Skocz do zawartości

[strona]http://www.firefox.webpark.pl

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Popełniłem stronę https://www.firefox.webpark.pl , ażeby promować FireFoxa. Najtrudniejsze są początki, więc strona jest skierowana do osób, które mają mało pojęcia o komputerach lub tych, które są przyzwyczajone do innych przeglądarek i ciężko im się przerzucić.

Czekam na opinie, krytyke.

Ten przeskalowany screen okna przeglądarki wygląda koszmarnie - po prostu zawęź okno przeglądarki do 770 px i zrób printscreen. Jeśli nie skalowałeś zastosuj mniejszą kompresję dla obrazka.

Strony FF https://www.firefox.pl/ kojarzą mi się z wysoką jakością i dbałością o szegół, Twoja to wszystko delikatnie mówiąc narusza.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Mnie się stronka podoba. Pewnie początkującym się też przyda, ale mógłbyś zamieścić więcej informacji.

Aha .. no i domena.. nie wiem dlaczego, ale jak widze webpark w nazwie, to mi się kojarzy automatycznie ze spamem :|

wygląd to mało istotna jak dla mnie sprawa (no, może poza tym prostokątem webparku który mnie troszkę załamuje). Gorzej z treścią - do tabów nie trzeba dodatku, instalacja z zipaczki zamiast instalatora, FF ma śliczną guglową stronę powitalną sam z siebie, import bookmarków robi się sam, a pagerank i a9toolbar to chyba najmniej potrzebne początkującym dodatki. Moim zdaniem warto coś napisać o RSSach i o robieniu zakładek przez przeciągnij-i-upuść na pasku osobistych, jako dodatki dla początkujących poleciłbym odnośniki tekstowe, jako przydatne ciekawostki ImageZoom, webdeveloper i wklejiidź. No i oczywiście koniecznie link do https://mozillapl.org/projekty/Dodatki#Rozszerzenia ;)

Gość Anonymous

Ale tu chodzi tylko o instalację. Idea jest nie jest taka, żeby nauczyć korzystać z FireFoxa, a żeby ktoś sobie zainstalował, a wtedy pójdzie z górki.

To co mówisz o tabach to po części racja, ale mi chodzi o to, żeby po kliknięciu target="_blank" nie otwierało się nowe okno.

Chodzi tu o dobry start początkującego usera, który z kanałów rss raczej nie skorzysta.

Wygląd poprawiłem - dzięki Piotrku za radę. Teraz jest w oryginale 770px i wygląda dużo lepiej.

Idea jest nie jest taka

Eee... to jak już robić stronę o FF to robić ją konkretnie łącznie z poradnikiem dla webmasterów, którym nie podobają się za duże wcięcia <ul> a nie wiedzą jak to zniwelować ;)

a wtedy pójdzie z górki

guzik prawda!

wygląda dużo lepiej.

O wiele lepiej ;)

Gość Anonymous
Eee... to jak już robić stronę o FF to robić ją konkretnie łącznie z poradnikiem dla webmasterów, którym nie podobają się za duże wcięcia <ul> a nie wiedzą jak to zniwelować

jakbyś choć chwilę poświęcił na spojrzenie w źródło strony to byś zauważył, że specjlnie w <li> dałem <p>, żeby odstępy były większe webmasterze. wersje bez tego masz tutaj - bez porównania gorzej i mniej czytelniej wygląda.

nie mam zamiaru tworzyć strony dla super hiper zaawansowanych przeszukiwaczy sieci, bo oni najlepiej wiedzą jak co im potrzba i w razie potrzeby mogą zapytać na jakimś forum lub nawet a tym, które na stronie może powstać.

jakbyś choć chwilę poświęcił

Lol! spuść z tonu bo:

a) Twoje wcięcia są proporcjonalne do szerokości kolumny tekstu więc nie wiem coś się tak obużył

;) zostawiłeś stronę do krytyki więc przyjmij krytykę co do merytorycznej zawartości

c) zapewniam Cię że aby się ktoś przesiadł od razu z IE do FF potrzeba o wiele większej zachęty niż okno FF wsadzone w stronę

d) w moich wypowiedziach nie myślę o super zaawansowanych przeszukiwach tylko zwykłych InternetExlorerowcach

e) to ja nie miałem niedawno pojęcia jak zniwelować zbyt duże wcięcie na jednej ze swoich stron i właśnie takich info szukałbym na tego typu stronie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności