Skocz do zawartości

Czy trafiło Wam się coś takiego?

adby

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Dzisiaj rano, zaraz po 10,00 sprawdzałem staty w Adsense i miałem dopiero 2 kliki. Kliki były na różnych kanałach więc widziałem ile dostałem za jednego i ile za drugiego klika.

I co mnie zaskoczyło? Za jednego klika dostałem 0,74 dolara :D . To bardzo wysoka strawka, miejąc na uwadze to że ostatnio dominowały u mnie kliki jedno centowe.

U mnie pierwszy raz zdażył się tak drogi klik, czy Wy mieliście już coś takiego? Czy to jest normalne? :)

POZDRAWIAM

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

mialem ponad dolca na anglojezycznej chociaz na polskiej tez sie zdarzyło

a reszta to 1-3 centy

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Chyba juz byl niedawno temat w ktorym sie chwalilismy wysokimi klikami i 0,74 to nie jest tez az taka rewelacja, są i wieksze jeszcze stawki :D

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

A ja zastanawiam się czy to faktycznie kwestia "klika", czy też nierównego działania statystyk - chociaż to raczej dotyczy nierównoległego zliczania odsłon i klików.

Ale czasem miałem tak, że np. był 1 klik i powiedzmy 0,5$ a potem było 15 klików i też 0,5$ - nie wiem czy to był jeden klik za 0,5$ i potem 14 za 0$ czy też po prostu jakoś oddzielnie policzył sobie zarobek, a potem dopiero zwiększył liczbę klików. Stawiam na to drugie.

Znam strony gdzie średnio jest ok. 35$ za klik

Tyle za jednego klika? Mi się to wydaje wręcz niemożliwe. Przecież jakiemu reklamodawcy opłacało by się dawać tyle za wejście na jego stronę? Bo przecież tylko nieliczna część tych którzy wchodzą na stronę reklamodawcy korzysta z jego usług. Więc przykładowo, ja sam bym sobie dziennie 3 razy klikną w taki link i już bym był 105 $ do przodu, a co z tego ma reklamodawca? :D

Znam strony gdzie średnio jest ok. 35$ za klik

Tyle za jednego klika? Mi się to wydaje wręcz niemożliwe. Przecież jakiemu reklamodawcy opłacało by się dawać tyle za wejście na jego stronę? Bo przecież tylko nieliczna część tych którzy wchodzą na stronę reklamodawcy korzysta z jego usług. Więc przykładowo, ja sam bym sobie dziennie 3 razy klikną w taki link i już bym był 105 $ do przodu, a co z tego ma reklamodawca? :D

Jeśli mówimy o stronach z opisami do GG lub o mandarynie to masz całkowitą rację, a co do klikania w swoje reklamy to lepiej nie kuś losu.

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

No dobra, spoko, ja o tym klikaniu to tylko przykładowo powiedziałem. No ale mi się wydaje że nawet na stronach o innych tematykach nie ma tak drogich klików, bo przecież reklamodawca by zbankrutował. Płacić 35$ za unikalną wizytę na jego stronie? I może 1 osoba na 100 skorzysta z jego usług. Więc 3465$ idzie na marne... Nie wiem kogo stać na aż takie straty... (przykładowo) :D

Zakładając, że sprzedajesz Jachty czy Motorówki w Stanach które kosztują od 1 do 50 milionów. Myślisz, że strata 100.000 $ będzie dla niego zła ? Skąd on jak straci na reklamie 500.000$ a 1 osoba na 10.000 kupi to jest do przodu.

Nie ograniczaj się do Polski czy Europy są firmy które są w stanie płacić nawet 50 $ za kliknięcie.

Pamiętaj również, tak jak napisał franek mówimy o stronie tematycznej a nie o wyświetleniu przez przypadek 1 reklamy, nie związanej tematycznie.

Płacić 35$ za unikalną wizytę na jego stronie?

Więcej. Bo tylko część z ustalonej kwoty za klika idzie do nas. Reszta do kieszeni google.

A kliki za kilkadziesiąt centów na kilkucentowych stronach mnie nie dziwią - sam czasami tak mam. średnio klik to 2-5c a kilka razy miałem po 1$, a czasami po 50-70c mam (raz na kilka dni :/)

EDIT: strona polska, ale czesc reklam jest angielska (wole juz, ze jest angielska ale w pelni dopasowana do tresci niz polska zupelnie nie zwiazana z tematyka) wiec to pewnie byl klik w jedna z angielskich.

Systemy Wymiany Linków - Zdobądź więcej linków przy pomocy systemów automatycznej wymiany linków!

Mi się raz trafiło 1.29$. Szkoda, że tylko raz :]

Program do nauki na uprawnienia budowlane i przygotowujący do egzaminu na uprawnienia budowlane.

Okulary przeciwsłoneczne polaryzacyjne oraz okulary antyrefleksyjne zerówki do pracy przy komputerze.

Największy wymarzony kamper barbie fbr34 firmy mattel.

Zakładając, że sprzedajesz Jachty czy Motorówki w Stanach

Podobnie ale inaczej - wakacje na jachcie w anglii - robilem kampanie - DRAMAT :D za 30 zeta za klika to sobie mozna pomazyc o dobrej reklamie - dostaje sie za to jednostke gdzies tam na 6-7 stronie wynikow ;) Tam sa tacy giganci ze za klika placa zapewne ze 6 razy wiecej :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności