Skocz do zawartości

Taksówkarze kontra UBER

szuwar

Rekomendowane odpowiedzi

https://www.spidersweb.pl/2016/03/uber-atak-warszawa-taxi-efekty.html

"Porażka taksówkarzy, którzy w nocy zaatakowali samochody Ubera olejem i odchodami. Chcieli zaszkodzić firmie, a zrobili jej świetną reklamę. Dzień po ataku był bardzo dochodowym czasem dla polskich kierowców Ubera. "

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja to się dziwie że nikt z Ubera nie wyszedł i wpier... tym baranom w starych mercedesach w przepoconych flanelowych koszulach.

To jest po prostu akt wandalizmu ;-) nic więcej.

Polacy jak zwykle nie lubią konkurencji... a świat przecież dla nich taki niesprawiedliwy... Połowa taksówkarzy to emerytowani wojskowi bądź policjanci, którzy się nudzą na emeryturze... Ilu widzieliście taksówkarzy w ostatnim miesiącu w wieku poniżej 60 lat?

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

Czyli czas pomyśleć o konkurencyjnej ofercie. Taki jest rynek, jeśli ktoś ma taniej i lepiej to dziwisz się klientom, że wybierają konkurencję? Dlaczego ktokolwiek ma przepłacać? Z poczucia patriotyzmu? Z tego powodu, że taksówkarze stracą pracę? 

No dlaczego?

Uber znalazł doskonały sposób na zarobek, na obejście problemów, które wygenerowały kolejne rządy, więc taksówkarze niech mają pretensję do rządów, obecnych i wcześniejszych, a nie do konkurencji...

Czy jeśli jakaś firma zabiera Ci klientów bo ma o wiele taniej to czy pójdziesz i będziesz pracowników oblewał czarną mazią z płaczem "bo zabierają mi klientów"....?

P.S: Kto im broni w dołączeniu do Ubera?

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

Polacy jak zwykle nie lubią konkurencji..

Uber To nie jest konkurencja.  

Nie popieram Ubera w Polsce, nie popieram aktów wandalizmu. 

E.

Mam przecież iTaxi. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Ciekawe kiedy PKS, PKP, Polski Bus itp. napadną wspólnymi siłami na Bla Bla Car'owców..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Ilu widzieliście taksówkarzy w ostatnim miesiącu w wieku poniżej 60 lat?

Przez ostatnie kilka miesięcy tylko dwóch wygladało mi na "powyżej" 60 a jeżdżę bardzo często taryfami. 

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ilu widzieliście taksówkarzy w ostatnim miesiącu w wieku poniżej 60 lat?

Przez ostatnie kilka miesięcy tylko dwóch wygladało mi na "powyżej" 60 a jeżdżę bardzo często taryfami. 

W Katowicach ciężko znaleźć taksiarza po 30stce :D Ale to w sumie nie taksiarze, tylko przewoźnicy osób czy jakoś tak, w każdym razie oni zjedli rynek w Kato i bardzo dobrze :) Mam znajomych, którzy tak dorabiają i oni problemu nie widzą. Problem widzą stare dziady, którzy nie mają już monopolu kasując 130zł za 15km...

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Niezależnie kto w sporze taksówkarze-uber "ma rację" akty wandalizmu to złamanie obowiązującego prawa i tym mają się zająć odpowiednie organy państwa.

Prawda jest taka, że taksówkarz aby rozpocząć działalność ma odbyć szkolenie, zdać egzamin z kartografii miasta, kupić i zamontować w odpowiednim warsztacie kasę fiskalną, taksometr ( z odpowiednią homologacją), zainwestować w wymagane oznaczenie samochodu, inne co ma swoje koszty. Kierowcy z Ubera takich kosztów nie muszą ponosić co stawi ich w lepszej "pozycji startowej".

Wystarczy aby warunki świadczenia usług dla wszystkich byli takie same i problem rozwiąże się sam a ceny rynek sam jak od tysięcy lat po formule  podaż - popyt.

Istotna sprawa: Ważniejszy jest pracownik czy klient?

Przykładowo jak powstały pierwsze samochody , to dorożkarze mieli problem, ale jednak wprowadzono samochody i usługi transportowe staniały, czyli zyskali klienci.

Tylko że liczba miejsc pracy spadła w transporcie, bo potrzeba było mniej pracowników.

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności