Skocz do zawartości

LinkORN.pl

Paweł Kobis

Rekomendowane odpowiedzi

Zostałeś zbanowany w systemie LinkORN.pl.

Powód: brak aktywnosci

Data wygaśnięcia bana: 2030-12-30

Ojacie. Chyba zaczekam 24 lata i poproszę wnuki o dodanie jakiejś strony.

Konto z pazdziernika 2006 roku nie jest nikomu potrzebne do szcescia ....

w dodatku takie ktore nie ma nawet jednej strony linkujace ;)

...nic nie dzieje się bez przyczyny...

• Odpowiedzi 846
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Edyta, nie masz czego żałować, Linkorn jest przereklamowany. Nie chodzi mi o skuteczność, bo trudno żeby nie był skuteczny rozdając linki. Chodzi mi brak możliwości zaplanowania kampanii. Jak dla mnie to system jest zapchany, nie mogę wykorzysta potencjału jaki mają dodane strony linkujące. Dostaje na nie mało linków, więc mało mogę kupić. Wygląda na to , że trzeba dodać dużo stron, bo wykorzystanie jest mizerne. Strona, która ma 2300 stron zaindeksowanych w google, ma 556 linków i przyrasta to niewiarygodnie wolno. Na taka ilość linków wystarczy strona, która ma site 150. Obłożenie linkami na poziomie 6%, a na innych stronach jeszcze mniej. Coś czuję, że niedługo dostanę takiego maila jak Edyta.

Edycja: Nie lubię dziadostwa, tak ogólnie.

Eksperyment Discover.pl

Nie dosc ze przereklamowany to Aniol powoli sie wypalil

Za szybko zaczal i za szybko konczy

Ponoc prawdziwego faceta poznaje sie po tym jak konczy.

Juz sam Aniol przyznal sie ze praktycznie wszyscy tak ustawiaja linkowanie w Linkorze na podstrony z PR oraz Glowne strony ze praktycznie system sie zapchal i nie ma dodawania nowych linkow. Linki na podstronach nic nie daja no chyba ze ktos zalinkuje na 180 dni i bedzie czekal na swoja upragniona emeryture.

:]

Używaj Cuilla i Hakii

Dokladnie za duzo kombinatoryki

Juz strony glowne i podstrony z PR sa pozajmowane na dlugie dni a linkowanie na podstronach na calym serwisie nic nie daje zero zmian pozycji strony.

Jedna wielka zatyczka a jak na razie nie widac rozwiazania.

I teraz nasuwa sie pytanie po co w tym systemie jestem ?

Przekombinowany i wypalony juz powoli system- wyaplil sie wraz z zapalem Aniola co to uderzyl w literature

Używaj Cuilla i Hakii

System zapycha się cały czas. Jeżeli za wstawienie linków otrzymujesz punkty, to za te punkty możesz wstawić swoje linki na innych stronach. Dla wszystkich użytkowników systemów suma punktów dodatnich powinna być równa sumie punktów ujemnych. Tak jednak nie jest, bo system bierze swoją prowizję. Dlatego łączny bilans jest ujemny, a dodanie punktów w trakcie dodawania strony do systemu niewiele pomaga. Są tacy, co są z punktami dużo do przodu, a to powoduje, że reszta jest jeszcze bardziej do tyłu. Co wtedy muszą zrobić? Kupić na bazarze, a system weźmie od tego prowizję. Dlatego uważam ten system za częściowo płatny. W dodatku strony w systemie się marnują, obłożenie linkami jest kilkuprocentowe. Jest jeszcze kilka innych błędów, jak chociażby zbyt duży rozrzut wartości linka - od 0,02 do 4 punktów, to jest dwustukrotna różnica zauważona na stronach bez PR. IMHO za dużo.

Eksperyment Discover.pl

Do 4 punktów? :)

Ja zapłaciłem prawie 2 razy tyle...

2007-03-06 06:11 Bank Zapłata za wyświetlanie swoich linków (adres) -7.93 za link na www.jaslo4u.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=74 :D

2007-03-06 05:22 Bank Zapłata za wyświetlanie swoich linków (adres) -4.42 za link na www.nadarzyn.info.pl/?a=4&typ=g&id=397&id=32&id=557&id=120&id=545&id=395&id=404&id=553&id=555&id=396&id=32&strona=2

Porazka, za to za linkowanie innych stron dostaje 0,5 punkta na podstronach z PR 3 lub 4. Gdzie te punkty uciekają? :D

...linkowanie na podstronach na calym serwisie nic nie daje zero zmian pozycji strony.

G... prawda. Ja linkuję tylko ze zwykłych podstron i mam piękne serpy :). W pozycjonowaniu oprócz dostępu do systemu trzeba mieć rozum (wiedzieć co i po co się robi :D).

Jasne że system czasem przydzieli Ci linka na jakiejś dupnej podstronie ale zobacz sobie gdzie linki dostajesz np w linkme i ile za nie płacisz... i czy są w cachu googla..

To prawda, a często zdarza sie, że linka nie ma tam gdzie niby ma być. Ja się zgadzam, że system pomaga w pozycjonowaniu, ale trudno, żeby było inaczej. Każdy system pomaga, bo przecież daje linki. Ale sposób działania linkorna budzi zastrzeżenia.

Nimek bedzie zawsze go bronił, bo często występuje w statystykach pokazujących kto dostał najwięcej punktów. Ja natomiast nie, bo mnie on daje dużo mniej niż LV albo nawet Linkuj PRO. Wykorzystanie dodanych stron jest znikome. Jeżeli mam kilka tysięcy zaindeksowanych podstron w systemie na siedmiu róznych stronach to mogę chyba oczekiwać więcej niż 21 linków przydzielonych wczoraj na tych stronach ( dzisiaj 16 i dna wiele wiecej juz nie liczę). Może być pięć linków na podstronie, więc wykorzystano 4 podstrony z czterech tysięcy, czyli 0,1% w ciagu dnia. W tym tempie po 60-u dniach bedzie wykorzystanych 6% miejsca, a po 180 dniach to bedzie 18%. I dalej nie urosnie, bo linki przeciez ubywają.Twierdzę, że linkorn marnuje strony, bo z samej zasady działania sie zapycha.

Eksperyment Discover.pl

Yeden siedzisz w tym biznesie na tyle długo że sam powinieneś wiedzieć że każdy system ma wady i zalety. Kwestia tylko tak dopasować strony swojego zaplecza żeby z linkorna wycisnąć max a linkorn ma już ponad 3100 domen więc jest z czego wyciskać.

Dobra koniec off topów

No to mi jeszcze zdradź te tajemnicę, jak wycisnąć więcej z katalogu na CNCat, który ma w google 15500 site i PR=3, jest w smieciach, bo ma za mało linków z G. Po dwóch miesiącach Linkorn umieścił tam niecałe 550 linków, a na to wystarczy 110 podstron, czyli 0,7% katalogu. Inna strona w kat. biznes też PR=3 a site równy 2500, linków po ponad miesiącu 530. To sa najlepsze wyniki, reszta jest gorsza. Może je potraktować adderem? Mam na blogspocie jedna stronę co ma 100 podstron zaindeksowanych, to może ją dodam do linkorna, dla niego ona tyle samo warta, albo ten katalog presell pages z podpisu - już ma site=25, jeszcze tylko 1 link w G i jazda do linkorna :)

Eksperyment Discover.pl

O wartości serwisu w żaden sposób nie decyduje site. Site nie ma nic wspólnego z ilością unikalnych odwiedzin botów i prędkością indeksacji nowych linków.

Webcenter wymyślił czy też sciągnął z innego systemu oblicznie punktacji na podstawie site i teraz wszyscy sie upierają że jak duży site to powinno być dużo pkt w systemie.

W linkornie dostajesz pkt za linki, które umieszczają u Ciebie inni userzy a że nie chcą linkować na śmieciach to Ty masz mało punktów AMEN

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności