Skocz do zawartości

Czy trafiło Wam się coś takiego?

adby

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie no - przyznaję, że tematyki mam raczej niezbyt kasowe (taka najbardziej kasowa to może samochody) - nie mówię, że zupełnie nie wierzę w takie duże kliki - ale to pewnie są bardzo wyjątkowe zdarzenia - może nawet przypadkowe. (Znaczy nie zgadzam się z tym: "kumpel raz mial klika za 34$ oczywisce na tenmatyce zagranicznej WIEC TO ZADNA WYJATKOWA RZECZ" - myślę, że nawet na tematyce zagranicznej to BARDZO wyjątkowa i rzadka rzecz)

no tak rzeczywiscie ja mam konto od ponad roku i nie za duzo trafficui najwyzsze kliki to ponad 2$ troche, kumpel troche dluzej i niedlugo pewnie bedzie juz mial premiuma a wiec taki traffic raczej zwieksza szanse klikow 34 dollarowych, ale oczywiscie nie na tematyce papierosowej itp. moim zdaniem sa net mozliwe kliki za 50 - 100$ bo ta tematyka z ktorej kumpel zlapal klika za 34$ nie jest na pewno tematyka z najwyzsza mozliwa wartoscia za klika

Tak i wszystko sprawdza się do tematyki i do reklam wyświetlanych jestem więcej niż pewien, że ludzi którzy znaleźli taką tematykę nie przyznają się do tego, iż posiadają strone X która generuje po 3000 $ dziennie czy inną.

Jednak to co zawsze zostaje to:

traffic traffic traffic + tematyka = zyski :D

Jednak nie do końca wiadomo jeszcze jak adsense rozkłada klikniecią, czy są to aby napewno prawdziwe dane czy może dane z opoźnieniem ?

Jeżeli założymy, że o godzinie 10:00 pokazują się pierwsze kliknięcia to co jeżeli o 9:59 w ostatniej sekundzie będzie 20 klikniec, Adsense zaliczy klikniecia i pokaże je nam o godzinie 10:00 ale dopiero może o 10:30 doliczy następne klikniecia i doliczy zarobione pieniądze z godziny 9:59 co się będzie i tak sprowadzać do zawirowań w ich skryptach. Takie mam domysły i jednak to raczej prawda by bywa i tak, że jest o 10:50: 60 klikniec i np. 2 $ a poźniej o powiedzmy 11:30 120 klikneci i 2,5 $ co by oznaczało, że ponad 60 klikniec było za 1,5 zł

Tak wiec takie wyliczanie kiedy to nie mamy więcej niż 5-10 klikniec jest raczej niemożliwe do zrobienia.

Ps. Ciotka Mariola pokaż stronę kolegi który ma prawie 2.000.000 uniklanych wejść miesiecznie, chętnie zobacze jak wygląda.

Tak wlasnie bywa na polskichh stronkach i nie wiem czym to jest spowodowane, ja mam stronki w jezyku angielskim i bardzo rzadko spotykam sie z takim zjawiskiem zeby miec kliki po kilka $ a potem zeby same po kilka centow dochodzily.

@K - z tego co mi wiadomo to chyba 20 milionow uv miesiecznie a nie 2 :D

Jednak musze Cie zmartwic kumpel od dluzszego czasu rowniez nie chce mi pokazac swoich stronek, tak to juz jest z tymi co zaczynaja wiecej zarabiac to im sie w glowach przewraca :), chociaz w sumie to pewnie to rowniez przez ostroznosc i chec ukrycia tematyki czasami tylko sie troche zdradzi o czym ma niektore stronki :P ze takie kliki mu wpadaja.

Najwiekszy klik z PPC jaki mialem byl za 15$ (overtura dla USA) w jednym z programow partnerskich.

Moim zdaniem wartosc kliku jest bardzo zalezna tez od tego skad (lokalizacja na mapie) dana osoba klika. Czyli reklamy stargetowane regionowo.

Co do wysokich stawek... Vioxx, Mesothelioma, Asbestos Lawyer - kiedy w stanach bylo głośno o odszkdowaniach na podane tematy to stawki na te słowa były bardzo wysokie... Odszkodowania od firm ogromne, prowizje prawników pokaźne... wiec i za reklame płacili bardzo dużo prześcigując sie nawzajem...

Ciagle są jeszcze hasła niszowe które można stosunkowo łatwo wypozycjonować a kliki maja rzędu 1-2$ za klik... Wejść masz 100-300 dziennie no i z 10% klikalności bo nie są to hasła 1-wyrazowe, wiec osoba wchodząca na naszą stronę wie czego szuka... i np klika w adsensa. Jedyny problem to namierzyć takie hasło i dobrze ocenić czy coś z niego może być w dość niedługim czasie :)

Pozdrawiam

Każdy się wypowiedział, ale nikt nie zwrócił uwagi na to, że nie mamy nigdzie podanego CPC tylko CPM, który może nam zaburzać obliczanie CPC poprzez reklamy skierowane na stronę, gdzie płaci się nam za wyświetlenia.

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

Ale to też można przecież ze statystyk wyciągnąć. Wiadomo, że ludzie, którzy tutaj piszą mówią o takim momencie w którym mają w statach wyraźnie wypisane, że jest jeden klik i wtedy wiadomo, że zarobki z danego kanału = CPC na tym kanale.

Bo to co możemy sobie wyliczyć najłatwiej to tylko średnie CPC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności