Skocz do zawartości

Pozycjonowanie forum IP.Board

Kama123

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wrażenie, że dobrze znasz odpowiedź na swoje pytanie :pisze:

Piękne i lśniące włosy sprawiają, że czujesz się młodo! Sprawdź na portalu KOBIECO.PL  jak poderwać chłopaka sprawdzonymi sposobami! Towarzystwo budownictwa społecznego TBS to krok ku lepszej przyszłości... Czy długi to także jeden z Twoich problemów? sprawdź jak szybko wyjść ze spirali zadłużenia!

Mam wrażenie, że dobrze znasz odpowiedź na swoje pytanie :pisze:

Szukałem przez google ale sa tylko jakieś tematy przed paru lat. Forum PIO też stoi na tym samym skrypcie i wiele osób z tego forum posiada takie fora dlatego postanowiłem napisać post...

Forum zacząłem juz wypełniać treścią. Mam tez firmę która robi  link building. Tylko zaczynam mieć poważne obawy czy po 6 miesiącach uda sie wygenerować jakiś sensowny ruch z 150 tyś wejść.  

Odnośnie ruchu to wszystko zależy od tematyki. Sam link building nie wystarczy, warto jeszcze pomyśleć o innych sposobach jak social media i automatyczne posty do tematycznej grupy masz stałe 10-20% ruchu na stronę zawsze po średnio jakościowej treści - a hit nawet doda Ci + 50-70% odwiedzin. Jednak wszystko zależy od tematyki itp. 

Odnośnie IPB to trzeba go zoptymalizować po pierwsze wtyczka SEO, ale to nie wszystko, bo trzeba ręcznie pod każdy nagłówek h1 - podforum dodać opis 200-300 znaków (nasycenie słów kluczowych - naturalnie). Dodatkowo bardzo ważne jest aby stworzyć naturalnie przypięte 2-3 tematy, które będą miały w sobie frazy, które chcesz pozycjonować. Sposobów jest dużo, tylko trzeba umieć troszkę programować i można zdziałać cuda z IPB. 

Odnośnie ruchu to wszystko zależy od tematyki. Sam link building nie wystarczy, warto jeszcze pomyśleć o innych sposobach jak social media i automatyczne posty do tematycznej grupy masz stałe 10-20% ruchu na stronę zawsze po średnio jakościowej treści - a hit nawet doda Ci + 50-70% odwiedzin. Jednak wszystko zależy od tematyki itp. 

Odnośnie IPB to trzeba go zoptymalizować po pierwsze wtyczka SEO, ale to nie wszystko, bo trzeba ręcznie pod każdy nagłówek h1 - podforum dodać opis 200-300 znaków (nasycenie słów kluczowych - naturalnie). Dodatkowo bardzo ważne jest aby stworzyć naturalnie przypięte 2-3 tematy, które będą miały w sobie frazy, które chcesz pozycjonować. Sposobów jest dużo, tylko trzeba umieć troszkę programować i można zdziałać cuda z IPB. 

Social media odpada ponieważ jest to forum dla dorosłych. 

Firma która pozycjonuje mi forum powiedział ze optymalizacje sie później zrobi? Czy maja racje?

Napisz jaka wtyczka seo? czy chodzi o  ACP SEO Advice ?

Z tym H1 - treść 200-300 znaków ma być w nagłówku H1 czy innym miejscu bo sprawdzałem w kodzie rożnych stron (miedzianymi na tym forum) i nie ma takich długich opisów:) chyba ze ze to rozumiem.

Chciał bym wycyganiać z forum co się da, ale nie przesadzić. Po to żeby nie stracić czas oraz pieniądze i po 6 miesiącach cieszyć się ruchu który można spieniężyć tak żeby opłacać SEO.

optymalizacje sie później zrobi

- Patroszyliście kurę?

- Tak, później. Jak się ugotuje.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

odnośnie skryptu to zobacz nową wersję, 4.1.8 czy jakoś tak. Lepiej działać na rozwijanej wersji a nie na takiej, której support zaraz się skończy.

Forum instalowała mi właściciel który prowadzi największe forum IBP w Polsce i odradzał mi instalowanie najnowszej wersji 4...bo twierdził że jest bardzo nowym skryptem, ciągle dopracowywany.

Nie podoba mi sie skin w wersji 4.0

wiadomo jak jest z nowym produktem ale zrób aktualizację do 3.8.9 tutaj też będzie za niedługo, parę dziur zatkali.

Dobrze zrobię aktualizacje :)

Ale potrzebuje jakiś konkretnych porad jaka wtyczkę instalować co zmieniać w kodzie itd. Była tu mowa że pod każdym nagłowiłem H1  trzeba ręcznie dać opis 200-300 znaków..

Patrzyłem na PIO i nie widzę takiego rozwiązania , chyba zle szukam:)

Na razie nic na forum nie ustawiałem.

hgxwad9u.png

Bo czekam na info co dokładnie trzeba instalować zmienić itd.  Jako Admin forum pewnie znasz na to wszystko odpowiedzi:) chyba ze to jakaś tajemnica. Potrzebuje pomocy mogę nawet za to zapłacić byle żeby to było dobrze zrobione. 

i optymalizacji pod kontem seo.
Każdy serwis www potrzebuje tego typu czynności jako wstępu do dalszego pozycjonowania.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

IPB 4 działa jak marzenie - z tą starą wersją to trochę mówienie, że auto sprzed 10 lat jest lepsze niż nowe, bo nie wiadomo co w nowym może się zepsuć. Działa, szybciej, lepiej, dużo usprawnień pod kątem mobile, jest rozwijane jest już daleka wersja stabilna. 

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności