.php

Poczkaj parę dni i zobacz rezultaty.....

Ad2. Za mało treści

Hej dzieki za odpowiedz, ale odnosnie tego: "1) To że pokazuje ci całe zestawy reklam swiadczy o tym że U-"Bot" nie zapisał jeszcze informacji o tej stronie - dotyczy : www.mojnazwa.pl/index.php

Poczkaj parę dni i zobacz rezultaty....."

tak bylo od zawsze, przynajmniej od 5 miesiecy, ze na www.mojanazwa.pl pokazuje czasami, sporadycznie jakies reklamy, ale najczesciej charytatywne, natomiast na www.mojnazwa.pl/index.php oraz innych z koncowka /xxx.php ...

Też tak miałem na php-fusion. Może to przypadek, ale pomogło jak kod adsense wkleiłem do pliku, a nie do bloku w panelu admina...

[

dreamhost.com] - różne losowe IP, darmowa domena globalna wszystko za 22,4$ ROK. Maksymalna możliwa zniżka na kod: FORUM_PIO

Informacje przedpremierowe o grze komputerowej

GTA V na PC

Tak akurat miałem na innym serwerze, nie będę im robił złej reklamy bo naprawdę mili ludzie i pomagali rozwiązywać problemy.

Masz konto główne:

a) tworzysz folder jportal

B ) wrzucasz jportal

c) wrzucasz reklamy najpierw w panelu (jak się reklamy pokazują sukces)

d) w przypadku gdy punkt C odpada, wrzucasz reklamy w pliku

Sprawa natomiast wygląda inaczej jeżeli, masz bezpośrednio w głównym katalogu wgrane jportal. Wtedy też może występować problem w/w.

Kolejna sprawa, to ustawienie w jportalu tak aby np. po kliknieciu w logo bądź w Strona Główna nie zwracało www.nazwa.pl/index.php a poprostu www.nazwa.pl

Nie jestem pewien jednak takie są moje lekkie wnioski po tesach, że w momencie kiedy robot adsense ma do wyboru nazwa.pl a nazwa.pl/index.php i spotyka 2 takie same treści to pokazje reklamy w index.php

Tak więc całkowita likwidacja linka index.php na stronie tak aby robot indeksujacy nie mógł go znaleźć.

A następnie jeżeli już nic nie pomaga to poczekać 3-4 tygodnie.

mialem kiedys podobny problem co prawda nie z jportalem ale sprawa wyglada podobnie

musisz albo przerobic system aby linkowanie wewnetrzne bylo do samej domeny bez index.php

albo robisz przekierowanie 301 z domeny na domena/index.php

drugi przyklad latwiejszy do zrobienia ale utrudnia linkowanie

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności