Skocz do zawartości

Taksówkarze kontra UBER

szuwar

Rekomendowane odpowiedzi

@szuwar, wystawiasz się na odstrzał? :) zarobiłeś już coś na tym? :)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja tam z Ubera korzystałem tylko jak wchodził i był za darmo ;)

ogólnie życie w dużym mieście, przynajmniej dla mnie, praktycznie zupełnie nie wymaga istnienia taxi/uberów, bo tak bardzo rozwinięta jest komunikacja miejska dzienna i nocna.
fakt, na skraj miasta łatwiej już taryfą, ale to rzadkość.

I fakt, że w nocnym za bezpiecznie nie jest - jak bedzie mnie stać, to sie na taryfy przerzucę, z lenistwa i dla swiętego spokoju. Albo zrobie w końcu prawko.

Okna i Drzwi we Wrocławiu - Okna Wrocław Novis | Kalkulator składek ubezpieczeniowych - Ubezpieczenia Wrocław

Paweł Tkaczyk fajnie podsumował sprawę nagonki taksówkarzy na Ubera. A dokładniej, jak korzystnie wpływa ona na jego pozycję:

https://youtu.be/Z_KT61OMmko?t=14m5s

Potrzebny Ci profesjonalny film reklamowy? Wejdź na https://pracowniavideo.pl/

Spoty reklamowe, rozwój kanału YouTube, filmy eventowe i nie tylko.

To co robią złotówy, świadczy tylko o tym, że tutaj nie ma znaczenia wiek czy przeszłość złotówy.. bycie złotówą trzeba mieć we krwi.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Trzeba być debilem aby stosować zatrzymanie obywatelskie w takim przypadku. 

W Warszawie np. od dawna funkcjonują osoby,  które oferują przewöz osób.  To jest to samo co Uber.  Dlatego nie widzę problemu.  

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Jakby tak wszyscy opony palili to zobacz, jakie byłoby zapotrzebowanie na stare ogumienie ;)

Co do konfliktu uber-taksówkarze można rzec? Po części taksiarzy jestem w stanie zrozumieć, jednakże ich nieczyste zagrania raczej spowodują odpływ aniżeli przypływ nowych klientów. Sam z taksówek ani ubera nie korzystam, jednakże mając wybór, zdecydowałbym się na tę drugą opcję.

Potrzebujesz linków? Pisz!

ich nieczyste zagrania

Wg taksówkarzy akcje przeciwko UBER zostały sfingowane przez samych kierowców UBERA. Na Fb twierdzą, że po butach gościa poznali.

jednakże mając wybór, zdecydowałbym się na tę drugą opcję.

Ale to pewnie nie przez cenę, tylko przez wygodną aplikację?

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Na Fb twierdzą, że po butach gościa poznali

rotfl

Eldoka mieszkam blisko postoju złotówek i widuję, cóż tam oni w autach czynią. Palenie to standard, wsiadasz do taryfy i czujesz się gorzej niż w barze w czasach studenckich. Często mam też przyjemność sprawdzać taksówki i ich stan techniczny zostawia naprawdę wiele do życzenia.

Potrzebujesz linków? Pisz!

mam też przyjemność sprawdzać taksówki i ich stan techniczny zostawia naprawdę wiele do życzenia

Bo ze złotówami jest podobnie jak z pekaesami z Pcimia Dolnego.. zero inwestycji w tabor, ikarusy i jelcze na placu, ale zyski chciałoby się mnożyć lepiej niż ci inwestujący w nowoczesne autobusy i rozwiązania. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności