Skocz do zawartości

Tekst 'SEO' na podstronie i przekierowanie na główną

PatrykCe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie :)

Krótko i na temat:

Mam domenę, którą postanowiłem zmienić. Zmieniam więc ją na firmową wraz ze słowem kluczowym. Ale nie o tym. 

Pierwszą stronę "udało" mi się wypozycjonować i teraz zabieram się za drugą. Jak już wejdą frazy na drugiej pod google to z pierwszej zrezygnuję. Wiem, że można by to zrobić na zasadzie przekierować domeny itp itd, ale za chudy jestem w uszach na to i stwierdziłem, że postawię drugą domenę trochę lepiej pod względem SEO.

Do rzeczy:

Na pierwszej stronie robiłem teksty SEO na podstronach pod frazy, które mnie interesowały. Teksty wychodziły spoko, takie informacyjne jak najbardziej dla odwiedzających, ale stwierdziłem, że nie chcę ich pokazywać odwiedzającym, a wolę raczej zrobić przekierowania na główną. I tak zrobiłem.

Pytanie:

Czy jest sens pisać tekst SEO na podstronie > indeksować ręcznie w googlach > przekierować podstronę na stronę główną ??

Czy taka podstrona daje jakąś moc w pozycjonowaniu? Tekst ciągle fizycznie jest na stronie, to może jakoś to dalej wpływa na wyszukiwarkę?

Ot takie moje laickie pytania odnośnie SEO.
Dzięki z góry za odpowiedź!

PS.
strona 1: patrykcuzytek com
strona 2: cuzytek-tlumaczenia com

Nie mogę wklejać linków z racji newbiostwa na tym forum.

Zrób stronę www dla Twoich klientów,  z tekstami dla klientów, które zawierają interesujące Ciebie słowa kluczowe.

Ponieważ strony za bardzo  się od siebie nie różnią to zrób przekierowanie 301 ze starej na nową.

Powiem szczerze że nie do końca pojmuję co to są według Ciebie teksty seo

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Czy taka podstrona daje jakąś moc w pozycjonowaniu?
Zainteresuj się linkowaniem wewnętrznym....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Czy jest sens pisać tekst SEO na podstronie > indeksować ręcznie w googlach > przekierować podstronę na stronę główną ??

Jeśli zrobisz 301 to oznacza, że tak naprawdę tekst, który napisałeś na podstronę wylatuje "do kosza" (bo treść, która się tam znajdowała nie jest już dostępna) i przekierowujesz tylko linki, które do tej pory prowadziły do podstrony na główną.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności