Skocz do zawartości

Problem z widocznością w google.

Material

Rekomendowane odpowiedzi

Mogłeś nawet nie wiedzieć, że złamałeś prawa autorskie. Robot mógł włamać się na Twoją stronę/bloga i zainstalować wirusa, który np. za pomocą Twojej strony publikował materiały chroniące prawem autorskim a Ty tego nie widziałeś. Bez adresu nie jesteśmy Ci już w żaden inny sposób pomóc.  

W działaniach ręcznych są takie wiadomości...

Ta witryna może nie pojawiać się na wysokiej pozycji w wynikach wyszukiwania Google, ponieważ wygląda na to, że narusza wskazówki Google dla webmasterów.

Czysty spam
Wygląda na to, że strony w tej witrynie używają agresywnych technik spamu, np. automatycznego generowania bezużytecznego tekstu, maskowania bądź powielania treści z innych witryn internetowych, i/lub wielokrotnie bądź w poważny sposób naruszają Wskazówki Google dla webmasterów.

• 3 miesiące temu...

Wiem, że bana można dostać za SWL - np prolink. Jeżeli usuniesz go i zgłosisz do G to Ci go zdejmą.

Odnośnie filtru to zobacz sobie na wykres odwiedzin, po nim widać, że jest nagły spadek użytkowników. Albo jak Twoja storna jest na 100 pozycji.

Po ilości odwiedzin ma wiedzieć, że ma filtr? Gdzieś to wyczytał? oO Spadek pozycji może podpowiedzieć, że na stronę został nałożony filtr, a potwierdzić to może komunikat w Search Console. Odwiedziny zawsze mogę Ci spaść. Filtr nie ma nic do tego. 

• 4 miesiące temu...

Kochasiu spamerze, być może inni administratorzy forów, tak jak ja poszli po rozum do głowy :)

Ja zanim konto spamera usunę, dokumentuję jego dane, adres IP zapisuję i linki, a potem zgłaszam, gdzie trzeba :) 

Firmom, które korzystają z usług spamerów wpisuję się na Fb, ogłaszając wielkimi literami, że próbują wyłudzić darmową reklamę :)

3 godziny temu, kikimora napisał:

Nie :) do formularza Google, które spamerskie serwery blokuje też zgłosiłam kulki cwaniaków, którzy próbują wyłudzać darmochę :)

Powiem tak, Twoje zgłaszanie (gdziekolwiek) jest walką z wiatrakami, bo:

- każdy spamuje przez kupione proxy (czyli za każdym razem ma inne IP, możesz je zgłaszać w nieskończoność, a i tak każdy co miesiąc dostaje nową paczkę świeżych IP)
- zgłaszanie maili też mija się z celem, bo każdy kto spamuje hurtowo kupuje kilka nowych domen w miesiącu tylko pod maile.

Musisz też wiedzieć, że Twoje jedno zgłoszenie nic nie daje. Żeby jakikolwiek algorytm "antyspamowy" zadziałał to musi być 'n' zgłoszeń z różnych serwisów.

Konkluzja jest taka, że Ty zgłaszasz gdzieś tam IP, maile, strony do których ludzie linkują (tutaj też zazwyczaj robią później 301, więc w większości wypadków pod linkowanym adresem nie ma serwisu), a po tygodniu te same roboty, z tej samej listy nadal cisną Twoje forum; nawet nie wiesz że to te same osoby, tylko zgłaszasz dalej wierząc w dobrze wykonane zadanie ;)

Czy w dzisiejszych czasach da się zabezpieczyć serwis przed automatami? Nie da się; jest tylko granica opłacalności. I może po prostu być tak, że nikt nie będzie pisał specjalnego szablonu żeby się dostać na jakieś słabe forum, żeby zostawić tam linka.

Ps. jak można wyłudzać darmochę???

Wiem, że to walka z wiatrakami, ale  jakiś sukcesik już odniosłam :)  2 firmy, którym na FB zwróciłam uwagę, że reklamują się na krzywy ryj, zamiast uczciwie za reklamę płacić chyba zweryfikowały swoją politykę reklamową :)

Kolesie, którzy zakładali fałszywe konta, żeby wstawiać bzdurne posty z linkami przestali się pojawiać :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności