Skocz do zawartości

LinkORN.pl

Paweł Kobis

Rekomendowane odpowiedzi

To nic nowego

Zawsze tworcy Linkorna mowili ze robia to zeby miec z tego kase. Cala ta promocja przez radyjko, ksiazka, gdzies tam wtracane jakies informacje o firme i o profesjonalnym podejsciu do pozycjonowania ma tylko jedno zwiekszac zyski. I my o tym wiemy i oni. Konkurencja istnieje i zawsze ma sie wybor.

Teraz jakos Linkorn troche zastopowal - mowia cos o zmianach ale ich na razie nie widac (nowe statystyki, wykasowanie listy stron, nowe forum), teraz dodatkowo budza sie ze maja w kategorii Biznes i ekonomia jakies strony z katalogami i prosza o to zeby je kasowac bo jak nie to ban bedzie, cos tam napisali ze w tej kategorii mozna zarabiac nawet 10 pkt, problem mozna rozwiazac prosto kazdej kategorii oprocz smietnika dac taki sam przelicznik punktowy i sprawa pozamiatana.

Sam Aniol jako Dir-elite zaczynal promocje Linkorna na tym forum potem jakos mu ta promocja "opadla" i juz nie chce prowadzic dyskusji w tym watku, odwoluje sie tylko do wlasnego forum.

:]

Na koniec maly rzarcik z bledami z opisu Aniola

"Tanie pozycjonowanie i skuteczne pozycjonowanie to sztuka dla nie licznych. Jeśli nie umiesz sam wypozycjonować strony skożystaj z profesionalnej firmy która zajmuje się robieniem audytu strony, reklamami w Google AdWords, reklama w internecie"

Używaj Cuilla i Hakii

• Odpowiedzi 846
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

a ja powiem ze ciesze sie ze aniol sie nie wypowiada bo wtedy ktos nagle zaczyna jakies glupie docinki i dyskusja nad systemem schodzi na dalszy plan a zaczynaja sie jakies osobiste przygrywki

wg mnie wlasciciele systemow zawsze beda robili pod siebie i z tym nie ma co mowic tak bylo, jest i bedzie. nikt za darmo nam nic nie da

promocja systemu - czy ja wiem teraz wielu wlascicieli systemów sie tu mniej wypowiada i odsylaja na swoje fora (to jest ich wola)

powiem ze mi sie podoba to ze w panelu widze od razu pozycje strony jakie ma na pozycjonowane frazy i nie musze tego sprawdzac przez inne narzedzia, mam to na biezaco i wiec co jest grane - kupa mniej czasu na sprawdzanie pozycji

odnosnie kategorii biznes - widac wiec stara regule znowu ktos próbuje rolowac system - zreszta kto nie probowal rolowac jakiegos systemu - kazdy cos kombinuje aby miec wiecej dla siebie :)

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

wg mnie wlasciciele systemow zawsze beda robili pod siebie i z tym nie ma co mowic tak bylo, jest i bedzie. nikt za darmo nam nic nie da

Ale mogli by to robić bardziej dyskretnie. Ciekaw jestem ile jest jeszcze stron w systemie (tych z PR4 i wyżej z wyjątkiem katalogów, for i śmietników) na ktorych to na stronie głownej nie został jeszcze umieszczony link do atibit ?

.

czy dyskretniej - przynajmniej wiadomo co i jak - ja nie wierze w zapewnienia innych właścicieli systemów ze to tylko dla nas i takie tam ze dla siebie biora nie wiele

nie ma tak dobrze kazde chce miec jak najwiecej, daja duzo gdyz potrafia zgrupować grupe ludzi którym udostepniaja miejsce do wymiany linkami i coś z tego chcą, każdy chce coś z tego mieć i nikt nie da nam tego za darmo - w linkorn przynajmniej wiem co i jak i nie musze sie domyslac i nikt tego nie ukrywa ze cos zabiera dla siebie (mowie o realnych wartosciach) gdyz to widac :)

czy mógły to robic bardziej dyskretnie ? pewnie tak ale ja wole gdy ktos mowi otwarcie co i jak :D ze zabiera tyle a tyle.

bo jak ktos mowi ze nie zabiera nic to ja nie wierze w wolontariat w tej branzy - kazdy chce cos dla siebie i nie da nam za darmo

jednak odnosnie wczesniejszej wypowiedzi netelektryk - jakies dodatkowe opcje by sie przydały np. zwiekszenie ilosci linków jakie mozna wyswietlac u siebie tak jak jest w linkme - kazdy z nas mailby wiecej linków na tych wartosciowszych stronach u innych, a tym samym wiecej zarabiał :D

BANERY REKLAMOWE

rzarcik oczywiscie specjalnie napisany z bledem

Jakby nie moznabylo wkleic tego do Worda i poprawic max 20 sek roboty

Ale trzeba chciec

:]

Używaj Cuilla i Hakii

jednak odnosnie wczesniejszej wypowiedzi netelektryk - jakies dodatkowe opcje by sie przydały np. zwiekszenie ilosci linków jakie mozna wyswietlac u siebie tak jak jest w linkme - kazdy z nas mailby wiecej linków na tych wartosciowszych stronach u innych, a tym samym wiecej zarabiał :D

Od propozycji nowych opcji i ulepszeń jest forum linkorna. Co do zwiększenia ilości linków, to strony z farmą linków wychodzących raczej do tych wartościowych nie należą. Nie zawsze niestety więcej znaczy lepiej :D

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

gielo skoro już takie wnioski wyciągacie, farmy, spamy etc...

To miło jakbyście jeszcze pokazali testy, które robiliście a jak nie to napiszcie zwyczajnie "spamiary i farmy według NASZEGO uznania dostają mnie punktów bo tak, my tu rządzimy i koniec" a nie wymyślacie różne bajki, bo mam wrażenie że testów nie robiliście a opieracie się na "własnych widzimisiach" wasz system i jest dobrze, decyzujecie ale nie róbcie już sobie wstydu.

Tragedia :D

ostatnie ogloszenie na forum Linkorna o wznowieniu radia

"najprawdopodobniej na mocy porozumienia z www.cneb.pl audycje beda prowadzone wspolnie"

To juz nie bedzie radio SEO tylko radio "Wspanialych marketingowcow"

Używaj Cuilla i Hakii

gielo skoro już takie wnioski wyciągacie, farmy, spamy etc...

To miło jakbyście jeszcze pokazali testy, które robiliście a jak nie to napiszcie zwyczajnie "spamiary i farmy według NASZEGO uznania dostają mnie punktów bo tak, my tu rządzimy i koniec" a nie wymyślacie różne bajki, bo mam wrażenie że testów nie robiliście a opieracie się na "własnych widzimisiach" wasz system i jest dobrze, decyzujecie ale nie róbcie już sobie wstydu.

Testem są strony , które pozycjonowałem kiedyś katalogami i nie zaprzeczam fajnie to szło. Od jakiegoś pół roku niestety strony zaczęły spadać w wynikach. Po zastąpieniu katalogów blogami znowu zaczęły iść w górę. Nie były to żadne wyszukane frazy. Dla ciebie specjalnie mogę założyć dwie strony o róznej treści i takiej samej procentowej zawartości słów kluczowych i jedną linkować katalogami na jakąś frazę a inną blogami i innymi linkami. Zobaczymy która będzie wyżej. Pisałem już o tym, że jak mam tracić czas na klepanie treści w katalogach to wolę zrobić to samo w jakimś blogu. Czasu zajmie tyle samo ale siła linków większa (według mnie i nie każdy się musi z moją opinią zgadzać).

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Witam wszystkich :piwo:;)

Widzę, że tutaj spora dyskusja się zrodziła na temat linkorna....

Nie wiem czy tu głównie narzekacie czy polecacie ten system (szczerze to nie mam ochoty i czasu przeglądać tych 30 stron), ale ja w każdym bądź razie ODRADZAM korzystanie z tego systemu ze wzgl. na niejasne zasady.

Dlaczego?

Aby dowiedzieć się jak naprawdę działa system, to musisz przewertować forum w poszukiwaniu interesującej dla Ciebie informacji....

1. Wg. informacji zawartej na stronie pomocy system uwzględnia roboty z wyszukwiarek: Google, Yahoo, MSN, Onet, NetSrpint/WP.

Otóż to są błędne informacje! Linkorn uwzględnia tylko googe o czym można dowiedzieć się tylko z forum.....

Najlepsze jest to, że admin wie o tym fakcie i ani myśli poświęcić minuty i zmienić tą wprowadzającą w błąd informację.

2. Masz stronę, która cieszy się dużą popularnością u robota Google i myślisz, że zarobisz na niej dużo punktów?

Jesteś w błędzie!

Z forum linkorna dowiesz się, że:

- system zlicza tylko punkty za linki, a nie za każdą wizytę robota

- maksymalnie zliczy Ci tylko 6000 wizyt robota dziennie...

Pewnie pomyślicie - dlaczego tak negatywnie wypowiadam się o systemie?

.... pewnie przychodzi Wam do głowy "pewnie dostał bana"... - zgadza się ;):lol:

Strona, którą dodałem miała ok 89tys. zaindeksowanych podstron katalogu, a tylko ok. 5tys stron z normalnym contentem.

Wg. admina to tylko użytkownicy mogą oszukiwać....

buahaha

A te "ukryte" informacje o działaniu systemu to co?

Czasem ktoś niechce korzystać z supportu (czyt. forum) ..... no i wtedy jest happy bo nie ma żadnych ograniczeń, a system zlicza wizyty tyyyylu robotów ;)

Porada:

Jeśli jednak kiedyś drogi userze, chciałbyś skorzystać z linkorna, to wiedz o tym że kiedyś możesz za coś wylecieć bo nieprzeczytałeś wszystkiego....

Jeśli kiedyś dodasz stronę, to uważnie sprawdzaj forum w poszukiwaniu ważnych informacji, bo Twoja strona może dostać bana....:P:zeby:

P.S. Możesz sobie dodać stronę niezgodną z regulamien i poszaleć..... bo praca osoby akceptującej polega chyba na rzuceniu okiem na strone przez kilka sekund i wciśnięciu przycisku "Akceptuj" :rotfl:

Live Free or Die

elpav - masz racje straszne - tez bym nie polecał gdyby mi dmoza wywalili z kategorii biznes. :P

dla mnie jest to jawne rolowanie innych i sie ciesze ze ktos robi z tym porządek

dmoz - to kategoria smietnik, a nie biznes - jesli ktos robi cos takiego to jawne rolowanie gdyz po co w strone majaca 5 tysiecy normalnych stron daje dodatkowo dmoza czy katalog po to aby zwiekszyc ilosc podstron i troche oszukiwac innych i pewnei tak jest w innych systemach, waze ze tu ktos robi z tym porządek w tym systemie i mam nadzieje ze w innych bedzie robione to samo, (oczywiscie w tych w ktorych jest podzial na kategorie)

odnosnie zasad - dla mnei sa jasne - pojawia sie u mnie link dostaje punkty ktore przeznaczam na linki na innych stronach i rosna mi pozycje - ;) i o to chodzi i chce aby moje linki były na stronach na ktorych chce - czyli jesli ma byc link w kat biznes to ma tam byc a nie na dmozie :P;)

P.S. Możesz sobie dodać stronę niezgodną z regulamien i poszaleć..... bo praca osoby akceptującej polega chyba na rzuceniu okiem na strone przez kilka sekund i wciśnięciu przycisku "Akceptuj"

fakt do czasu az ktos ci nie da BANA na konto i wtedy setki linków nagle ida do kosza - a mnie tu nauczono ze pozycjonowanie to proces ciagły i nie nalezy nagle usuwac setek linków (tysiecy) :D , ale fakt mozna wtedy isc do innego systemu i tam rolować innych - niezłe podejscie - życze powodzenia

BANERY REKLAMOWE

https://support.linkorn.pl/Ban-oraz-prawie-...and33-t146.html ? ;)

Nie polecasz linkorna bo wywalil ci dmoza z kategorii biznesowej i nie mogłes skutecznie oszukiwac innych? Doprawdy, straszne.

Doprawdy.... straszne.... wywalili mi dmoza

... i nie mam wcale powodu do płaczu, wręcz przeciwnie.... :D

Admin przekręcił kategorię - bo strona była w kategorii ROZRYWKA!

dla mnie jest to jawne rolowanie innych i sie ciesze ze ktos robi z tym porządek

Tylko szkoda, że tego porządku nie robi się już na samym początku ;)

odnosnie zasad - dla mnei sa jasne - pojawia sie u mnie link dostaje punkty ktore przeznaczam na linki na innych stronach i rosna mi pozycje - i o to chodzi i chce aby moje linki były na stronach na ktorych chce - czyli jesli ma byc link w kat biznes to ma tam byc a nie na dmozie

CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM - pisałem o innych zasadach (te o których piszesz są jasne i praktycznie takie same jak we wszystkich systemach).

fakt do czasu az ktos ci nie da BANA na konto i wtedy setki linków nagle ida do kosza - a mnie tu nauczono ze pozycjonowanie to proces ciagły i nie nalezy nagle usuwac setek linków (tysiecy) , ale fakt mozna wtedy isc do innego systemu i tam rolować innych - niezłe podejscie - życze powodzenia

To że Cie tak nauczono to bardzo dobrze - bo o to w tym wszystkich chodzi.

Zresztą fakty mówią same za siebie - system jest dziurawy i ma wiele niedociągnięć (chodzi nie tylko o zasady, ale również o bugi w których możesz podglądać linki innych userów).

Live Free or Die

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności