Skocz do zawartości

LinkORN.pl

Paweł Kobis

Rekomendowane odpowiedzi

Yeden - korzystałeś kiedyś z jakiegokolwiek systemu wymiany linków?

Jedyny polski system posiadający linki stałe to linkujpro i jest imo do bani mało co nim wypozycjonujesz bo najlepsze miejsca na linki są już dano zapchane.

Mam za pomoca linkorna wbite i utrzymywane kilkadziesiąt fraz i nie jest jakoś tak tragicznie jak Ty to opisujesz.

Proszę Cię potestuj potem oceniaj.

• Odpowiedzi 846
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Właśnie testuje:

linkor - szkoda słów, ale zaindeksować można i podciągnąć frazy poboczne też (z różnym skutkiem)

linkujpro - tak jak mówiłeś.

linkvault - przywalił mi na strone motoryzacyjną ponad 200 linków z subdomen opk - dziękuje nie chce, wszystko na jednym IP - przyjęli spam do systemu. Ostatnio nie moge dodać stron do pozycjonowania, odrzucają bez powodu.

Zaczynam linkorn, ale dużo niejasności i linki nie są stałe.

Nie kwestionuję skuteczności, ale teraz mi jeszcze napisz, czy w tych obliczeniach to pomyliłem się, czy mam rację?

Eksperyment Discover.pl

Nie musi być ani stały, ani nieskończony byle by był dłużej niż dwa miesiące. A to wymaga coraz więcej linków, czyli punktów. Zobaczymy. Chetnie bym usłyszał od Nimka jak sobie z tym poradził, ale milczy. A dobrze zacząć to podstawa (tylko nie mówcie, że dobrego spa... pozycjonera poznaje się po tym jak kończy, a nie jak zaczyna) :)

Eksperyment Discover.pl

jesli link były na dluzej okazalo by sie ze tak jak ktos powiedzial najlepsze meisjca beda zajete a tak po 60 dniach znowu w danej domenie mam linka czyli teoretycznie ten link jest staly bo z tej samej domeny, ten sam IP tylko inna podstrona :)

chyba ze mam złą wiedze na ten temat

kolejna rzecz spirala sie nie nakręca bo u każdego się linki zmieniaja i zarabia w dalszym ciągu. Jesli włączysz strone która ma 100 podstron i odłączysz ją od linków ta ilość zacznie spadac bo boty przestana chodzic czyli musisz dbac a swoje strony linkujace.

Ja dopiero po wlaczeniu linkorn wybilem sie na kilka fraz w mojej branzy wiec ja jestem zadowolony, choc są jeszcze 2 systemy które tez sa dobre ale kazdy pod innym kontem - jeden jako doskonale podlinkowanie podstron drugi do normalnego linkowania ale z uwagi na ilosc katalogów gdzie mam linki juz efekt jest duzo gorszy niestety.

najwazniejze z tego co widze w koncu linkorn przestał przyjmowac katalogi (niewszystkie) i z tego się ciesze, gdyz linki sa w koncu na stronach innych niż katalogi a tych jak wielu mam juz dosyc. :) nie mowie ze sa zle ale mozna recznie dodawac linki i wtedy sie nei traci punktów w systemach

:)

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

yeden pozycjonowanie to nie tylko system wymiany linków. System wymiany ma ci tylko pomóc w pozycjonowaniu. Wielu ludzi jest z linkorna zadowolonych w tym ja także ale to nie są osoby które pozycjonyją nim miesiąc, ja jestem w systemie od samego początku. W miesiąc to możesz pozycjonować strony z ofert z allegro :) Co do katalogów to tak samo jak z systemem wymiany, mają tylko pomóc w pozycjonowaniu. Nie rozumiem czemu jesteś taki anty do linkorna ? Każdy system jest skuteczny na tyle na ile wartościowe są w nim strony linkujące.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

pozycjonowanie to nie tylko system wymiany linków

Dwa lata na forum, a dopiero teraz otworzyłeś mi oczy. :) A o zapleczu nic nie napisałeś.

Nie jestem antylinkorn, tylko jestem malkontentem - w każdym systemie widzę wady. Takie jak na przykład z tym utrzymaniem poziomu linkowania. Dodałem się, punkty jakieś tam nalicza, zobaczymy.

A jak chcesz zrobić mi wykład, to zrób to, ale z taktyki użycia linkorna. Co to, tajemnica jakaś, że nikt nie chce napisać?

Eksperyment Discover.pl

Yeden zasada jest taka:

Dajesz sobie linki na np 30 dni.

Fraza ktorą chcesz zdobyć wymaga np powera linkowego na poziomie 100 LP(link power - taka wartośc umowna, chce to obrazowo wytłumaczyć ;))

Pierwszego dnia zdobywasz linki o sile 5 LP drugiego 6 LP trzeciego 3 LP itp po 25 dniach masz np już swoje 100LP po 30 dniach masz 110 LP.

I teraz tak w dniu 31 cześć linów znika - tracisz 5LP ale pojawiają się nwe o wartości np 3LP czyli Twoje całkowite lp i tak jest powyżej 100.

dzień 32 znów cześć linków odpada przychodzą nowe a Twoje całkowite LP jest ndal powyżej 100 i nadal jesteś 1 na fraze itd. itd.

Do tego dodaj sobie, że zanim Google sięm kapnie że tamtych linków już nie ma też trochę czasu minie więc dal Googli Twoje Lp będzie mogło wynosić nawet 150 LP.

Mam nadzieję że w miarę sensownie to wytłumaczyłem :)

nie ma tajemnicy

robi sie tak samo jak gdzie indziej tylko linki przyznawane sa inaczej i inaczej liczony punkty za linki

trzeba tez ostrozniej dodawac linki w mniejszych ilosciach z uwagi iz linki (strony) sa podlinkowywane tak wiec swego czasu nawet linki na sesjach były indeksowane (teraz sesje znikneły z systemu - nie widze ich)

:) a fakt ze wlasnie katalogi znikaja (nie są przyjmowane) daje efekt iz coraz wiecej linków mamy na stronach indywidualnych nie będących kopiami innych stron - choc nie da się wykluczyć ze i na takich beda linki ;) nic nie jest idealne

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Do tego dodaj sobie, że zanim Google sięm kapnie że tamtych linków już nie ma też trochę czasu minie więc dal Googli Twoje Lp będzie mogło wynosić nawet 150 LP.

Przykro mi, ale nie, ponieważ świeżo dodane linki tez nie sa od razu zaindeksowane. Jeżeli w systemie 30-dniowym np. dodajesz linki od 1-go do 30 stycznia po pięć, to 31 nie masz 150 linków, bo 2/3 nie jest zaindeksowane, a im dalej w luty tym gorzej. Utrzymanie dalej poziomu 30dni/5 linków po pewnym czasie już nie powoduje przyrostu, ale skoro mówicie, że to nie takie wazne i macie sukcesy, to ja wam wierzę.

Eksperyment Discover.pl

...to ja wam wierzę.

I Fajnie. Zgłoś się na PW to dostaniesz refa :D

Yeden z tym indeksowaniem linków to z lekka przesadzasz, bo każdy link jest wyświetlany np 30 dni i każdy zdąży się zaindeksować bo

1 Linki są tak podstawiane botom że płacisz za nie dopiero gdy googlebot odwiedzi stronę

2 Każda podstrona z linkiem jest podlinkowywana dwoma linkami z zewnątrz więc nie ma szans

żeby link się niezaindeksował (do tego system nie przyjmuje śmieci totalnych lub jeśli tobie niepodoba się link na kopii dmoza czy katalogu to sam wybierasz sobie kategorie gdzie chcesz mieć umieszczane linki)

jeśli tobie niepodoba się link na kopii dmoza czy katalogu to sam wybierasz sobie kategorie gdzie chcesz mieć umieszczane linki
Nie do końca można to sobie swobodnie wybierać, ponieważ katalogi są w tej samej kategorii co fora.

A co do stopniowego przyrostu linków to też tego mi brakuje. Jest przyrost na początku przez pewien czas i w pewnym momencie sie zatrzymuje gdy pierwsze linki tracą ważność.

A strony linkujące powiekszają z czasem swoją pojemność na linki i zwieksza się ilość zaindeksowanych stron więc dla stron linkowanych automatycznie powinna wzrastać ilość przydzielanych linków - tak działa kazdy inny system. A w przypadku tego systemu trzeba osobiście o to dbać i samemu stopniowo przydzielać coraz to więcej linków aby zachować stały przyrost.

Jedno co mi sie podoba to mozliwość gromadzenia punktów (jak pieniędzy w banku) przez co nie jest wymagane aby w tym samym czasie działała strona linkująca i strona linkowana.

.

Ostatnio był napad na bank i prawie wszystko zniknęło. :D Więc lepiej nie oszczędzaj.

Z tego co mówicie i zdążyłem sie zorientować, to katalogi i fora to najgorsza kategoria. A ja zapłaciłem za linka na forum 2,50, czyli 5 razy tyle co dostałem za najlepsza strone w katalogu, ale chyba dlatego, że jest w podkatalogu strony głownej. Dobrze, że chociaz jest kłótnia na tamtym forum (czytaj dużo kulturalnej treści).

Mi brakuje linków stałych i możliwości słabszego linkowania niż 5 linków dziennie. Często trzeba coś lekko podlinkować, a nie zaraz 5*60=300 linków. (15 dni odpada, bo są tylko 2 razy tańsze, a nie 4 razy). Przypuszczam, że nie ma linków stałych, żeby każdy miał szansę na stronę z jakimś PR. Niemniej można zrobić jakieś kompromisowe rozwiazanie.

Eksperyment Discover.pl

Z okazji Świąt Najserdeczniejsze życzenia dla odwiedzających to forum, jego moderatorów i adminów przesyła zespół linkorn.pl

:) Każdy niech sobie sam dopowie życzenie, gdyż w jednym miejscu ciężko każdemu życzyć tego Czego chce najbardziej, a każdy ma jakieś skryte marzenia i ich spełnienia teraz chcemy życzyć! :)

pozdrowienie.

Pytania odnośnie systemu LINKORNproszę zadawać na tym forum : https://www.support.linkorn.pl

Na PIO proszę nie pisać na PRIV. Proszę pisać na naszym forum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności