Skocz do zawartości

[hosting] MasterNET.pl

bbb

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś miałem konto testowe w masternet.pl.

No cóż serwer działał bardzo dobrze ale kilka dni to za mało żeby tak do końca przetestować bo to wymaga czasu.

Zraziła mnie taka jedna rzecz że kiedy zapytałem admina czy w ich panelu autorskim jest możliwość tworzenia użytkowników do bazy danych (kilku i np. do każdej bazy innego) to dostałem odpowiedź że nie ponieważ wtedy był by to reseller a nie zwykłe konto. :)

@Tomahawk nie sądzisz, że w zwykłym shared hostingu możliwość tworzenia:

- indywidualnych kont pocztowych ( biuro@domena.pl !== biuro@domena1.pl )

- możliwość podpinania domen/subdomeny pod wybrane katalogi

- indywidualne konta pocztowe pod konkretne katalogi

- [...]

i do tego jeszcze możliwość tworzenia indywidualnych użytkowników baz danych to nie za dużo jak na zwykłe konto www?

Jeżeli potrzebujesz aż takich możliwości to po prostu zainwestuj w coś większego.

Nie można mieć wszystkiego w cenie zwykłego konta hostingowego...

Pozdrawiam;

Szczepanik Adrian

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

Nie sądzę. Większość hostingów umożliwia takie coś na zwykłych kontach.

Poza tym jeśli już tak bardzo skąpić tych opcji to lepiej już było by odjąć konta pocztowe i inne pierdoły na rzecz właśnie indywidualnych użytkowników do baz danych bo w końcu to jest jakieś zabezpieczenie na wypadek włamu.

Wreszcie nie chodzi oto ile za ile bo firma może sobie ustalać ceny jakie chce i opcje jakie chce no ale żeby twierdzić że konto w którym można tworzyć użytkowników do bazy danych to reseller... po takim czymś lepiej się na wiele przygotować.

Witam serdecznie!

To, że dana strona może kojarzyć się danym osobom którzy siedzą w branży Webhostingowej do stron w tej samej branży to jest nic dziwnego.

Należy tylko pamiętać, że takowych wydających się podobnych w innych branżach na całym świecie jest masa.

@sq- dwa ...z podstawowych oczywiście, nie mówiąc np. o serwerze backupowym trzymającym wszystkie dane do 5-ciu dni wstecz.

Pozdrawiam;

Szczepanik Adrian

a ja mam pytanie ile serwerow w tej chwili posiada masternet?
Cytat ze strony głównej:
W obecnej chwili obsługujemy około tysiąca klientów z całego kraju.

Posiadam kilka kont na serwerze i jestem zadowolony w stosunku do ceny. Pierwsze moje konto na tym serwerze niedługo będzie miało już 3lata :unsure:.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

• 1 miesiąc temu...

Witam serdecznie!

Dla wszystkich obecnych oraz przyszłych klientów MasterNET.pl którzy potrzebują malutkiego konta, za małe pieniądze oraz oczekują wysokiej jakości usług:

- szybkiego suportu (reakcje nawet w ciągu kilku minut)

- stabilności serwerów (uptime serwera WWW sprawdzany co 1 minutę od ponad miesiąca Host-Tracker oraz SiteUptime , przerwy notowane były w godzinach nocnych)

- faktury VAT przesłanej pocztą polską

- gwarancji backupu wykonywanego codziennie i trzymanego aż do 5-ciu dni

- [...]

Firma przedstawia jedyną w swoim rodzaju ofertę rocznego utrzymania hostingu 500MB/1GB w cenie 20zł netto (24.40zł brutto) - konta dostępne jedynie na aukcji Allegro

Po ponad trzech latach działalności, zdobytego ogromnego doświadczenia, stosowania odpowiedniej taktyki działania, nasza firma jest w stanie zapewnić wysoką jakość usług mimo tak niskich cen.

Od kilku miesięcy sukcesywnie wdrażamy nową jakość pod hasłem

"... Wysoka jakość za rozsądną cenę..."

PS. serdecznie gratulujemy wszystkim zwycięzcom w losowaniu nagród z okacji trzeciej rocznicy istnienia MasterNET.pl

Pozdrawiam;

Szczepanik Adrian

właściciel MasterNET.pl - Hosting

• 1 miesiąc temu...

Jak sądziecie, jako hmm stali posiadacze serwerów czy dotychczasowy uptime który aktualnie jest chyba bardzo dobry?

klik do monitoringu siteuptime

klik do monitoringu hosttrasker

tego hostingu masternet drastycznie spadnie gdy sprzeda się kiladziesiąt/-set serwerów na allegro

klik do aukcji allegro ?

A może jeszcze inaczej, jaki dla Was jest w miarę dobry uptime przy "tanich hostingach" - ile minut/godzin serwer może leżeć w ciągu miesiąca (pomijając zapisy regulaminowe) - ale czytając wypowiedzi części użytkowników to nawet gdy nastąpi pad parosekundowy zaraz jest panika na wszystkich forach ;)

• 2 tygodnie później...

Witam serdecznie,

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom Klientom oraz wzbudzenia jeszcze większego zaufania Firma MasterNET.pl z ponad trzyletnim doświadczeniem na rynku usług hostingowych postanowiła wydłużyć bezpłatny okres testowy wszystkich serwerów aż do 14-stu dni.

Jeżeli szukasz stabilnego oraz taniego serwera wirtualnego, oferta MasterNET.pl jest dla Ciebie.

My nie obiecujemy gruszek na wierzbie, nie wmawiamy kitu - my Ci to po prostu dajemy, płacisz = dostajesz.

W ciągu kilkunastu najbliższych dni zakończona zostanie globalna aktualizacja naszego autorskiego panelu administracyjnego w którym znajdą się opcję których nie ma w typowych gotowach typu cPanel.

Aktualny uptime serwerów WWW to:

SiteUptime (test co 5 minut)

host-tracker (test co 1 minutę)

Pozdrawiam;

Tomasz Zmysłowski

Biuro Obsługi Klienta

MasterNET.pl - Hosting jakiego jeszcze nie znasz.

• 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności