Skocz do zawartości

[strona] kowalstwo.com.pl

kowalstwo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Strona małej (rodzinnej) firmy zajmującej się produkcją ozdobnych bram, balustrad schodowych i innych.

Nie jestem grafikiem więc wygląda jak widać ;) Dział Rozrywka i Linki jest dlatego, że nie wiedziałem co tam umieścić (tak juz jest około dwa - trzy lata :) ) ;) - Teraz już mam pomysł i niedługo pojawią się w te miejsca nowe podstrony.

W Sobotę pojawiła się nowa strona, na która już jakiś czas pracowałem. Czytając porady na forum : )

Mam nadzieje przeczytać jakieś wskazówki od Was dotyczące mojej strony.

Mam też pytanie. Czy wyszukiwarki jakoś "źle" patrzą jeżeli do strony prowadzi kilka domen? Mam 2 domeny, które są "zainstalowane" na koncie i wskazują główną stronę i 2 domeny, które przekierowują na jedną z podstron.

Pozdrawiam

Łukasz Szymański

Kowalstwo.com.pl

Witaj,

Próbowałeś stosować czcionkę typu Times?

Ogólnie czysto, schludnie i dość dużo światła ;)

Szare tło pod stopką jest zbędne

Przy mniejszych ilościach tekstu dość sporą czcionką lepsze może okazać się formatowanie do lewej niż od lewej do prawej

Przy takim tekscie odstępy międzywierszowe mogłyby być większe albo trzeba zmiejszyć czcionkę

Żeby czarny tekst tak nie raził po oczach możesz spróbować zastosować odcień szarości.

Obrazek w tekscie na stronie głównej powinien mieć dodatkowe pole np. vspace=10

Blokowanie maila w takiej postaci biuro(at)kowalstwo.com.pl niewiele pomaga kiedy w a href występuje poprawny adres

Czy formularz kontaktowy działa bez określenia action=""?

Na podstronie rozrywka jakoś ciasno ;) może czcionka za duża do ilustracji.

W linki brak linku do www.webwweb.pl ;)

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Próbowałeś stosować czcionkę typu Times?

Probowalem.. ale nie wiem czy dobrze wygląda ponieważ nie podoba mi się ta czcionka ;) Ale spróboje ją zmienić i popatrzeć : )

Szare tło pod stopką jest zbędne

Zmienie na biale ;)

Przy mniejszych ilościach tekstu dość sporą czcionką lepsze może okazać się formatowanie do lewej niż od lewej do prawej 

Przy takim tekscie odstępy międzywierszowe mogłyby być większe albo trzeba zmiejszyć czcionkę

Żeby czarny tekst tak nie raził po oczach możesz spróbować zastosować odcień szarości.

Obrazek w tekscie na stronie głównej powinien mieć dodatkowe pole np. vspace=10

To tez zmienie.

Blokowanie maila w takiej postaci biuro(at)kowalstwo.com.pl niewiele pomaga kiedy w a href występuje poprawny adres

W źródle strony jest zastosowane kodowanie jak tutaj: https://nospam-pl.net/obrona2.php#kodowanie

Czy formularz kontaktowy działa bez określenia action=""?

Testowalem na wiele sposobów formularz. Poczta dochodzi.

Na podstronie rozrywka jakoś ciasno ;) może czcionka za duża do ilustracji.

Strona będzie likwidowana, ale zanim to zrobie to również ją poprawie :)

W linki brak linku do www.webwweb.pl ;)

Dodany :)

Dziękuje bardzo za uwagi :)

Pozdrawiam

Łukasz Szymański

Kowalstwo.com.pl

Dodany

Wow! dziękuję ;)

Testowalem na wiele sposobów formularz. Poczta dochodzi.

Jak dochodzi to wszystko ok ;)

W źródle strony jest zastosowane kodowanie

Ale harvester czyta stronę tak samo jak przeglądarka zatem skoro mnie przy podglądzie źródła wyświetlił się mail w postaci zapisu <a href=mailto:pelny@adres.pocztowy.pl> to nie wiem czy jest on tak bardzo chroniony ;)

P.S. ja mam na myśli dodatkowy mail który znajduje się na podstronie https://kowalstwo.com.pl/polski/kontakt/

Skorzystaj w razie czego z mojego skryptu, który znajdziesz w poście: ANTYSPAM - jak się chronić i wyglądać profesjonalnie

Sorry może i nie w temacie ale musisz coś zrobić koniecznie z tą stroną.

Ta strona to nie jest strona "domowa" tyko wizytówka firmy jej reklama która ma zachęcić potęcjalnego klienta, przyciągnąć uwagę. A raczej w tym wydaniu działa na niekorzyść.

Moja sugestia to poszukaj wśród znajomych jakiegoś grafika.

ps. murarz niech muruje, krawcowa niech szyje, piekarz niech piecze, też potrafię uszyć spodnie na maszynie do szycia ale czy bym je założył i wyszedł na miasto ? wątpię.

Marketing internetowy dla firm

Sorry może i nie w temacie

W zasadzie wszystkie uwagi dotyczące poprawy wizerunku strony internetowej są bardzo w temacie i zapraszam do stałego udziału w tej części forum ;)

ale musisz coś zrobić

Jednak w taki sposób staramy się raczej tu nie dyskutować ;) Próbujemy w miarę możliwości doradzać co zmienić i jak to zrobić aby ulepszać to czym się aktualnie dysponuje.

Moja sugestia to poszukaj wśród znajomych jakiegoś grafika.

Nie wiem jak to rozumieć ale na wszelki wypadek nie będę komentował... W każdym razie weź pod uwagę że tworzenie www to także przyjemność dla osoby która projetkuje. Jeśli ktoś ma ochotę robić to samodzielnie a skoro pyta na forum to rozumiem że ma, należałoby odesłać do konkretnych przykładów stron www, serwisów o tworzeniu stron, przeglądnąć dla przykładu twórczość ludzi z całego świata czy odesłać do książek.

Sugeruję przede wszystkim zbadać jak konkurencja wygląda w internecie, następnie przeanalizować pozycję w wyszukiwarkach. Zbadać jaki procent zapytań z internetu ma finał w postaci realizacji zamówienia.

Moim zdaniem dopiero jeśli wyniki zapowiadają się obiecująco można próbować podwyższać pozycje oraz zastanawiać się nad gruntownymi zmianami w serwisie.

piotrek

Nie zgodzę się z Tobą, Owszem można robić sobie swoją stronę interetową bo sie lubi tam umieszczać na niej padający śnieg, zegarek pod myszką i księgę gośći. Jednak w tym wypadku jest to strona firmowa a strona firmowa to czysta forma reklamy. Wydaje mi sie ze KOWALSTWO chciałby przyciągnąć do siebie klienta, rozleklamować produkty i je sprzedać. Wiec jeśli ma być to reklama to niech bedzie reklamą a nie blogiem czy strnoną domową.

Sam dałeś linka do szablonów powiedzmy ze są to standardy na dzisiejszy dzień, problem z tymi szablonami jest taki ze potenacjalny kowalski nie kupi takiego szablonu bo nie bedzie wiedział co z nim zrobić. Dlatego sugerowałem zeby poszukać znajomego grafika, a dlaczego znajomego bo moze zrobi grafike za przysłowiową flaszkę.

Tak czy siak wizerunek strony świadczy o włąścicielu i jak sie nie ma zdolnośći graficznych to lepiej zroibć stronę wogle bez grafiki jak walić obleśne butony czy pedzącego mikołają przez ekran. czy CV lub podanie też ozdabia sie szlaczkami ?

poz

Xann mysle (!) ze Piotrkowi nie chodzilo o to

czy strona jest ladna czy nie... tylko o to

w jaki sposob to powiedziales... pewnie niechcacy.

To zabrzmialo mniej wiecej tak:

"wez se daj spokuj i lepiej poszukaj kogos

kto to bedzie potrafil porzadnie zrobic"

A co do roli wygladu strony - zgadzam sie z Toba w 100%.

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Powiedział bym ze wizerónek to 80%

Owszem wizerunek w internecie to kluczowa sprawa jednak...

a) na omawianej stronie nie występuje żadne badziewie, w stylu latający za kursorem napis, padający śnieg, cuda na kiju i zegarki.

B) strona jest schludna i czytelna, moim zdaniem aktualnie wymaga tylko zabiegów na tekscie

c) grono potencjalnych Klientów (czytając że to firma rodzinna) oczekuje prostych rozwiązań a nie wypasionych animacji flash - takie rozwiązania mogą ich po prostu odstraszyć!

d) owszem odesłałem do mojej strony z szablonami TemplateMonster jako wygodnej możliwości przeglądnięcia prac z całego świata, niestety nie ma tam stron o kowalstwie aby można było coś porównać

e) dopiero po przeprowadzeniu badania konkurencji i analiz (odwiedziny / zapytania / zlecenia z internetu) warto zastanawiać się czy nie pójść mocniej w internet

;)

Twoja sugestia może być odbierana o wiele bardziej negatywnie niż Ci sie wydaje: "Zleć chociaż byle grafikowi sroro nie stać Cię na profesjonalną obsługę" a to już nie jest kulturalne. Gdybyś (do czego wciąż zachęcam) podyskutował o wizji strony o kowalstwie i umiał przekonać do swoich racji może pozyskałbyś nowego Klienta na swoje usługi...

Znajomego grafika mam. Proponował mi już zmiane designu strony kiedys B)

Według mnie inaczej patrzy na www grafik/webmaster, a inaczej klient zainteresowany produktem. Moja strona pewnie już jest "przestarzała" na dzisiejsze warunki - nie zmieniła się zbytnio przez ostatnie 2 lata. Pewnie niedługo nadejdzie ten czas kiedy poproszę kolegę aby zrobił grafikę dla serwisu, ale narazie chcę wykorzystać to co mam.

Dziękuje za uwagi.

Twoja sugestia może być odbierana o wiele bardziej negatywnie niż Ci sie wydaje: "Zleć chociaż byle grafikowi sroro nie stać Cię na profesjonalną obsługę" a to już nie jest kulturalne. Gdybyś (do czego wciąż zachęcam) podyskutował o wizji strony o kowalstwie i umiał przekonać do swoich racji może pozyskałbyś nowego Klienta na swoje usługi...

zgadzam się ze być może to tak wyraziłem, ale miałęm naprawde dobre checi.

Według mnie inaczej patrzy na www grafik/webmaster, a inaczej klient zainteresowany produktem.

Dobry grafik musi wybrać margines tolerancji gustu, kreując wizerunek strony musi mieć na uwadze ze gusta są rózne i nigdy nie przypadną wszystkim. Dlatego każdy projekt dyskutuje sie w wiekszym gronie gdzie po bużliwych walkach osiąga sie kompromis. Pojedyńcza wizja nie zawsze jest trafna.

Po drugie ceny w obecenej chwili nie są juz tak wygórowane jak kiedyś a nawet nie raz są "śmieszne" sam projekt ok 300, zresztą PIOTREK

pokazał szablony gdzie koszt nie przekracza 300zł

Mówicie www.kowalstwo.com.pl firma rodzinna prosze przykład firmy rodzinnej produkującej bąbki https://www.polishornaments.net/ być może zadna rewelacja ale jednak wizerunek może zwrócić uwagę.

I nie chodzi mi o to zeby znaleść klienta tylko o rade ze wizerunek jest ważny zaryzykował bym stweirdzenie ze najważniejszy.

kowalstwo przyszło po rady odnośnie przypozycjonowania strony a ja jak zwykle wyszedłem przed szereg i chyba źle zrobiłem B)

Mówicie www.kowalstwo.com.pl firma rodzinna prosze przykład firmy rodzinnej  produkującej bąbki https://www.polishornaments.net/ być może zadna rewelacja ale jednak wizerunek może zwrócić uwagę.

Ale to duza firma rodzinna B) tak jak np. Elbro Polska (mrozonki) - najwiekszy dostawca w Polsce czy Starosielki niby tez rodzinna firma, ale jedna najwiekszych producentów w Europie przekladni kątowych, ktora na zachod wysla miesiecznie kilka tirow "zlomu" ;)

I nie chodzi mi o to zeby znaleść klienta tylko o rade ze wizerunek  jest ważny zaryzykował  bym stweirdzenie ze najważniejszy.

Zgadzam się. I ten post międzyinnymi przekonuje mnie do zmiany designu ;) Choć jak mówiłem jeszcze nie teraz. B)

Dlatego teraz skorzystam z tych porad, ktore mi udzieliliście ;)

Pozdrawiam,

Łukasz Szymański

Kowalstwo.com.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności